ΑΠΟΨΗ

Η “υπερθέρμανση” χτύπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Η "υπερθέρμανση" χτύπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες! Κωνσταντίνος Κόλμερ

Το κύμα δριμέως ψύχους στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν δημιουργεί μόνο σοβαρές δυσκολίες για 50 εκατομμύρια Αμερικανούς, αλλά και στην θεωρία της “κλιματικής αλλαγής”. Όχι προς την άποψη για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά μάλλον της καταψύξεως του, με απρόσμενες συνέπειες.

Ήδη, οι βόρειες Πολιτείες της Αμερικής δοκιμάζονται από την σφοδρότητα της τελευταίας χιονοθύελλας (blizzard) κι αντιμετωπίζουν παρατεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, παρεμπόδιση  συγκοινωνιών, κώλυμα των “εφοδιαστικών αλυσίδων” – σπανίζουν συνεπώς τα τρόφιμα – εξάρθρωση της οικονομίας εν τω συνόλω και πάνω απ’ όλα, δεκάδες θανάτων ανθρώπων και μη οικόσιτων ζώων.

Δεν περιορίζονται οι επιπτώσεις του ψύχους μόνον στις απώλειες της “ευημερίας” του πολιτισμού στον 21ο αιώνα μ.Χ. αλλά πλήττουν το βασικότερο, σύγχρονο αγαθόν: Την ασφάλεια προσώπων και περιουσιών, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την λειτουργία του κράτους αν όχι την ύπαρξη του. Στο Μπάφαλο των ΗΠΑ, με θερμοκρασίες – 50ο Κελσίου, η λωποδυσία των καταστημάτων διατροφής και των σταθμών καυσίμων έκαμε την εμφάνιση της, χωρίς η αστυνομία να μπορεί να παράσχει προστασία. Σώζων εαυτόν σωθήτω!

https://youtu.be/5foMXfHus28

Την τελευταία δεκαετία, πολύ μελάνη και ψηφιακή πληροφόρηση δαπανήθηκε για την διάδοση και επιβολή της απόψεως ότι ο πλανήτης μας “υπεθερμαίνεται” και μέτρα-άμετρα ελήφθησαν που ενέτειναν την κλιματική κρίση και τις συνέπειες της. Μεταξύ αυτών, η στροφή εναντίον της καύσεως στερεών και υγρών καυσίμων και υπέρ των ανανεώσιμων μορφών ενεργείας (αιολικής, φωτοβολταϊκής, γεωθερμίας κλπ).

Ελαχίστη προσοχή δόθηκε στην επάρκεια ενεργείας, προγράμματα ανεστάλησαν και πηγές έκλεισαν κι αγωγοί εξαρθρώθηκαν, όπως πχ. ο Nord Stream Ι και ΙΙ ως κι ο East Med (iterranean) που μας ενδιαφέρει οικονομικώς. Επικράτησε η άποψη πως δεν μας χρειάζονται οι λιγνίτες, το υποθαλάσσιο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο… Ανόητα επιχειρήματα ακούσθηκαν όπως η “κουζουλάδα” (κερκυραϊστί) ότι οι σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων διαταράσσουν τις… συνομιλίες των κητών στα πέλαγα!

Ας προετοιμαζόμαστε καλού-κακού…

Αι μωραί παρθένοι, βέβαια, γρήγορα έχασαν τον Νυμφίον (γαμπρό) από την ανατίμηση των προϊόντων θερμάνσεως και κινήσεως – ακόμη και οι τιμές των… καυσόξυλων διπλασιάσθηκαν στην ευφυή χώρα μας. Δισεκατομμύρια, από την άλλη πλευρά, σπαταλήθηκαν σε έρευνες, δημοσιότητα και αμοιβές “ειδικών” των Ηνωμένων Εθνών και των ΜΚΟ προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, δίχως να αφεθεί χώρος για την άλλη άποψη – μήπως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ηλιογενής και όχι ανθρωπογενής.

Όπως κι η προηγηθείσα εποχή των παγετώνων προ δέκα χιλιάδων, έως εκατό ετών (αν και τα ίχνη της απαντώνται ακόμη και σήμερα στους γρανίτες λχ. του Αγίου Όρους από τις χαράξεις που άφησαν σκληρά πετρώματα που είχαν εγκλωβισθεί μέσα στον πάγο) ελάχιστα έχει αναλυθεί επιμελώς, έτσι και η κλιματική αλλαγή.

Κάποιοι στην εποχή μας ωφελήθηκαν από την μόδα της “υπερθερμάνσεως”, αλλά οι πιο πολλοί ζημιώθηκαν από την ανατίμηση των καυσίμων κι από την παγκόσμια βλακεία της επιβολής των οργανωμένων συμφερόντων. Η υπερβολή και έλλειψη μετριοπάθειας δεν απέτρεψαν το ψύχος. που ενέσκηψε δριμύ στο βορειοδυτικό ημισφαίριο. Ας ελπίσουμε ότι θα παθήματα θα γίνουν μαθήματα και ότι θα παύσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν να παρεμβάλλει εμπόδια στην ανάπτυξη πηγών ενεργείας.

Δεν ξέρουμε αν επιστρέφουμε στην εποχή των παγετώνων – όπως υποστηρίζουν μερικοί κλιματολόγοι. Καλό, όμως, είναι να προετοιμαζόμαστε και γι’ αυτήν με τις κατάλληλες υποδομές όπως πχ. την πυρηνική ενέργεια και τη μακράν θεωμένη σύντηξη πυρήνων υδρογόνου. Κι με την παλαιά συνταγή της γιαγιάς να έχει στο ντουλάπι μερικά κιλά μακαρόνια και κανένα μπουκάλι τσίπουρο για καλό ή κακό – εις υγείαν της Γκρέτας!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι