ΣΧΟΛΙΟ

Ιδανική φιλοξενία το πανεπιστημιακό άσυλο για την εγκληματική συμμορία!

Ιδανική φιλοξενία το πανεπιστημιακό άσυλο για την εγκληματική συμμορία! Κόμπρα

Την “ζωάρα” που έκαναν με τα χρήματα από ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και απαγωγές διαφήμιζε στα social media η εγκληματική συμμορία Αλβανών κακοποιών, με επικεφαλής τον 30χρονο “Έσκο” που συνελήφθη μετά την επίθεση με κατσαβίδι εις βάρος μιας ανθυπαστυνόμου. “Ζωάρα” στην υγεία των “κορόιδων”, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων, καθώς αποδείχτηκε πως διέμεναν στη… φοιτητική εστία της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου!

Πραγματικά δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις διαβάζοντας την σχετική είδηση: Την στιγμή που τα ενοίκια έχουν πάει “στον Θεό”, που χιλιάδες φοιτητές αδυνατούν να πληρώσουν νοίκι για μία γκαρσονιέρα 20 τετραγωνικών, όχι ένας αλλά τρεις ολόκληροι όροφοι (οι οποίοι υποτίθεται είναι για να στεγάζουν φοιτητές) είχαν καταληφθεί από μία σκληρή συμμορία Αλβανών και Ελλήνων συνεργατών τους. Όλοι τους είχαν τσάμπα ρεύμα, νερό internet, αλλά είπαμε, τα κορόιδα πληρώνουν!

Ήταν τέτοιο το θράσος των κακοποιών που είχαν φτάσει να κρατούν επί ώρες όμηρο ένα 17χρονο παιδί (προκειμένου να του αρπάξουν τα κλειδιά για να μπουν στο σπίτι των γονιών του για πλιάτσικο) εντός της φοιτητικής εστίας της Πανεπιστημιούπολης! Μάλιστα η συμμορία είχε και εσωτερική πληροφόρηση από μία 22χρονη δόκιμη αστυνομικό, σύντροφο ενός εκ των συλληφθέντων, που λειτουργούσε σαν “βαθύ λαρύγγι” για κινήσεις της Αστυνομίας.

Στο ερώτημα “τί Πανεπιστήμια θέλουμε” προφανώς και η απάντηση είναι πως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε κάθε λογής συμμορίες που λυμαίνονται επί χρόνια την δημόσια περιουσία, καταπατώντας κάθε έννοια πανεπιστημιακού ασύλου. Το άσυλο αφορά τις ιδέες και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Από όσο ξέρω σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται το εμπόριο ναρκωτικών, οι βίαιες επιθέσεις και οι απαγωγές, εκτός αν έχω μείνει πίσω!

Το… ταλαιπωρημένο άσυλο

Το δε ταλαίπωρο πανεπιστημιακό άσυλο ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, εν μέσω των (συχνά επεισοδιακών) αντιδράσεων για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Βέβαια στο ερώτημα, τί πρέπει να κάνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έναντι των συμμοριών που λυμαίνονται τον χώρο τους, δεν υπάρχει σαφής απάντηση από τους αντιδρώντες, πέραν από γενικολογίες του τύπου, “είναι ζητήματα που θα λύσει η πανεπιστημιακή κοινότητα και το φοιτητικό κίνημα”.

Μάλιστα, όλοι αυτοί που αντιδρούν στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αντιδρούν και στην παραμικρή αστυνομική επέμβαση στους χώρους των ιδρυμάτων, ακόμα και όταν εντός των χώρων τους διαπράττονται αξιόποινες πράξεις! Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν πέντε δεκαετίες από την πτώση της δικτατορίας, αλλά η αντίθεση στην παρουσία κάθε είδους αστυνόμευσης, όταν πανεπιστημιακοί χώροι έχουν καταντήσει εκεί που έχουν καταντήσει υποδηλώνει ή ακατάβλητη ιδεοληψία, ή διαπλοκή με τα εγκληματικά συμφέροντα, γιατί υπάρχει κι αυτό!

Και το ερώτημα είναι πολύ απλό: Τί μπορούν να κάνουν οι Πρυτάνεις και οι φοιτητές έναντι σκληρών συμμοριών, σαν αυτής που συνελήφθη στην Πανεπιστημιούπολη; Προφανώς, τα “στραβά μάτια”, για να μην βρουν τα αμάξι τους καμένο, μην δεχτούν “ξαφνικά” επίθεση από “αγνώστους” και γενικά μην βρουν τον μπελά τους… Γιατί εκτός από τα παραπάνω, αν θέσουν θέμα σίγουρα θα τους αποκαλέσουν “φασίστες”!

Δυστυχώς σε αυτήν την χώρα, κάνουμε αντιπολίτευση για τα πάντα, ακόμα και για τα απολύτως αυτονόητα: Αν πρέπει ή όχι να ανεχόμαστε τη σημερινή κατάσταση, όπου εγκληματικές συμμορίες λυμαίνονται ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είναι μία συζήτηση που ξεπερνάει κάθε λογική. Αν την ακούσει κάποιος στο εξωτερικό, σίγουρα θα βάλει τα γέλια! Αλλά, σε μία χώρα που βουλευτής (του ΚΚΕ) αναρωτιέται αν «δικαιολογούνται οι πέντε πυροβολισμοί» κατά του σκληρού κακοποιού που επιτέθηκε σε αστυνομικό με κατσαβίδι, μπορούμε να ακούσουμε τα πάντα!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι