ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου – Πότε θα αποκατασταθεί η γέφυρα

Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου – Πότε θα αποκατασταθεί η γέφυρα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της αερογέφυρας που υπέστη σημαντικές ζημιές μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής μετά την ανατροπή βυτιοφόρου, Σάββατο 8 Ιουνίου 2024. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και πλέον παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό που υπέστη ζημιές από την ανατροπή και έκρηξη βυτιοφόρου το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία: «Η κίνηση των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου έχει ομαλοποιηθεί και παρατηρούνται ελάχιστες καθυστερήσεις. Οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται προς Κόρινθο συμφωνά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των ρυθμιστών τροχονόμων».

Σημειώνεται ότι τα διόδια είναι ανοιχτά, χωρίς χρέωση και οι εργαζόμενοι παρέχουν νερά στους οδηγούς αλλά και στους επιβάτες.

Παράλληλα τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες καθαίρεσης του τμηματος της αερογέφυρας που υπέστη ζημιές απο την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο, προκειμένου να δοθεί στις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό μετά το ατύχημα, καθώς υπήρχε ζήτημα στατικότητας λόγω των βλαβών από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Στο σημείο βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σημείωσε ότι «θα πάρει μήνες» η πλήρης αποκατάσταση της γέφυρας. «Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Νέο 112

Σημειώνεται ότι, το πρωί του Σαββάτου εκδόθηκε νέο 112, το οποίο καλούσε τους οδηγούς να “καθυστερήσουν την αναχώρηση τους”.

Η κυκλοφορία διεξαγόταν με καθυστερήσεις τουλάχιστον μίας ώρας κοντά στο σημείο ανατροπής του βυτιοφόρου, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο, έως το σημείο της αντιδρόμησης, με την παρουσία της τροχαίας να είναι έντονη και τα οχήματα να κινούνται πλέον σε 3 λωρίδες κυκλοφορίας για την αποσυμφόρηση της κίνησης στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Η τροχαία συνιστά επίσης στους εκλογείς, των οποίων η έξοδος γίνεται κανονικά, να αναχωρήσουν λίγο αργότερα προς τους προορισμούς τους και οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα της αμφιδρόμησης να επιδείξουν προσοχή γιατί με το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ως διαχωριστικό είναι οι κώνοι.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σημειώνεται ότι, σε ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου έως τον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
  • Επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 22:14), ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού.
    Κόμβος Λουτρακίου μετά την γέφυρα του Ισθμού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Στη παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από Αθήνα έως Αγίους Θεοδώρους και από Αγίους Θεοδώρους έως Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει η Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

  • Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.
  • Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10-06-2024).

Η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό αναμένεται να αποκατασταθεί από αύριο (09-06-2024) μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, τα συνεργεία θα απομακρύνουν τα μπάζα, θα καθαρίσουν και θα στρώσουν το οδόστρωμα, ώστε από την Πέμπτη να δοθεί το συγκεκριμένο τμήμα στην κυκλοφορία από την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε και η ΕΛΑΣ.

Τι λέει ο οδηγός

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, σε σκασμένο λάστιχο του αυτοκινήτου φέρεται να απέδωσε ο οδηγός του βυτιοφόρου το ατύχημα που είχε το βράδυ στο ύψος του Ισθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος οδηγός υποστήριξε ότι πάτησε σε κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να σκάσει λάστιχο και στη συνέχεια να χάσει τον έλεγχο του βυτιοφόρου. Την προανάκριση ανέλαβε η Τροχαία.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι