ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Και για οικονομικά εγκλήματα ελέγχονται ο π. Αντώνιος και η σύζυγος του

Και για οικονομικά εγκλήματα ελέγχονται ο π. Αντώνιος και η σύζυγος του,

Για τρία κακουργήματα οικονομικού χαρακτήρα ελέγχονται ο ιδρυτής της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” π. Αντώνιος και η σύζυγος του Σταματία, σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών των δομών του οργανισμού. Ο ιερωμένος και η πρεσβυτέρα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για οικονομικά εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος, μετά από σχετική εντολή του εισαγγελέα που εδώ και μήνες ερευνά τα οικονομικά πεπραγμένα στην “Κιβωτό”.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού προς την Οικονομική Αστυνομία, το ζευγάρι καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση για τις κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του Οργανισμού, υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Tο υπό έρευνα αδίκημα της απιστίας αφορά ποσό 190.000 ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Το ακίνητο φαίνεται να είχε αγοραστεί με μετρητά στην αντικειμενική του αξία.

Η υπεξαίρεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αφορά ποσό που βρέθηκε στο σπίτι που κατοικούσε το ζευγάρι. Στο εν λόγω διαμέρισμα, που ανήκε στην “Κιβωτό”, αλλά και σε θυρίδες των δύο ελεγχόμενων, εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 467.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας ελέγχει αν τα υπό έρευνα ποσά και ο τρόπος διάθεσής τους, οδηγούν και στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Μετά τη λήψη των εξηγήσεων του ιδρυτή και της πρεσβυτέρας, η οποία ήταν πρόεδρος της ΜΚΟ, οι καταθέσεις τους θα επιστρέψουν στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασίσει αν για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία ώστε να οδηγηθεί σε κύρια ποινική διερεύνηση ή αν θα πρέπει να κλείσει με αρχειοθέτηση .

Ο π. Αντώνιος είναι αντιμέτωπος και με βαριές κατηγορίες οι οποίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά από έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων καταγγελιών για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών φιλοξενούμενων σε δομές της ΜΚΟ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι