ΣΧΟΛΙΟ

Και λίγα είναι τα 217.000 ευρώ που δίνει ο Μπακογιάννης για τον Σάκη!

Και λίγα είναι τα 217.000 ευρώ που δίνει ο Μπακογιάννης για τον Σάκη!

Τί και αν μετράμε αντίστροφα, όχι για την αλλαγή του χρόνου αλλά για… το επόμενο lockdown (3 Ιανουαρίου μας έδωσε ως καταληκτική ημερομηνία ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης) τί και αν επιστρέφουν για τα καλά οι μάσκες, τί κι αν ακυρώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις… Όπως θα έλεγε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης “όλα καλά, όλα καλά θα μας πάνε”!

Όχι δεν θα τραγουδήσει ο δήμαρχος της καρδιάς μας την γνωστή επιτυχία του Σάκη Ρουβά, αλλά ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς σε μία συναυλία χωρίς… κοινό στον Λυκαβηττό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Συναυλία η οποία θα κοστίσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 217.000 ευρώ. Δεν σας είπα βέβαια το καλύτερο.

Ο Σάκης (και ένας είναι ο Σάκης, σε αυτό δεν σηκώνω κουβέντα) θα τραγουδήσει τις all time classic επιτυχίες του, που περιλαμβάνουν στίχους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας (όπως το αξέχαστο «Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας») μόλις για 17 λεπτά!
Τώρα, μην αρχίσετε τις γκρίνιες ότι ο Δήμος Αθηναίων (που μας “ξεκαθάρισε” πως τα 217.000 ευρώ αφορούν «το συνολικό κόστος της συναυλίας») έχει λεφτά για φάγωμα!

Ξεχνάμε πόσο χρυσοπληρώσαμε τον “Μεγάλο Περίπατο” του Κώστα Μπακογιάννη «που βγήκε και δεν βγήκε», σύμφωνα με τα λόγια της ίδιας της αυτού εξοχότητας; Τώρα αν αντί να “βγει” ο “Μεγάλος Περίπατος”, “μπήκε μέσα” ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων, αυτό είναι άλλη ιστορία! Ε, τί είναι διακόσιες τόσες ψωροχιλιάδες ευρώ για έναν Σάκη;

Γιατί ο δήμαρχος της καρδιάς μας δεν είναι για να ασχολείται με παρακατιανά αντιπλημμυρικά έργα (θυμάστε που επί ώρες απαξίωνε να βγάλει μία ανακοίνωση για την κακοκαιρία “Μπάλος” που έφερε μέχρι και την θάλασσα στον Κολωνό) ή με ενίσχυση των δημοτικών δομών υγείας και πρόνοιας, “αυτά για τους πτωχούς”, που θα έλεγε και η Μαντάμ Σουσού!

https://youtu.be/T2u0IJ2lX0E

Γιατί άμα πλήρωνε και γι’ αυτά, πως θα μας έφερνε κοτζάμ Σάκη να μας τραγουδήσει για την αλλαγή του χρόνου; Για να μην πω ότι τα 217.000 είναι λίγα για το απόλυτο ποπ είδωλο, στο όνομα του οποίου παραληρούσαν και παραληρούν αμέτρητες “ρουβίτσες”! Και μην μου αρχίσετε τώρα ότι ο Ρουβάς θα πάρει μέσα σε 17 λεπτά, όσα δεν παίρνει ένας γιατρός του ΕΣΥ σε 10 χρόνια! Όλα και όλα, λαϊκισμούς δεν σηκώνω!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι