Καλές βουτιές…

Καλές βουτιές…

του Γιώργου Τζεδάκι  – 

Ο Παπαχριστόπουλος μπήκε στη θάλασσα επειδή λέει έχει πρόβλημα στον τετρακέφαλο. Αν και μάλλον, το έχει αλλού. Με την ευκαιρία, δεν πάει να καθαρίσει και την καμινάδα της θείας Δωρίτσας; Μουτζουρώθηκε που μουτζουρώθηκε…

Ναι, τέτοια φωτεινά μυαλά έχουμε στη Βουλή. Εκτός κι αν κολύμπησε παρέα με το μαζούτ για να προετοιμάζεται για το… μαύρο των εκλογών.

Όπως και να έχει, όμως, άψογη καθ’ όλα ήταν η κινητοποίηση της Πολιτείας για την περιβαλλοντική προστασία. Γιατί δεν πάνε οι δημοσιογράφοι σε άλλες θάλασσες και δείχνουν συνέχεια Γλυφάδα; Και γιατί τα δελτία ειδήσεων άφησαν τη Μύκονο κι έπιασαν τη Σαλαμίνα; Τέτοιοι είμαστε και ντροπή μας.

Να δείτε που το κάνουν για να εκθέσουν τον Κουρουμπλή υπουργό. Όχι πως χρειάζεται βοήθεια, αφού μια χαρά τα καταφέρνει και από μόνος του…

Η επένδυση στο Ελληνικό, πάντως, δεν κινδυνεύει. Από το μαζούτ, τουλάχιστον, γιατί κατά τα άλλα δεν θέλουν και πολύ οι αρχαιολόγοι να πουν πως εκεί είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Και θα ζητάνε οι Σκοπιανοί και την Αττική!

Χάρη, όμως, στη διορατικότητα του Κουρουμπλή υπουργού, η πετρελαιοκηλίδα δεν αποτελεί κίνδυνο ούτε για την οικονομική μας πολιτική, ούτε για τα εθνικά μας θέματα. Αποτελεί, βεβαίως, κίνδυνο για το περιβάλλον, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι