ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καμία απάντηση για τα δύο παιδιά από τον “μακελάρη της Ανδραβίδας”

Καμία απάντηση για τον φόνο των μωρών από τον "μακελάρη της Ανδραβίδας"

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες απολογήθηκε ο 60χρονος Δ.Β, ο “μακελάρης της Ανδραβίδας”, στον ανακριτή Αμαλιάδας και τελικά αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του. Σήμερα έγιναν γνωστά όσα υποστήριξε στην απολογία του για να αιτιολογήσει την οργή που τον οδήγησε στους φόνους, ενώ τα για δύο παιδάκια εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι θυμάται τίποτα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετραπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παρά την επιμονή του ανακριτή για τη δολοφονία των παιδιών, ο δολοφόνος επέμεινε ότι μετά τους πυροβολισμούς δεν θυμάται τίποτα. Υποστήριξε ότι ο 33χρονος και η 37χρονη σύζυγός έκοβαν το νερό και το ρεύμα στην μητέρα του που έμενε στον επάνω όροφο και ότι ήταν εξοργισμένος, όχι επειδή του χρωστούσαν ενοίκια, αλλά επειδή υπέφερε η υπέργηρη μητέρα του. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν ο δράστης του φόνου έκοβε επίτηδες το ρεύμα στην οικογένεια για να τους αναγκάσει να φύγουν, όπως είχε γραφτεί αρχικά, ή αν η οικογένεια ήταν χωρίς ρεύμα λόγω οφειλής προς τη ΔΕΗ και αν, κατά συνέπεια, λόγω της διακοπής έμεναν χωρίς ρεύμα και άλλα σπίτια με το ίδιο “ρολόι”.

Παρότι φαίνεται πως αιφνιδίασε και σκότωσε το ζευγάρι την ώρα που κοιμούνταν, υποστήριξε ότι λογομάχησαν και ότι το ζευγάρι του επιτέθηκε, οπότε τους έσπρωξε στο κρεβάτι και τους πυροβόλησε. Στη συνέχεια είπε ότι δεν θυμάται τι έγινε και πως μετά τον πρώτο πυροβολισμό “τα πάντα είναι θολά”. Ο 60χρονος δολοφόνος είπε ότι δε θυμάται ούτε τη δολοφονία των παιδιών, ούτε πώς βρέθηκαν σε τρέιλερ προς μεταφορά οι σοροί των θυμάτων του.

Ο συνήγορός του υποστήριξε ότι υπάρχει πρόβλημα ψυχικής ασθένειας και ότι ο εντολέας του πρέπει να εξετασθεί από ψυχίατρο προτού προφυλακισθεί, αλλά ανακριτής και εισαγγελέας δεν το αποδέχθηκαν. Όμως είναι πάγιο μέτρο να εξετάζονται από ψυχίατρο όλοι οι κατάδικοι και αργά ή γρήγορα θα εξετασθεί.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης Σπύρο Ανδριόπουλο, ο 60χρονος δολοφόνος πήρε τη συγκατάθεση των θυμάτων του για να εισέλθει στο σπίτι, όπου πήγε για να λύσουν το ζήτημα του ηλεκτρικού ρεύματος. Υποστήριξε ότι δέχθηκε ξανά φραστική επίθεση και σωματική βία από τον άνδρα και έτσι οδηγήθηκαν σε συμπλοκή.

Τι υποστήριξε ο “μακελάρης της Ανδραβίδας”

Ο δράστης φέρεται να είπε στον ανακριτή: «Δεν πήγαινε άλλο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Πήγα στο σπίτι τους και μαλώσαμε άσχημα, πιαστήκαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιό τους. Εκεί τους πυροβόλησα. Οι άνθρωποι αυτοί έκλειναν τον διακόπτη του νερού και του ρεύματος και άφηναν την υπερήλικη μητέρα μου στα σκοτάδια και χωρίς νερό. Εκείνη την ημέρα, η μητέρα μου με πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπε πως πάλι δεν είχε ρεύμα και νερό.

Εγώ τους πήρα τηλέφωνο και προσπάθησα να εξομαλύνω την κατάσταση, όμως ο άνδρας μου επιτέθηκε φραστικά. Τότε πήγα από το σπίτι για να μιλήσουμε από κοντά. Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή των τριών μας. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιο, όπου τους πέταξα στο κρεβάτι και τους πυροβόλησα».

Στο ερώτημα αν είχε συνεργό και πώς βρέθηκε στην Πάτρα, απάντησε ότι δεν υπάρχει άλλο άτομο που τον υπέθαλπτε. Φέρεται να είπε ότι περιπλανιόταν, όντας σε σύγχυση, στην Πάτρα. Ήθελε να ξεφορτωθεί το όπλο, βρήκε καταφύγιο σε μια παλιά βάρκα στο καρνάγιο στην Πάτρα, ενώ κοιμήθηκε στο αμάξι του, «αλλά όχι σε κάποιο διαμέρισμα». Πέταξε όμως το όπλο του φόνου στο λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα και ρωτήθηκε πώς μπήκε στην πολυκατοικία.

Υποστήριξε ότι είχε τα κλειδιά της συγκεκριμένης πολυκατοικίας μέσω μιας παλιάς και τυχαίας γνωριμίας που είχε με ένα άτομο το οποίο ενοικίαζε σπίτι εκεί και πλέον είχε μετακομίσει. Εκείνο το άτομο, του είχε δώσει και κλειδιά του σπιτιού για να τα έχει εύκαιρα να μένει εκεί αν πήγαινε στην Πάτρα για δουλειές, υποστήριξε ο 60χρονος. Για το όπλο του φόνου, ένα Zastava των 9mm, υποστήριξε ότι ανήκε στον πατέρα του δράστη και ότι ο τελευταίος το κρατούσε ως ενθύμιο.

Ο συνήγορος του δράστη είπε ότι ο 60χρονος αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην Ανδραβίδα, όχι για να πάρει χρήματα, αλλά για να βάλει νερό και φαγητό στο σκύλο του. Εν τω μεταξύ οι σοροί της οικογένειας μεταφέρθηκαν στην Αλβανία για ταφή, ενώ το 11χρονο αγόρι από τον πρώτο γάμο της άτυχης γυναίκας, το μόνο που από τύχη γλίτωσε, ζει πλέον με τον πατέρα του στην Αθήνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι