Καμία απόφαση για καραντίνα, προς το παρόν, στη Σχολή Ευελπίδων

Καμία απόφαση για καραντίνα, προς το παρόν, στη Σχολή Ευελπίδων

Είχε πέσει σαν βόμβα στη δημοσιότητα και στα ΜΜΕ από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου η πληροφορία ότι η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μπαίνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, καθώς υπάρχει σημαντικός αριθμός κρουσμάτων που προσεγγίζουν πλέον τα 20. Υπήρχαν ερωτήματα για το αν το ακαδημαϊκό προσωπικό είχε ενημερωθεί ώστε να γνωρίζει αν θα μπορεί να προσέλθει στα μαθήματα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του defence-point.gr, μέχρι στιγμής τα διαπιστωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών ιχνηλάτησης είναι 11 συνολικά. Το σημαντικό είναι ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί απόφαση για να τεθεί η Σχολή Ευελπίδων σε καραντίνα. Χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο, αναμένεται εντός της ημέρας πιθανότατα η τοποθέτηση και οι τελικές συστάσεις του ΕΟΔΥ.

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να φτάνει τα 11, αλλά δεν αποκλείεται η εμφάνιση νέων, καθώς η διαδικασία συνεχίζεται. Είχε προηγηθεί από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου συναγερμός αλλά δεν υπήρχε κάποια επίσημη τοποθέτηση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το ΓΕΣ ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον ΕΟΔΥΥ καθώς θεσμικά έχει την πρωτοκαθεδρία και δεν μπορεί να λειτουργεί έναντι της πανδημίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα νέα κρούσματα κορονοϊού την Τρίτη άγγιξαν τα 667 εκ των οποίων τα 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Το 55.6% των νέων κρουσμάτων που συνολικά έφτασαν τα 26.469 είναι άνδρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι