ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κέρκυρα: Μία τραγωδία δια ασήμαντον αφορμή

Κέρκυρα: Μία τραγωδία δια ασήμαντον αφορμή

Συγκλονισμένη παραμένει η Κέρκυρα από το διπλό φονικό στη Δασιά. Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο δράστης, που έθεσε ο ίδιος τέλος στην ζωή του, είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει την σπιτονοικοκυρά του. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα προς την οικογένεια του αυτόχειρα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας ο δράστης πυροβόλησε τα θύματα εξ΄ επαφής.

«Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοκτόνησε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο κ. Ιωάννης Αϊβατίδης, ενώ όπως είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ερευνάται το ενδεχόμενο πρώτος να δολοφονήθηκε ο 63χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής που διέμενε χρόνια στη Γαλλία και μετά η 61χρονη Κερκυραία. «Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία» δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Πως έγινε η τραγωδία

Παρότι αρχικά οι πληροφορίες από την Κέρκυρα αναφέρονταν σε ζευγάρι Ελληνογάλλων που δολοφονήθηκε από Έλληνα –και ο οποίος εν συνεχεία αυτοκτόνησε– έγινε πλέον γνωστό ότι το δράμα εκτυλίχθηκε πολύ διαφορετικά. Η γυναίκα που αποτέλεσε και εξαρχής το στόχο του δράστη ήταν Κερκυραία και ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων δωματίων. Νοίκιαζε δωμάτιο τόσο στον 66χρονο δράστη, όσο και στον άτυχο 60χρονο ή 55χρονο Ελληνογάλλο.

Τα τραγικά θύματα ζούσαν στην ίδια διώροφη οικία με τον ευέξαπτο και πιθανώς ψυχικά ασταθή δράστη. Στο σπίτι του βρέθηκαν επιπλέον πολλά ηρεμιστικά χάπια μετά την αυτοχειρία του και θα διερευνηθεί αν είχε ψυχολογικά ζητήματα, καθώς το τελευταίο διάστημα είχε και άλλους διαξιφισμούς. Ο 66χρονος δράστης είναι πατέρας αστυνομικού και κατοικούσε στο ισόγειο του κτιρίου.

Στις 11:30 το πρωί διαπληκτίσθηκε έντονα με την 60χρονη Κερκυραία ιδιοκτήτρια του διωρόφου, ίσως επειδή είχαν διαφωνίες ως προς τα οφειλόμενα ενοίκια και εκείνος είχε αναλάβει να φροντίζει τον κήπο, ώστε να έχει μείωση στο ενοίκιο. Ο Ελληνογάλλος, που έμενε στον πάνω όροφο κατέβηκε όταν άκουσε τις φωνές. Ο δράστης πυροβόλησε στο κεφάλι και την ιδιοκτήτρια του ακινήτου και τον άτυχο ένοικο.

Δεν είναι γνωστό αν ο δράστης είχε διαφορές και με τον άλλο ένοικο, όμως θωρείται πιθανότερο να τον πυροβόλησε επειδή ο άνδρας μπήκε στη μέση για να τον σταματήσει. Εν συνεχεία ο 66χρονος, συνειδητοποιώντας τι έκανε, αλλά ίσως αναλογιζόμενος και σε πόσο δύσκολη θα έφερνε πλέον τον αστυνομικό γιο του, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Κλείστηκε στο διαμέρισμά του και αυτοπυροβολήθηκε με την ίδια καραμπίνα.

Πρόθεση ανθρωποκτονίας

Η περιοχή αποκλείστηκε από ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας με αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με τον δράστη ήταν συγκεχυμένες και φερόταν αρχικά να έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του και να απειλεί. Ωστόσο, ο δράστης είχε ήδη αυτοκτονήσει. Ο Ελληνογάλλος πέθανε ακαριαία, ενώ η Ελληνίδα διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τη σώσουν.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες αλλά δεν γνωρίζουμε πόσες σφαίρες έριξε σε καθέναν. Κατά άλλες πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια μαζί με τον Ελληνογάλλο ένοικο προσπάθησαν να πείσουν τον δράστη να φύγει ή ίσως εκείνη ειδικά να τον απείλησε και με έξωση, επειδή προκαλούσε διάφορα προβλήματα και δεν ήταν συνεπής στην καταβολή των ενοικίων. Κάτοικοι της περιοχής λένε πως ο 60χρονος δράστης και αυτόχειρας ήταν μοναχικό άτομο. Έβγαινε βόλτα πάντα με τον σκύλο του, τον οποίο υπεραγαπούσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι