Κορονοϊός με αφρικανική σκόνη! – Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Κορονοϊός με αφρικανική σκόνη! – Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Μικρή έξοδος προς παραλίες και κοντινές εξοχές αναμένεται σήμερα παρά την αφρικανική σκόνη και τον μουντό καιρό, καθώς οι κάτοικοι των αστικών κέντρων ασφυκτιούν από τον εγκλεισμό και τον περιορισμό των μετακινήσεων τις καθημερινές. Υπενθυμίζεται ότι τα Σαββατοκύριακα, και μόνο, επιτρέπονται οι μετακινήσεις με όχημα για άσκηση σε άλλο δήμο (κωδικός 6) με τη χρήση μάσκας σε υπαίθριο χώρο και με έως 3 άτομα ή μια οικογένεια στο ΙΧ. Ο κορονοϊός επιβαλλει πάλι περιοχές στο κόκκινο.

Από σήμερα εισέρχονται λόγω πολλών κρουσμάτων στο “βαθύ κόκκινο” και ισχύουν τα αντίστοιχα μέτρα με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων οι περιοχές Θάσος, Ρέθυμνο, δήμος Φαιστού, Μαρωνείας-Σαπών, Κύθνος, Διδυμότειχο, δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Καβάλας, Βόλου, Σιντικής Σερρών και Βόρειων Τζουμέρκων.

Κατά συνέπεια πλέον στο “βαθύ κόκκινο” είναι η Αττική (πλην Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας που παρουσίασαν βελτίωση), Αχαΐα, Βοιωτία, Ευρυτανία, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Πέλλα, Κοζάνη, Λέσβος, Ζάκυνθος, Κως, Θάσος και οι δήμοι Καλύμνου, Ρόδου, Χίου Ρεθύμνου, Ανωγείων, Χανίων, Φαιστού, Καβάλας, Καρδίτσας, Γρεβενών, Κύθνου, Ιωαννίνων, Κόνιτσας, Βόρειων Τζουμέρκων, Σερρών, Αμφίπολης και Σιντικής, Βέροιας, Καστοριάς, Ορεστιάδας, Λαμίας, Ηλίδας, Χαλκίδας, Ερέτριας, Διρφύων Μεσσαπίων, Διδυμότειχου, Πύδνας-Κολινδρού, Βόλου, Μαρωνείας-Σαπών, Ροδόπης και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής στην Κοζάνη.

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου δεν θα γίνουν τελικά τα ανοίγματα που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση καθώς η Επιτροπή Ειδικών έβγαλε κόκκινη κάρτα. Οι μόνες επιχειρήσεις που  θα λειτουργήσουν είναι οι Σχολές Οδηγών. Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά και θα είναι υποχρεωτικό το self test μια φορά την εβδομάδα για τους εργαζόμενους. Ειδικά για τους εκπαιδευτές όπως και για τους εξεταστές απαιτούνται δύο self test την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).

Επίσης, υποχρεωτικό θα είναι το self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις. Τα ραντεβού για εξετάσεις θα κλείνονται με χρονική απόσταση μίας ώρας μεταξύ τους. Στο μάθημα τα παράθυρα θα πρέπει να είναι ανοιχτά, να φορούν όλοι μάσκα και να απολυμαίνονται τα σημεία επαφής του οχήματος (κάθισμα, τιμόνι, λεβιέ κ.λπ.)

Νόσησαν και από αρνητικό self test

Πάντως υπενθυμίζεται ότι τα self test παρά την αντικειμενικά σημαντική συνεισφορά τους στον έλεγχο των κρουσμάτων, δεν παύουν να έχουν μειωμένη αξιοπιστία σε  σύγκριση με τα PCR μοριακά τεστ αλλά ακόμη και με τα rapid test. H αξιοπιστία κυμαίνεται από 50%-80% και πέραν του γεγονότος ότι αυτά τα τεστ εκ κατασκευής “χάνουν” πολλούς ασυμπτωματικούς, κρίσιμο ρόλο παίζει και η σωστή λήψη επιχρίσματος. Μαθητής σε Γενικό Λύκειο της Κοζάνης, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, παρά την αρνητική διάγνωση του self test δύο ημέρες πριν.

Ο μαθητής της τρίτης Λυκείου, ενώ τη Δευτέρα πήγε κανονικά στο σχολείο με αρνητικό self test, την Τρίτη εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και εν τέλει διεγνώσθη θετικός. Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, σε καραντίνα θα τεθούν δυο τμήματα της Γ’ Λυκείου, λόγω κάποιων κοινών μαθημάτων και επαφών. Επίσης, υπάρχει και ένα “ύποπτο” κρούσμα σε μαθητή στο  ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, που επίσης είχε αρνητικό self test.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι