ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κρούσματα ψεύτικων εμβολιασμών

Κρούσματα ψεύτικων εμβολιασμών, Όλγα Μαύρου

Εκτός από τον ιδιόρρυθμο ορθοπεδικό που φέρεται να έστησε “επιχείρηση” στο Ασκληπιείο με ψεύτικους εμβολιασμούς γνωστών του αρνητών που επεδίωκαν να λάβουν βεβαίωση εμβολιασμού, άλλο ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε με ψευτοεμβολιασμό στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην τοπική ομάδα υγείας στη Χερσόνησο Ηρακλείου (μεταξύ Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου). Αυτό έγινε γνωστό σήμερα, αν και είχε απασχολήσει το προαναφερόμενο εμβολιαστικό κέντρο στα τέλη Μαΐου.

Συγκεκριμένα, πρωταγωνίστρια εν προκειμένω είναι μια νοσηλεύτρια που είχε νοσήσει τον Απρίλιο από κορονοϊό και είχε κλείσει ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο αργότερα. Πιθανώς, είτε για να δώσει το εμβόλιο σε πολίτη που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, είτε για να αποφύγει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δήλωσε ψευδώς ότι δεν έχει νοσήσει και επίσης καταχώρησε τον εμβολιασμό της στις 29 Μαΐου με το AstraZeneca, χωρίς να ξέρει κανείς αν το εμβόλιο έγινε όντως και σε ποιον.

Η ψευδής δήλωση περί μη νόσησης από πλευράς της έγινε, επειδή όσοι έχουν ασθενήσει από κορονοϊό εμβολιάζονται αρκετούς μήνες μετά την ανάρρωση (τότε ίσχυε το διάστημα τέσσερεις-έξι μήνες μετά τη νόσηση), οπότε δεν θα μπορούσε να εμβολιασθεί στα τέλη Μαΐου. Παράλληλα ο υπεύθυνος στο κέντρο γιατρός που έκανε και την καταγγελία υποστηρίζει ότι δεν έλειπε καμία δόση του εμβολίου.

Τι ισχυρίστηκε η νοσοκόμα

Τα εμβόλια AstraZeneca εξάλλου από τον Απρίλη και μετά μένουν στα αζήτητα και κατά συνέπεια όποιος ήθελε να το κάνει, θα γινόταν δεκτός μετά “φανών και λαμπάδων” εκείνη την περίοδο στην Κρήτη και δεν θα είχε κανένα λόγο να πάρει την δόση με παράνομο τρόπο. Οπότε το λογικότερο ενδεχόμενο είναι ότι η νοσηλεύτρια δεν ήθελε να εμβολιασθεί, όμως παράλληλα ήθελε και να πάψουν να την πιέζουν για εμβολιασμό. Επιπλέον, εάν πράγματι ήθελε να αυτο-εμβολιασθεί άμεσα, θα έκανε το εμβόλιο παρουσία της άλλης νοσοκόμας ή ενός γιατρού στον χώρο όπου γίνονται κανονικά όλοι οι εμβολιασμοί και όχι -όπως υποστηρίζει- στην τουαλέτα.

Η συνάδελφος της νοσοκόμας που είδε την εγγραφή, τη ρώτησε γιατί έβαλε το όνομά της στους εμβολιασμένους και εκείνη απάντησε «θα εμβολιαστώ να ξεμπερδεύω». Η πρώτη της είπε «εντάξει, έλα να σε εμβολιάσω εγώ» και εκείνη απάντησε «δεν χρειάζεται, θα εμβολιαστώ μόνη μου στην τουαλέτα». Αυτό ξένισε την νοσοκόμα και το ανέφερε στον υπεύθυνο γιατρό, όχι μόνον γιατί οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνονται παρουσία άλλων ατόμων, αλλά και επειδή δεν γίνονται σε τουαλέτες!

Την υπόθεση έφερε στο φως ο ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο 98,4, ενώ το συμβάν, όπως καταγγέλλεται, σημειώθηκε στο τέλος Μαΐου. Ο υπεύθυνος γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο Νίκος Πλουμής ακύρωσε τον εμβολιασμό και υπέβαλε και μήνυση. Ο φερόμενος ως τελεσθείς εμβολιασμός, ακυρώθηκε. Όπως είπε ο ίδιος το περιστατικό έγινε αντιληπτό επειδή η νοσηλεύτρια χρησιμοποίησε blanco στη χειρόγραφη λίστα, ενώ υπήρχε κανονικά αίτημα για δικό της ραντεβού, κλεισμένο ηλεκτρονικά. «Υπήρχε και υπογραφή γιατρού, όχι πάντως η δική μου», είπε ο κ. Πλουμής.

Η υπόθεση με τον ορθοπεδικό

Υπενθυμίζεται ότι διερευνάται και η παράξενη υπόθεση στο Ασκληπιείο, όπου ένας ορθοπεδικός ο οποίος είχε συχνά βάρδια στο εμβολιαστικό κέντρο ως γιατρός του νοσοκομείου, εμφανίστηκε στις 4.00 μ.μ. της περασμένης Κυριακής και είπε στο συνάδελφό του και στην νοσηλεύτρια ότι «κάποιοι φίλοι φοβούνται και μου ζήτησαν να τους εμβολιάσω εγώ προσωπικά”» Η νοσηλεύτρια, επειδή ο γιατρός ήταν και άλλες μέρες υπεύθυνος στους εμβολιασμούς, δέχτηκε, όμως εν συνεχεία πρόσεξε ότι αντί να εμβολιάζει τους φίλους του, άδειαζε το περιεχόμενο της σύριγγας στον αέρα.

Όταν του έγινε η παρατήρηση έφυγε τρέχοντας παίρνοντας και κάποια φιαλίδια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου. Εικάζεται ότι τρεις άνδρες και δύο γυναίκες που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, είχαν συνεννοηθεί προηγουμένως με τον γιατρό να προσποιηθεί ότι τους εμβολιάζει, ώστε να πάρουν το πιστοποιητικό. Η διοίκηση δεν του ανανέωσε τη σύμβαση, έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα και διέταξε επείγουσα ΕΔΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι