Κυνήγι μαγισσών από ακτιβιστές της Κλιματικής Αλλαγής

ΤΚυνήγι μαγισσών από ακτιβιστές της Κλιματικής Αλλαγής, Σωτήρης Καμενόπουλος

Πρόσφατα ομάδα ακραίων οικολόγων-ακτιβιστών προσπάθησε να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή επιστημονικού συνεδρίου στο Μόναχο. Το επιστημονικό συνέδριο το παρακολούθησαν πάνω από 250 επιστήμονες οι οποίοι αμφισβητούν την κλιματική κρίση. Οι επιστήμονες αναγκάσθηκαν να καταφύγουν σε κρυφό μέρος ώστε να καταφέρουν να διεξάγουν το συνέδριό τους. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την προστασία της γερμανικής αστυνομίας (φωτό 1). Σύμφωνα με δήλωση Γερμανού επιστήμονα πρόκειται ίσως για το πρώτο επιστημονικό συνέδριο στην ιστορία της Γερμανίας το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την προστασία της αστυνομίας από την εποχή του ναζισμού.

Το συνέδριο αρχικώς είχε προγραμματισθεί να το παρακολουθήσουν 200 σύνεδροι, αλλά τελικώς ο αριθμός των συμμετεχόντων επιστημόνων αυξήθηκε εξαιτίας των αντιδράσεων των ακραίων οικολογικών-ακτιβιστικών στοιχείων: η είδηση της παρεμπόδισης μεταδόθηκε παγκοσμίως μεταξύ των επιστημόνων από-στόμα-σε-στόμα και έτσι αρκετοί επιστήμονες αποφάσισαν να παρευρευθούν για να καταδείξουν στα ακραία εξτρεμιστικά στοιχεία ότι το πνεύμα θα νικήσει τη βία. Ότι το φως θα νικήσει το σκοτάδι.

1. Η παρουσία της Γερμανικής αστυνομίας στο επιστημονικό συνέδριο
1. Η παρουσία της Γερμανικής αστυνομίας στο επιστημονικό συνέδριο

Είχε προηγηθεί το ίδιο συμβάν στις 25 Οκτωβρίου 2019 στο Gottingen. Είχε προηγηθεί πριν λίγους μήνες η απόλυση Καναδής καθηγήτριας από το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια επειδή αυτή αμφισβητεί την κλιματική κρίση. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια ακύρωσης άλλου επιστημονικού συνεδρίου στο Πόρτο της Πορτογαλίας το 2018 με θέμα την αμφισβήτηση της κλιματικής κρίσης. Χάριν του σθένους του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Πόρτο τελικώς το συνέδριο πραγματοποιήθηκε.

Ίσως έχουν υπάρξει και άλλα τέτοια περιστατικά και να μην το γνωρίζουμε λόγω του καθεστώτος του φόβου που έχει επικρατήσει στα ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως. Στη Γερμανία δε, έχει ξεκινήσει δημόσια συζήτηση και έντονη ανησυχία για την αύξηση φαινομένων εκφοβισμού των επιστημόνων και της ελευθερίας της έκφρασης. Τα φαινόμενα εκφοβισμού και παρεμπόδισης -δια της βίας- της διεξαγωγής επιστημονικών συνεδρίων και διαλέξεων πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως.

Κυνήγι μαγισσών

Ο Μεσαίωνας και το κυνήγι μαγισσών επιστρέφουν στην Ευρώπη; Αντιλαμβάνονται π.χ. οι Ευρωπαίοι πολίτες πώς οικοδομείται το επιχείρημα που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι δήθεν το 97% των επιστημόνων στηρίζουν την αμφισβητούμενη θεωρία της κλιματικής κρίσης; Ποιό 97% των επιστημόνων; Αυτών που οι ακραίες εξτρεμιστικές περιβαλλοντικές ακτιβιστικές ομάδες επιτρέπουν να μιλούν;

Θα πρέπει να ζητούν την άδεια κάποιων αυτόκλητων «αστυνομικών» περιβαλλοντικών σωτήρων οι ακαδημαϊκοί προκειμένου να συναχθούν και να ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις; Ποιοί χρηματοδοτούν αυτές τις ακραίες οικολογικές-ακτιβιστικές ομάδες; Πόθεν έσχες; Ποιοί οι στόχοι τους; Ποιοί φοβούνται την ελεύθερη ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων; Ποιοί επιθυμούν τη φίμωση των επιστημόνων; Θα πρέπει οι επιστήμονες να καταφεύγουν στο κρυφό σχολειό προκειμένου να συζητούν;

Ποιά η άποψη των ελληνικών κομμάτων του αποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου τα οποία έχουν υιοθετήσει στα πολιτικά τους προγράμματα την αμφισβητούμενη κλιματική κρίση; Πρόσφατα ο συνιδρυτής των ακραίων οικολόγων ακτιβιστών «Extinction Rebellion» χαρακτήρισε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ως “κανονικό γεγονός” (normal event). Πρόκειται για έρποντα-υποβόσκωντα φασισμό.

Ο φασισμός σέρνεται σαν φίδι κρυφίως και υπογείως στην ΕΕ και οι συστημικές πολιτικές ομάδες της ΕΕ κλείνουν τα μάτια τους. Τους πρώτους που εκφόβισε ο Χίτλερ προκειμένου να εδραιωθεί στην εξουσία ήταν οι επιστήμονες. Πού πάει η Ευρώπη; Εάν πέσει το κάστρο της Επιστήμης τότε αντίο Ευρώπη, αντίο Δημοκρατία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι