ΣΧΟΛΙΟ

Κύριε Σκρέκα, μαζί με τις νέες συσκευές και ένα σταθεροποιητή τάσης!

Κύριε Σκρέκα, μαζί με τις νέες συσκευές και ένα σταθεροποιητή τάσης!, Αντώνης Κουμιώτης

Εκατό εκατομμύρια περίπου ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας ότι θα δοθούν με την μορφή επιδότησης σε 200.000 νοικοκυριά για νέες συσκευές, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημά τους, με στόχο την αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών και άλλων οικοσκευών!

Και φούντωσαν τα ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού Τύπου, πάντα σε προεκλογικό μοτίβο, αναπαράγοντας όλες τις λεπτομέρειες για το “μεγάλο παζάρι” που αναμένεται να στηθεί μέσα στο εξάμηνο που διανύουμε. Και μέχρις εδώ όλα καλά, γιατί πράγματι υπάρχουν νοικοκυριά με εξαιρετικά ενεργοβόρες συσκευές. Είναι τεράστια αλήθεια ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσει η χώρα ενέργεια και τα νοικοκυριά θα δουν χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Ωστόσο, επειδή πάντα υπάρχει ένα “ωστόσο” και ξεπερνώντας την ήδη προβληματική ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική της χώρας, ακόμα και ο τελευταίος βοηθός ηλεκτρολόγου γνωρίζει ότι για να προχωρήσεις στην ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας, θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσεις την ορθή και χωρίς βεβαίως σκαμπανευάσματα ροή τάσης.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι μαζί με τις νέες συσκευές στα συγκεκριμένα νοικοκυριά, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα της χώρας, η κυβέρνηση θα έπρεπε να δωρίσει τουλάχιστον και από έναν σταθεροποιητή τάσης τέτοιου μεγέθους, που να μπορεί να σηκώσει το σύνολο των οικοσκευών κάθε κατοικίας. Ενημερώστε λοιπόν τον κ. Σκρέκα ότι σε περίπτωση που δεν συμβεί το παραπάνω και με το ηλεκτρικό δίκτυο να παραμένει ασυντήρητο, τα 100 εκατομμύρια είναι σαν να τα πετάει κανείς στον κάλαθο των αχρήστων, αφού αργά ή γρήγορα οι επιδοτούμενοι συμπολίτες θα πάρουν κυριολεκτικά τις νέες τους ηλεκτρικές συσκευές στα χέρια!

Ενημερώστε επίσης τον κ. Σκρέκα, ότι με συντηρημένο το δίκτυο ούτε αποζημιώσεις θα χρειαζόντουσαν μετά την κακοκαιρία “Ελπίς” και κάθε άλλη κακοκαιρία, ούτε φυσικά θα είχαμε όσες πυρκαγιές είχαμε κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με τις κολώνες της ΔΕΗ να λαμπαδιάζουν κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά! Βλέπετε, εν έτει 2022 στον δυτικό κόσμο, η ενεργειακή πολιτική δεν εξαντλείται στην παροχή της ενέργειας αλλά και στην εξοικονόμηση αυτής, πρωτίστως όμως στην διαχείρισή της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version