ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λάθος κακοποιό συνέλαβαν για το φόνο του Σαλόνικ

Λάθος κακοποιό συνέλαβαν για το φόνο του Σαλόνικ

Γκάφα ολκής φαίνεται να έκαναν είτε οι κυπριακές αστυνομικές αρχές είτε οι ελληνικές είτε η Ιντερπόλ. Πάντως ο 48χρονος ή κατ΄άλλους 58χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη προερχόμενος από Κύπρο, μπορεί να έχει κάνει πολλά στη ζωή του, όμως λογικά δεν μπορεί να δολοφόνησε τον εκτελεστή της ρωσικής μαφίας Αλεξάντερ Σαλόνικ, δεδομένου ότι ο φονιάς του αρχιμαφιόζου βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια σε ρωσικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, όπως διαρρέουν αστυνομικές πηγές ο συλληφθείς αντιμετωπίζει όντως κάποια ποινικά θέματα (εμπόριο ναρκωτικών κ.λπ.), όμως δεν μπορεί να είναι ούτε ηθικός ούτε φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Σαλόνικ. Οι δύο ηθικοί αυτουργοί του φόνου και οι δύο εκτελεστές που σκότωσαν τον Σαλόνικ και τεμάχισαν την φίλη του, την μόλις 19 ετών Μις Ρωσία, στην Ελλάδα πριν από 24 χρόνια, είχαν ήδη συλληφθεί. Οι ηθικοί αυτουργοί συνελήφθησαν το 1999 στην Ισπανία, και οι εκτελεστές στη Μόσχα, το 2000. Ο άνδρας που σκότωσε τον Σαλόνικ ομολόγησε πάνω από 20 φόνους και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο “ελληνοποιημένος” Γεωργιανός αφίχθη στις 10:58 με την πτήση 547 της Ολυμπιακής Αεροπορίας από Λάρνακα. Η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί από την Interpol Κύπρου ότι ο συγκεκριμένος ήταν καταζητούμενος για τη δολοφονία Σαλόνικ, οπότε o Γεωργιανός “Έλληνας” συνελήφθη. Φέρεται δε ο Γεωργιανός να ζούσε πολλά χρόνια στη Λάρνακα και να ήρθε στην Ελλάδα για κηδεία συγγενούς του. Κατά άλλες πληροφορίες η σύλληψη δεν έγινε μετά από ειδοποίηση των κυπριακών αρχών αλλά κατόπιν ταυτοποίησης αποτυπωμάτων στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας .

Ο συλληφθείς ελληνοποιήθηκε ως Ιωακείμ Καρσλιάδης του Βασιλείου και της Νίνας με φερόμενη ημερομηνία γέννησης 30/1/1974. Είχε ελληνική ταυτότητα από το 2000. Μάλιστα φέρεται το 2010 να είχε ξανάρθει στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί στον στρατό! Είναι άγνωστο πώς έγινε το μπέρδεμα, αν και μερικά στελέχη επιμένουν ότι πρόκειται για ταυτοπροσωπία και ότι ο Καρσλιάδης είναι όντως ο Σεργκέι Μπουτόριν που διέταξε τη δολοφονία του Σαλόνικ.

Όμως με το σενάριο αυτό δεν συνάδουν λογικά και οι ηλικίες, καθώς το 1997 (όταν έγινε ο φόνος) ο Καρσλιάδης ήταν μόλις 23 ετών και δεν μπορούσε να ειναι ήδη “αρχιμαφιόζος” και να διατάσσει εκτελέσεις. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να ήταν ήδη 33 ετών (και σήμερα 58), δηλαδή να δήλωσε ψευδή ηλικία κατά την ελληνοποιήση. Σε αυτή την περίπτωση η ηλικία “ταιριάζει” με αφεντικό στη μαφία, αλλά απομένει το άλλο μέγα θέμα: το ότι για το φόνο του Σαλὀνικ έχει ήδη κλειστεί στις ρωσικές φυλακές ο Σεργκέι Μπουτόριν και άλλοι τρεις.

Φόνο

Ο Σεργκέι Μπουτόριν και Μαράτ Πολιάνσκι (ηθικοί αυτουργοί) αλλά και οι εκτελεστές Ιγκόρ Κουστοβάλοφ και Ιβάν Κουσάν, συγκεκριμένα, κλείστηκαν στη φυλακή ήδη από το 2000 και δεν έχουν αποφυλακισθεί. Ο Σεργκέι Μπουτόριν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το ψευδώνυμο Ιωακείμ Καρσλίεφ και ίσως από αυτό το στοιχείο να ξεκίνησε και το μπέρδεμα με τη σύλληψη του “Ιωακείμ Καρσλιάδη”.

Άλλη αιτία της σύγχυσης είναι πιθανόν το γεγονός ότι Μπουτόριν είχε σκηνοθετήσει το θάνατό του προτού συλληφθεί, για να θεωρείται νεκρός και να μην τον αναζητεί κανείς. Ίσως όταν έγινε γνωστό το περί σκηνοθεσίας του θανάτου, η Ιντερπόλ να μην ενημερώθηκε για την εν συνεχεία σύλληψη και τον εγκλεισμό του σε ρωσικές φυλακές, οπότε συμπέρανε ότι ο Μπουτόριν σκηνοθέτησε το θάνατό του και συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Όσο για το θύμα, τον Σαλόνικ, ήταν επαγγελματίας εκτελεστής της ρωσικής μαφίας και είχε εκτελέσει δεκάδες συμβόλαια θανάτου. Βρέθηκε νεκρός στις 2 Φεβρουαρίου 1997, σε δασική έκταση της Βαρυμπόμπης. Οι δράστες τον είχαν στραγγαλίσει με σκοινί, εγκαταλείποντας το πτώμα του μέσα σε θάμνους, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε τεμαχισμένη σε βαλίτσα, θαμμένη στο Λαγονήσι, η καλλονή φίλη του. Το πτώμα της βρέθηκε κοντά στη βίλα που νοίκιαζε ο Σαλόνικ, και όπου μάλλον τον βρήκαν οι δολοφόνοι χαλαρό στη διάρκεια ενός πάρτι, τον απήγαγαν και τον σκότωσαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι