ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με περισσότερες από 90 σφαίρες γάζωσαν τον Ζαμπούνη – Βίντεο-σοκ από την δολοφονία

Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες για την εκτέλεση Ζαμπούνη - Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Άγνωστοι εκτέλεσαν 44χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στην οδό Ηλιού και Φραντζή στο Νέο Κόσμο. Το έγκλημα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μαφιόζικης δολοφονίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δράστες πλησίασαν το θύμα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό του έξω από το βενζινάδικο και τον πυροβόλησαν με αυτόματο οπλοπολυβόλο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλεξαν πάνω από 80 κάλυκες.

Το ρεπορτάζ, που επικαλείται τις αστυνομικές αρχές, αναφέρει ότι το θύμα, το όνομα του οποίου είναι Βαγγέλης Ζαμπούνης, είχε σχέσεις με τη νύχτα και στο παρελθόν είχε γίνει ξανά απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην περιοχή του Πειραιά. Συγκεκριμένα το 2018 είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης κοντά στο λιμάνι. Τότε είχε σωθεί, καθώς το όπλο των δραστών είχε κολλήσει. Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργεί τις έρευνες για τα κίνητρα της δολοφονίας και συλλέγει καταθέσεις μαρτύρων. Ένας από αυτούς είναι ένας πελάτης, οδηγός ταξί, που βρισκόταν εντός του πρατηρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό συνέβη στις 01:55 ξημερώματα Κυριακής. Τρεις ή τέσσερις δράστες που επέβαιναν σε SUV μάρκας Lexus, προσέγγισαν το θύμα το οποίο είχε μόλις βγει από πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του και ετοιμάζονταν να επιβιβαστεί στη θωρακισμένη BMW του. Πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού απομακρύνθηκε από το σημείο, όπως έχει παρατηρηθεί σε ανάλογα ξεκαθαρίσματα των ανθρώπων της νύχτας.

Οι άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ το θύμα, την ώρα που είχε βγει από το βενζινάδικο, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας του και άνοιξε την πόρτα για να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, αλλά δεν πρόλαβε. Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν και στη Λ. Αθηνών, στο Χαϊδάρι, έκαψαν το ΙΧ. Το αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας. Επίσης, κοντά στο σημείο, βρέθηκε τρύπα από βολίδα πυροβόλου όπλου, σε σπίτι του πρώτου ορόφου.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης

Γνωστός στον κόσμο της νύχτας με το ψευδώνυμο “Ζαμπόν” ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης φερόταν ως ύποπτος για τη δολοφονία του νονού γνωστού με το προσωνύμιο “Καράφλας”, “Νταίζυ” ή “Σαμπρέλα”, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από ενέδρα που του είχαν στήσει άγνωστοι έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, στα τέλη του Ιουνίου του 2018.

Σε βάρος του είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018. Τότε, ένα λευκό βαν είχε προσεγγίσει το αυτοκίνητο του Ζαμπούνη που ήταν σταθμευμένο έξω από γραφείο πετρελαϊκής εταιρείας στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Οι εκτελεστές πυροβόλησαν, όμως το καλάσνικοφ έπαθε εμπλοκή με αποτέλεσμα 3-4 σφαίρες να τραυματίσουν τον 38χρονο τότε στα πόδια και στο χέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το θύμα έφερε βαρύ οπλισμό, αλλά δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει, καθώς οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και πρόβες για αυτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης. Στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι