ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σάμο – Έρευνα για την τραγωδία με το πυροσβεστικό

Συνεχίζεται η φωτιά στη Σάμο – Έρευνα για την τραγωδία με το πυροσβεστικό

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Σάμο, στην περιοχή του Μαραθόκαμπου. Όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να ανακόψουν την επέκταση της φωτιάς, ενώ από το πρωί επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Οι τοπικές αρχές προχώρησαν χθες στην εκκένωση δύο οικισμών, Πούντα και Λιμνιώνα, αν και δεν βρίσκονται κοντά στα μέτωπα, όμως οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν καθιστούσαν αδύνατη την πρόβλεψη για την πορεία της φωτιάς. Το βράδυ μεταφέρθηκαν πυροσβεστικές ενισχύσεις στη Σάμο από την Αθήνα και σύμφωνα με το Συντονιστικό αυτή την ώρα επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Η ένταση των ανέμων έχει πέσει και η φορά τους είναι ανατολική γεγονός που σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η εξέλιξη αυτή βοηθάει στο έργο της Πυροσβεστικής. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν οι δήμοι με όλα τα μέσα που έχουν και το μηχανικό του στρατού.

Έρευνα για την τραγωδία

Εν τω μεταξύ έρευνες έχουν αρχίσει στην περιοχή Πλάκας, για την δυνατότητα ανέλκυσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες, με αποτέλεσμα τα χάσουν τη ζωή τους δύο από τα μέλη του πληρώματος, ενώ οι άλλοι δύο αξιωματικοί είναι σώοι και καλά στην υγεία τους. Νεκροί ανασύρθηκαν ο Έλληνας σύνδεσμος ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής, επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας προς την ακτή .

 

Το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε χθες το απόγευμα. Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Για τα αίτια της τραγωδίας, θα διεξαχθεί έρευνα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων η οποία έχει ενημερωθεί από τον αερολιμενάρχη Σάμου. Στις πρώτες καταθέσεις τους οι διασωθέντες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από ισχυρή ριπή ανέμου ενώ έκανε υδροληψία στην περιοχή του Αγίου Μηνά με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να χάσει τον έλεγχο, λόγω και των μεγάλων κυμάτων και το ελικόπτερο να πέσει στη θάλασσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι