ΑΠΟΨΗ

Με τα μάτια της Irina

Με τα μάτια της Irina, Όλγα Μαύρου

Χθες είδαμε για πρώτη φορά στα χρονικά ανακοίνωση της ΕΥΠ για αποκάλυψη κατασκόπου στην Ελλάδα. Αναφερόταν σε μια 35χρονη Ρωσίδα, την Irina, η οποία εμφανιζόταν ως παιδί ομογενών και καλλιτεχνική φωτογράφος, αλλά είχε και κατάστημα με πλεκτά χειροτεχνήματα στο Παγκράτι. Ακόμη δεν ξέρουμε τι ακριβώς έκανε από το 2018 που ενεγράφη ως δημότης στην Αθήνα μέχρι το Γενάρη του 2023, που άρον-άρον τα μάζεψε για τη Μόσχα λόγω αποκαλύψεων για περίπου δεκαπέντε Ρώσους κατασκόπους που δρούσαν στην Ευρώπη. Η δράση της, τουλάχιστον σε εμάς τους δημοσιογράφους, είναι προς το παρόν άγνωστη.

Αν και διέγραψε πολλές αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα, άφησε πολλές άλλες, πιθανόν για να τις αξιοποιήσει σε περίπτωση που επανερχόταν στη χώρα μας για να συνεχίσει τη διπλή ζωή της, εφ΄όσον οι έρευνες δεν  αποκάλυπταν την πραγματική ιδιότητά της. Στις αναρτήσεις της στο twitter στο Facebook και στον ιστότοπό της έχουν μείνει μόνον ουδέτερες φωτογραφίες. Ίσως επίτηδες άφησε και μία με φαντάρους από την επέτειο του “ΟΧΙ”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Οι φωτογραφίες (τοπία, δρόμοι και άλλα ανώδυνα από το 2019 και το 2020 οι πιο πολλές) είναι κυρίως από την Ελλάδα, όμως υπάρχουν και μερικές από Βραζιλία, Παρίσι και Βενετία. Εξίσου ουδέτερες είναι και όσες φωτογραφίες έχει αναρτήσει στον προσωπικό ιστότοπό της αλλά και στου καταστήματος που διατηρούσε. Πουθενά δεν υπάρχει πολιτικός σχολιασμός ή σχολιασμός και για οποιοδήποτε κοινωνικό θέμα, πέραν μερικών φιλοζωϊκών αναρτήσεων.

Εικόνα Εικόνα

Εικόνα

Οι αναρτήσεις στο κατάστημα με τα πλεκτά (εξ ου και “η κατάσκοπος με το βελονάκι” που ίσως διαβάσατε σε άλλες σελίδες) αραιώνουν μετά το Δεκέμβρη. Συνεχίζονται όταν πλέον έχει φύγει (αναχώρησε 5 Ιανουαρίου), καθώς το κατάστημα συνέχισε να λειτουργεί και είχε υπάλληλο για ένα διάστημα. Κάποια στιγμή η ίδια επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και είπε ότι δεν θα συνεχίσει την μίσθωση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Οι προσωπικές φωτογραφίες είναι ελάχιστες και πάντα χωρίς να φαίνεται όλο το πρόσωπο, όπου βέβαια όλοι οι φωτογράφοι απαντούν ότι η δουλειά τους είναι να φωτογραφίζουν άλλους, όμως εν προκειμένω μάλλον υπήρχε άλλος λόγος που η Μαρία – Ιρίνα δεν αποκαλύπτει το δικό της πρόσωπο πουθενά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στην σελίδα της ως Μαρία Τσάλλα στο Facebook, όπου ήδη κάποιοι γράφουν υβριστικά μηνύματα, αναπαρήγαγε το κλασικό προφίλ στο FB, δηλαδή με γατιά, σκυλιά, λουλουδάκια και λίγες φωτογραφιες από μνημεία. Αν και η υπάλληλος στο κατάστημα με τα πλεκτά λέει ότι η Μαρία-Ιρίνα ήξερε σε βάθος τα θέμα της πλεκτικής, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν γνώριζε και από καλλιτεχνική φωτογραφία. Σίγουρα ήξερε τα βασικά, ώστε να ασκεί το κυρίως επάγγελμά της ως κατασκόπου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι καλλιτεχνικές φωτογραφίες που δημοσιεύει στις αναρτήσεις της ήταν όντως όλες δικές της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι