Μένουμε σπίτι – Οι θησαυροί στα κοινωνικά δίκτυα

Μένουμε σπίτι – Οι θησαυροί στα κοινωνικά δίκτυα Κατερίνα Σταματελοπούλου

Ενώ πλέον ο COVID-19 έχει χαρακτηριστεί ως πανδημία, η καλύτερη κίνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του, σύμφωνα με τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο, είναι να μείνουμε σπίτι μας για όσο χρειαστεί. Και μπορεί αυτό να μοιάζει λίγο καταπιεστικό και να μας βγάζει από την καθημερινότητα μας, είναι μια νέα διαφορετική πραγματικότητα όμως και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Στο άρθρο μου «Ο ψηφιακός κόσμος στην εποχή του κορονοϊού» τόνισα ότι:
«Όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας, η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική σε πολλά πεδία της καθημερινότητας των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, ειδικά μέσω της τεχνολογίας. Ίσως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να βρούμε χρόνο να ενημερωθούμε ουσιαστικά και να ανακαλύψουμε τους σύγχρονους τρόπους εργασίας από το σπίτι, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης μέσω του διαδικτύου».

Ξεκινώντας από το Linkedin που είναι το κατεξοχήν επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο όπου υπάρχουν πολλά LinkedIn Learning courses (σειρές μαθημάτων) που είναι διαθέσιμα στους χρήστες δωρεάν και δίνουν την δυνατότητα να κατανοήσουμε τις νέες προοπτικές στον τομέα της εξαποστάσεως εργασίας (remote work). Καθώς επίσης πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα από ειδικούς σε διάφορα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο επαγγελματία σε πολλά πεδία της επαγγελματικής ζωής.

Όσον αφορά το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με δισεκατομμύρια χρήστες καθημερινά, το facebook, παρότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι το γνωρίζουν καλά είμαι βέβαιη ότι αν επισκεφτείτε το facebook news room θα μάθετε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε μια ή περισσότερες επιπλέον γλώσσες στο duolingo, μια πλατφόρμα ελεύθερης εκμάθησης γλωσσών από το 2012 με 25 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Και αν γνωρίζετε όλα τα παραπάνω, απλά γκουγκλάρετε για όσα δεν γνωρίζετε, μένοντας σπίτι σας για όσο χρειαστεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι