Μια διαφορετική συγκέντρωση για το μεταναστευτικό στον Έβρο

Μαρτίδου Μελαχροινή
1523
Κινητοποιούνται οι βορειοελλαδίτες για το μεταναστευτικό - Η πρώτη συγκέντρωση στο τελευταίο σύνορο της Ευρώπης, Μελαχροινή Μαρτίδου

Στη δημιουργία περιφερειακής επιτροπής που θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, δράση και θα νομιμοποιείται για να αντιδράσει νομικά αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες και Έλληνες πατριώτες, κατέληξε η συγκέντρωση που οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων συμβολικά στο Τελωνείο Γέφυρας Κήπων για το μεταναστευτικό.

Πολίτες από Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή και Έβρο έδωσαν το παρόν τους με πανό διαδηλώνοντας ειρηνικά και μεταφέροντας την αγανάκτηση της κοινωνίας για τις αθρόες αφίξεις παράνομων μεταναστών στην Θράκη. «Δεν υπάρχει χώρα σ΄ολόκληρο τον κόσμο που δεν φυλάει τα σύνορά της, δεν υπάρχει χώρα που ζητείται να αυτοκαταργήσει τα σύνορά της έχοντας τον ανθρωπισμό ως πρόσχημα, ενώ ΜΚΟ και δουλέμποροι έχουν μεταβάλει την Ελλάδα από χώρας σε χώρο» τόνισε ο Γιώργος Ρακκάς στέλεχος του ΑΡΔΗΝ δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Ζούμε τα όρια του παραλόγου, η κατάσταση έχει ξεφύγει, πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικές ηγεσίες ότι Έλληνες πατριώτες θα ξεσηκωθούν κόντρα στον εποικισμό των παράνομων μεταναστών, και σύντομα θα δούμε τέτοιες διαμαρτυρίες μεγάλης δυναμικής όχι μόνο στη Θράκη αλλά σε όλη την Ελλάδα τόνισαν οι ομιλητές από Καβάλα, Κομοτηνή, Δράμα που απηύθυναν χαιρετισμό.

Προβληματισμό για τα χερσαία σύνορα της χώρας που είναι αφύλακτα από πολιτική σκοπιμότητα κι όχι από αδυναμία των Ενόπλων Δυνάμεων ή των εντεταλμένων υπηρεσιών συνοριοφυλακής, διατύπωσε ο Κομοτηναίος Παναγιώτης Βουζουκίδης τονίζοντας ότι «το κράτος πληρώνει 55.000 αστυνομικούς και 110.000 στις Ένοπλες Δυνάμεις για να διασφαλίζουν τα σύνορα από την είσοδο λαθραίων ανθρώπων μεταξύ των άλλων καθηκόντων τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση να κάνουν την δουλειά τους. 

»Σήμερα κινδυνεύει η ασφάλεια η περιουσία και η αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα πολίτη αφού είναι βέβαιο ότι δεν ζούμε στις ίδιες συνθήκες όπως στο παρελθόν χωρίς την παρουσία των ανθρώπων αυτών. Δεν μπορεί να μην έχω την δυνατότητα εγώ ο Έλληνας να μπω 500 μέτρα στην ζώνη δίπλα από τα σύνορα και να μπαίνει ο κάθε παράνομος μετανάστης άνετα και να μην τον ελέγχει κανένας» είπε ο κ. Βουζουκίδης.

Ιδιαίτερα καυστικός, από το χώρο των νεολαίων, ήταν ο Δημήτρης Τζαμπάζης εκπροσωπώντας τους "Ενωμένους Μακεδόνες" από την Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να ξεσηκωθούν κόντρα στο ξεπούλημα της πατρίδας στον διαμελισμό της. «Γιατί η Θράκη έγινε ξαφνικά ξέφραγο αμπέλι» αναρωτήθηκε η Δέσποινα Στεφανίδου λέγοντας ότι στον Έβρο το πρόβλημα φαίνεται πιο έντονα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κομοτηναίος εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος της παράταξης Σπάρτακου Κώστας Καραΐσκος. Ο Γιάννης Αμπατζόγλου επιστημονικός διευθυντής της ιατρικής σχολής τόνισε ότι «η μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών και οι δομές που δημιουργούνται στα νησιά και την ενδοχώρα είναι βόμβα στις δομές της ελληνικής κοινωνίας, καλώντας όλους τους Έλληνες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν».

Όσοι διαφωνούν με τον όρο "λαθροεποικισμός"

Ο εκπρόσωπος από την Καβάλα Θανάσης Γκόρτης ανέφερε: «Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για τον παράνομο "λαθροεποικισμό" κι όσοι διαφωνούν με τον όρο να αναλογιστούν μόνο τους αριθμούς αυτών που έρχονται. Μόνο το 2019 ήρθαν στην χώρα μας 120.000 άνθρωποι από 89 διαφορετικές εθνότητες, μία μόνο από αυτές ήταν Σύριοι, έχουμε παράνομους μετανάστες που το σύστημα τους βαφτίζει "πρόσφυγες". Σε μερικές δεκαετίες από τώρα η χώρα μας δεν θα είναι αυτή που ξέρουμε, θάναι μια Ελλάδα τύποις που οι Έλληνες θάναι μειοψηφία και η πλειοψηφία θάναι ισλαμιστές που δεν ανέχονται την διαφορετικότητα».

«Ήρθαμε εδώ για να υπερασπισθούμε τα αυτονόητα, την υπεράσπιση των συνόρων αλλά να βάλουμε την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της» ανέφερε ο Γιάννης Κουριανίδης εκδότης του περιοδικού "Ενδοχώρα" και δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης στην Θεσσαλονίκη.

Πάντως, η κινητοποίηση δεν έφερε πλήθη στο σημείο του ραντεβού αλλά όσοι ήλθαν ήταν συνειδητοποιημένοι. Υπήρχαν μοτοσικλετιστές με μηχανές μεγάλου κυβισμού καλυμμένες με την γαλανόλευκη, πολλά πανό με μηνύματα κατά της επιβαλλόμενης πολυπολιτισμικότητας, κατά της ισλαμοποίησης της χώρας, έντονη ποντιακή παρουσία με συνθήματα που έγραφαν «Η Ελλάδα ανήκει στα παιδιά της κλείστε τα σύνορα», «Δίχως σύνορα δεν υπάρχει χώρα», «στοπ στον λαθροεποικισμό» κλπ. Όλοι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και δήλωσαν σε εγρήγορση και για άλλες τέτοιες εκδηλώσεις διατρανώνοντας την αντίθεσή τους με την εισβολή των αλλοδαπών παράτυπων μεταναστών.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.