ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια ιστορία με βιτριόλι και γάμο

Μια ιστορία με βιτριόλι και γάμο, Όλγα Μαύρου

Μια πανέμορφη κοπέλα 18 ετών παραμορφώθηκε προ δύο ετών φρικτά από την ζήλια του τότε 20χρονου φίλου της και εκείνος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή. Πριν από ένα μήνα όμως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και εκείνη τον παντρεύτηκε. Πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής είναι η Μπερφίν Οζέκ και το αγόρι της, ο Κασίμ Οζάν Τσελτίκ που είχαν γνωριστεί στην ιδιαιτέρα τους πατρίδα, την Αλεξανδρέττα (Iskenderun).

“Τα είχανε” στην εφηβεία της πρώτης και όταν εκείνη έγινε 18, αποφάσισε να χωρίσουν. Της έστησε τότε καρτέρι στο δρόμο και ενώ το κορίτσι επέστρεφε στο σπίτι του από το σχολείο, ο Τσελτίκ της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο και στο στήθος φωνάζοντας «Αφού δεν μπορώ να σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανείς». Ενάμισι λίτρο καυστικό υγρό έριξε πάνω στην κοπέλα που μέχρι τότε ήταν σαν ζωντανή κούκλα.

Στην αρχή το κορίτσι κατέθεσε μήνυση και εκείνος συνελήφθη, αλλά εν συνεχεία την απέσυρε, επειδή τον λυπήθηκε. Κατόπιν, σημειώθηκε νέα μεταστροφή. Υπό την πίεση των διαρκών αναδημοσιεύσεων του παθήματός της στα social media αλλά και υπό την πίεση του πατέρα της, τον ξαναμήνυσε και έτσι όταν έγινε η δίκη, ο νεαρός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών. Μάλιστα όσο ήταν στο νοσοκομείο η κοπέλα για να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής, την είχε επισκεφθεί και ο τότε υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρεντίν Κοτζά.

Ο νεαρός δικάστηκε πρωτόδικα τον Απρίλιο του 2020 και η αρχική κατηγορία (απόπειρα ανθρωποκτονίας) στο εφετείο μετατράπηκε σε σκοπούμενη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι όταν φυλακίσθηκε, άρχισε αλληλογραφία μεταξύ δράστη και θύματος. Εκείνος της ζητούσε καθημερινά συγγνώμη και εκείνη τελικά ενέδωσε.

Όταν λοιπόν εκδικάστηκε η έφεσή του, η κοπέλα κατέθεσε: «Δεν αντέχω να είναι μέσα σε τέσσερις τοίχους. Αγαπιόμαστε». Με τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών εξαιτίας της πανδημίας και την ευμενή κατάθεση της παθούσας, ο νεαρός βγήκε με περιοριστικούς όρους (υπό αναστολή) και το ζευγάρι παντρεύτηκε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Berfin Ozek

Ο πατέρας της δεν πήγε στο γάμο. «Έδωσα αγώνα για να καταδικαστεί αυτός ο άντρας και εκείνη πήγε και τον παντρεύτηκε μυστικά από εμάς!» είπε με φανερή αποδοκιμασία. Εκείνη τι είπε; «Τον αγαπώ και με αγαπά». Τελεία και παύλα. Όμως, στα social media τελεία και παύλα δεν υπάρχει μέχρι να εξαντληθεί ένα θέμα και να κορεστεί απόλυτα. Ο θόρυβος συνεχίζεται και μάλιστα με μεγάλη ένταση.

Berfin Ozek

H κατάθεση του θύματος

Η νεαρή Τουρκάλα από την επίθεση με το βιτριόλι παραμορφώθηκε αλλά έχασε και το 30% της όρασής της από το ένα μάτι. Για δύο χρόνια το περιστατικό επανήρχετο συχνά στην επικαιρότητα των social media ως χαρακτηριστική περίπτωση για τις εκστρατείες κατά της βίας εις βάρος γυναικών και τώρα έχουν μείνει όλοι εμβρόντητοι.

Στην πρώτη δίκη του η Özek κατέθεσε: «Θέλω να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος. Δεν αρκεί για τον κατηγορούμενο να λάβει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Επειδή ο πόνος που υπέφερα, ο πόνος της οικογένειας μου, αυτά δεν μπορουν να περιγραφούν, δεν υπάρχει αποζημίωση για αυτό. Δεν ξέρω πώς μας βλέπουν οι άλλοι, όμως  ταλαιπωρηθήκαμε πολύ. Έχω πεθάνει και αναστηθεί εδώ και μήνες».

»Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δεν μπορούσα καν να μιλήσω. Δεν θα αφήσω την υπόθεση. Θα μπορέσουν να μου ξαναδώσουν την παλιά μου ομορφιά; Όχι. Τα μάτια μου έχουν φύγει, τα μάτια μου είναι τυφλά. Έχω 30% όραση στο ένα μάτι. Έχω θολή όραση, δεν μπορώ να διαβάσω βιβλίο, δεν βλέπω μακριά  Θέλω να μείνει στη φυλακή για μια ζωή. Δεν θα υποφέρει τον ίδιο πόνο με εμένα και όσα τράβηξα, αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ότι δεν θα βγει ποτέ από εκεί».

Η μεταστροφή

Όταν μεταστράφηκε στο Εφετείο, έγραψε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο που μου συμπαραστάθηκε, όμως πιστεύω ότι έκανα ένα ακόμη βήμα προς τη θεραπεία. Είμαι τόσο μπερδεμένη μέσα μου, όσο και το παραμορφωμένο πρόσωπο που βλέπετε. Είμαι πολύ καλύτερα τώρα και μπορώ να παλέψω».

»Ξέρω ότι μια συγγνώμη δεν αρκεί όσο ένα ευχαριστώ. Αναστάτωσα τους πάντες τόσο πολύ. Είμαι έκπληκτη όπως όλοι αυτοί που αναρωτιόνται “μα πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό”. Ίσως όχι σήμερα, αλλά κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια θα βρω την απάντηση. Τίποτα δεν έχει τελειώσει για μένα. Θα συνεχίσω με τις ελπίδες μου από εκεί που τις παράτησα. Ζητώ και πάλι συγγνώμη. Θέλω να γίνω σπουδαία γυναίκα και όχι σπουδαίος άντρας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx