Μια μιγάδα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

"Με είχες κερδίσει με το πρίγκιπας", Νεφέλη Λυγερού

«Μην κοιτάς τη στραβή της την αρίδα, την ίσια της την τύχη να κοιτάς», έλεγαν οι παλαιότερες, όταν μία γυναίκα καλοπαντρευόταν, πέρα και πάνω από τις δυνατότητές της. Μπορεί η Μέγκαν Μαρκλ να είναι χωρίς αμφιβολία γοητευτική, αλλά τίποτα στη μέχρι πρότινος ζωή της δεν προμήνυε την υπέρβαση που της επεφύλασσε η τύχη: πριγκίπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τη θέση αυτή εποφθαλμιούσαν οι κατά καιρούς συνοδοί του Χάρι, φέροντας, όμως, και το ανάλογο πεντιγκρί. Κόρη δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία της Νοτίου Αφρικής η μία, αριστοκράτισσα με όψη μοντέλου η άλλη, κόρη ευγενών με τίτλους η τρίτη, αγαπημένο κορίτσι της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου. Και, όμως, μία Αμερικανίδα ηθοποιός, στην έκλειψη της τέταρτης δεκαετίας της ζωής της, με καυτές τηλεοπτικές σκηνές στο ενεργητικό της, αλλά όχι ιδιαίτερο υποκριτικό εκτόπισμα, διαζευγμένη, και μέλος διαφυλετικής οικογένειας εισέρχεται στο πιο γνωστό ίσως παγκόσμιο brand name, στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Η άφιξή της κατακρημνίζει το πρωτόκολλο και τα στεγανά. Οι μοναρχίες μοιάζουν ένας αναχρονιστικός θεσμός για τη σύγχρονη εποχή, αλλά ο οίκος των Ουίνδσορ διατηρεί την αίγλη και την απήχησή του στον κόσμο. Τα ανάκτορα του Κένσινγκτον και οι ένοικοί του παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή ανά την υφήλιο, βλέποντας τις μετοχές τους να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο, όταν μία κοινή θνητή εισέρχεται στη χορεία των «γαλαζοαίματων». Με τον τρόπο αυτό αναβιώνει το παραμύθι της σταχτοπούτας, αναπτερώνοντας τις ελπίδες χιλιάδων κοριτσιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Ο Άντριου Μόρτον, ο οποίος έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1990 με το μπεστ σέλερ βιβλίο του «Νταϊάνα, η αληθινή της ιστορία», αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολυσυζητημένη νέα άφιξη στο Μπάκινγκχαμ. Το πρώτο του πόνημα γράφτηκε μετά από πολύωρες ηχογραφημένες συζητήσεις που είχε μαζί με την ίδια την Νταϊάνα και από τότε κέρδισε τον τίτλο του ειδήμονα σε ό,τι έχει να κάνει με το βρετανικό στέμμα και αυτούς που το υπηρετούν.

Αυτή τη φορά στη βιογραφία του «Μέγκαν: η χολιγουντιανή πριγκίπισσα», σκιαγραφεί το πορτρέτο της 36χρονης ηθοποιού, με τη βοήθεια δεκάδων συνεντεύξεων που πραγματοποίησε ο συγγραφέας με φίλους, συναδέλφους, παλαιούς γνώριμους, αλλά και μέλη της οικογένειας της ηθοποιού. Αφιερώνει μόνο τα έξι τελευταία κεφάλαια στον έρωτά της με τον δευτερότοκο γιό της Νταϊάνα, καθώς επικεντρώνεται περισσότερο στην παιδική της ηλικία, στην καριέρα της, στον πρώτο της γάμο και σε όλα όσα την οδήγησαν στη γνωριμία της με τον έκτο στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο.

Απόγονος σκλάβων

Σύμφωνα με την αποκαλυπτική βιογραφία, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, η Μέγκαν δεν μοιάζει να έχει αιφνιδιαστεί από την έκπληξη που της επεφύλασσε η τύχη. «Ήταν σαν να προετοιμαζόταν για τη γνωριμία αυτή και κοινωνική άνοδο», μαρτυρά μία παιδική της φίλη. «Ακόμα και όταν εργαζόταν ως το κορίτσι που σήκωνε τα κουτιά στο τηλεπαιχνίδι Deal or no deal, μία συμπαίκτριά της θυμάται ότι έβρισκε χρόνο να κάνει τρείς ώρες την ημέρα πιλάτες, να ασχολείται με την φιλανθρωπία και να εξασκεί μανιωδώς τα γαλλικά της. «Στόχευε ψηλά, απλά τότε δεν γνώριζε ακόμα πού ακριβώς».

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Αντζελες από μητέρα αφροαμερικανίδα, απόγονο σκλάβων, ψυχοθεραπεύτρια και καθηγήτρια γιόγκα. Ο πατέρας της είναι ιρλανδικής καταγωγής, διευθυντής φωτογραφίας και βραβευμένος με Emmy για την κωμική σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά». Οι γονείς της γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς General Hospital. Ο πατέρας της ήταν υπεύθυνος για τα φώτα και η μητέρα της προσπαθούσε να μάθει την τέχνη του επαγγελματικού μακιγιάζ.

Η μητέρα της ήταν ιδιαίτερα αυστηρή μαζί της, πιέζοντας πάντα τη Μέγκαν να στοχεύει ψηλά. Οι σχέσεις μητέρας και κόρης, όμως, παραμένουν άψογες. Αποτελεί, μάλιστα, το μοναδικό μέλος της οικογένειάς που θα παραστεί στο γάμο. Μέχρι τώρα τα ετεροθαλή αδέλφια της υποστηρίζουν ότι ούτε ο πατέρας της Τόμας Μαρκλ δεν έχει λάβει προσκλητήριο, παρ’ ότι έχει εκφράσει την επιθυμία να παραδώσει την κόρη του, ώστε να γίνει και ο ίδιος ένα κομμάτι της γαμήλιας τελετής που θα περάσει στα βασιλικά χρονικά. Σύμφωνα με το βιβλίο, οι γονείς της Μαρκλ χώρισαν όταν εκείνη ήταν πέντε ετών. Αν και η ίδια έχει πει στον ατζέντη της ότι μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο ασφάλεια και αγάπη, έχει εξομολογηθεί σε φίλες της κάποια χρόνια πριν το τηλεοπτικό ντεμπούτο της ότι «η σχέση με τον πατέρα της δεν είναι πλέον καλή».

Στην παιδική της ηλικία, όμως, δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα. Πατέρας και κόρη ήταν αχώριστοι. Ως παιδί πήγε σ’ ένα ιδιαίτερα ακριβό και δημοφιλές ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο ξεχώρισε για το υποκριτικό της ταλέντο, αλλά και την εξωστρέφειά της. Εκεί, μάλιστα, στέφτηκε και βασίλισσα του χορού αποφοίτησης, με τους καθηγητές της να θυμούνται ότι «είχε κάποιου είδους χάρισμα».

Και όχι αδίκως. Στα δέκα της χρόνια οργάνωσε την πρώτη της αντιπολεμική διαδήλωση στο προαύλιο του σχολείου, διαμαρτυρόμενη για τον πόλεμο του Κόλπου. Κατά τα άλλα εργαζόταν σ’ ένα μαγαζί με παγωμένο γιαούρτι και η μεγαλύτερη της στιγμή εκεί ήταν όταν μπόρεσε να πάρει αυτόγραφο από μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς Baywatch.

Ψύχωση με το Μπάκιγχαμ

Στην κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων τους με τον Χάρι, η Μέγκαν είχε αναφέρει πως πριν το πρώτο τους ραντεβού ρώτησε τον κοινό τους φίλο για τον χαρακτήρα του Χάρι, διότι ως Αμερικανίδα δεν ήξερε τίποτα για τη βασιλική οικογένεια. Το βιβλίο, όμως, ισχυρίζεται ότι η Μέγκαν είχε ανέκαθεν ψύχωση με το Μπάκιγχαμ γενικότερα.

Περιγράφει τη γοητεία που ασκούσε ιδιαίτερα η Νταϊάνα στο νεαρό κορίτσι. Περιγράφει, μάλιστα, την έφηβη Μέγκαν να παρακολουθεί δακρυσμένη τη μετάδοση της κηδείας της Νταϊάνα, αλλά και παλιές κασέτες με τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο. «Ενδιαφερόταν για την Νταϊάνα όχι μόνο για το στυλ της, αλλά και για τη φιλανθρωπική της δράση και τη θεωρούσε πρότυπο», δήλωσαν στον Μόρτον φίλοι της οικογένειας. «Την γοήτευε πάντα η βασιλική οικογένεια. Ήθελε να γίνει η πριγκίπισσα Νταϊάνα Νο 2», είπε η φίλη της Νινάκι Πρίντι.

Μετά τις σπουδές της και εμπνευσμένη από τις παιδικές της αναμνήσεις στα τηλεοπτικά στούντιο που συνόδευε τον πατέρα της, η Μέγκαν αποφασίζει να γίνει ηθοποιός. Δοκίμασε την τύχη της και σε ένα βίντεο κλιπ της Σακίρα, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί. Την περίοδο εκείνη ήταν κυριολεκτικά άφραγκη. Κυκλοφορούσε με ένα τόσο παλαιό αμάξι που για να βγει από αυτό έπρεπε να χρησιμοποιήσει το πορπαγκάζ. Αν κάποιος εκείνη τη στιγμή κοιτούσε, προσποιούταν ότι έψαχνε κάτι εκεί.

Ο πρώτος της σύζυγος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καταξίωσή της. Ήταν παραγωγός ταινιών. Όταν πια δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι περισσότερο, διώχθηκε από την ζωή της εν μία νυκτί, μέσω μηνύματος στο κινητό. Η Μέγκαν, άλλωστε, είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλων και γνωστών μία ιδιαίτερα φιλόδοξη, αλλά και σκληρή γυναίκα που πάντα ήξερε ποιος και τί θα μπορούσε να της φανεί χρήσιμο.

Όπως και να έχει, η σχέση της διήρκησε επτά χρόνια και ο γάμος της τρία. Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ στο Χόλυγουντ και αυτός ήταν που της εξασφάλισε ένα μικρό ρόλο στην ταινία Remember Me. Σύμφωνα με τον ίδιο, που τώρα την σιχαίνεται, όταν η Μάρκλ μετακόμισε στο Τορόντο για τα γυρίσματα της σειράς που θα την έκαναν γνωστή, απομακρύνθηκε από αυτόν αν και παντρεμένοι. Δεν τον επισκεπτόταν, απέφευγε τα τηλεφωνήματά του και στο τέλος του ταχυδρόμησε το δαχτυλίδι αρραβώνων, ανακοινώνοντάς του έτσι το τέλος του γάμου της.

Η  αδίστακτη πλευρά της γλυκιάς Μέγκαν 

Ο χειρισμός του διαζυγίου της ήταν και η αιτία που έχασε μία από τις παλαιότερες φίλες της, η οποία βλέποντας την σκληρή πλευρά της φίλης της, επέλεξε να απομακρυνθεί από αυτήν. «Η γλυκιά Μέγκαν είχε μία αδίστακτη πλευρά. Αποδείχθηκε υπολογίστρια και άκαρδη», λέει εκείνη η φίλη.
Την εποχή εκείνη η Μέγκαν συνειδητοποίησε απόλυτα ότι ο ρόλος της στη σειρά Suits την είχε αναβαθμίσει. Έτσι, φρόντισε να περιβάλλει τον εαυτό της με διαφορετικά άτομα, κυριολεκτικά αντικαθιστώντας όλο τον περίγυρό της. Τότε ήταν που άλλαξε ριζικά και το προφίλ της. Ασχολήθηκε με το μπλογκ της, αλλά και την φιλανθρωπία.

Επιθυμούσε να μην αποτελέσει ένα ακόμα γρανάζι στη βιομηχανία του θεάματος ή ένα όμορφο κορίτσι που δεν θα τον θυμόταν κανείς μετά από μία επιτυχία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Μέγκαν επιθυμούσε διακαώς να κάνει τη μετάβαση. Γνώριζε ότι πολύ δύσκολα θα γινόταν μία ηθοποιός που θα κέρδιζε Όσκαρ, οπότε έψαχνε εναγωνίως το επόμενο βήμα.

Στην περίοδο εκείνη παράτησε αρκετούς άνδρες που δεν μπορούσαν να συμβάλουν ουσιαστικά στο μέλλον που οραματιζόταν. Επιχείρησε να πλησιάσει και την κόρη του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, την Ιβάνκα, η οποία αποτελούσε πάντα κάτι σαν το είδωλό της. Η κρίσιμη στιγμή ήρθε την 1η Ιουλίου του 2016, σε ένα από τα πιο δυσπρόσιτα κλαμπ του Λονδίνου. Εκεί συνάντησε τον μέλλοντα αρραβωνιαστικό της.

Η χημεία τους ήταν αδιαμφισβήτητη. «Γειά είμαι ο πρίγκιπας Χάρι», της είπε εκείνος για να λάβει την απάντηση «με είχες κερδίσει με το πρίγκιπας». Την επόμενη ημέρα του ραντεβού η Μέγκαν ανάρτησε δύο καρδιές. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον πρίγκιπα. Λίγους μήνες αργότερα, η σχέση τους είχε εδραιωθεί. Πριν συναντήσει, μάλιστα, τη βασίλισσα, είχε εξασκηθεί στην τελετουργία του απογευματινού τσαγιού σ’ ένα μαγαζί στο Χόλιγουντ.

Το βιβλίο, αναφέρεται και στη χρονιά που πέρασε πριν γνωρίσει τον πρίγκιπα Χάρι. Τότε ήταν που ταξίδευε στον κόσμο, σ’ ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της σειράς Suits. Με πολυμελή κοριτσοπαρέα έφτασε στην Αθήνα για έναν γάμο, επιλέγοντας για διακοπές τις Σπέτσες και την Ύδρα. Λάτρεψε τόσο την χωριάτικη σαλάτα που έγραψε στο μπλογκ της πως θα ήθελε να υπάρχει εταιρεία ντελίβερι για να την απολαμβάνει και στο Τορόντο, ενώ έβγαλε πολλές φωτογραφίες που αργότερα εξαφανίστηκαν από το Διαδίκτυο.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτό που παρέμεινε είναι η αγάπη της για την Ελλάδα. Πώς να εξηγήσει κανείς το ότι την επιλέγουν, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, για μία ανάσα πριν από το γάμο τους. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι πρόκειται να περάσει μια μέρα στη Ζάκυνθο. Δεν θα διανυκτερεύσει εκεί, αλλά θα πετάξει μέχρι την Κέρκυρα – το μέρος που γεννήθηκε ο παππούς του Χάρι, πρίγκιπας Φίλιππος. Θα νοικιάσουν ένα γιοτ στην Κέρκυρα για να γνωρίσουν τη Ζάκυνθο και τα άλλα νησιά του Ιονίου, όπως η Λευκάδα, η οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον πατέρα του μέλλοντα γαμπρού, στον πρίγκιπα Κάρολο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι