ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το κίνητρο της αιματηρής συμπλοκής στην Καλλιθέα με θύμα έναν 15χρονο

Μόλις 15 ετών το θύμα της άγριας συμπλοκής στην Καλλιθέα – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία του ανήλικου παιδιού που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (24/6) στην Καλλιθέα, με τις Αρχές να εξετάζουν πλέον νέα δεδομένα που ενδέχεται να συνδέουν την υπόθεση με προηγούμενο επεισόδιο τραυματισμού ανηλίκου ξανά στην Καλλιθέα.

Η συμπλοκή δεν φαίνεται να σχετίζεται με οπαδικά κίνητρα, αλλά με τον “έλεγχο” επί της συγκεκριμένης. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις και στην ταυτοποίηση του θύματος, μόλις 15 ετών, ο οποίος είχε απασχολήσει τις Αρχές καθώς είχε εντοπιστεί με μαχαίρια και σιδερογροθιές. Αρχικά αναφέρονταν ότι το θύμα ήταν 17 ετών, μέχρι που ήρθε η ταυτοποίηση του. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα της συμπλοκής στην Καλλιθέα ήταν από τα βόρεια προάστια.

 

Ανάμεσα στα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών συγκαταλέγεται και ο γιος γνωστού προσώπου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια περιστατικά βίας.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν πληροφορίες που αναφέρονται σε προηγούμενο περιστατικό στην Καλλιθέα, κατά το οποίο ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί λίγες ημέρες πριν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καταγγελία ή επίσημη καταγραφή. Ο συγκεκριμένος ανήλικος δεν περιλαμβάνεται στους προσαχθέντες της τρέχουσας υπόθεσης, ωστόσο, οι Αρχές διερευνούν εάν το νέο επεισόδιο σχετίζεται με εκείνον τον τραυματισμό και εάν ενδεχομένως υπήρξαν κινήσεις αντιποίνων, οι οποίες οδήγησαν σε νέα συμπλοκή στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, το θύμα της δολοφονίας φέρεται να βρισκόταν μέσα σε όχημα που έφτασε στο σημείο της συμπλοκής στην Καλλιθέα σε δεύτερο χρόνο. Αυτό το στοιχείο εξετάζεται από τις Αρχές, καθώς ενδέχεται να αποτυπώνει διαφορετική εμπλοκή από αυτή που αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται και η εξέλιξη με τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης γύρω στις 3:00 στο σπίτι του από αστυνομικούς. Λίγο αργότερα φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ η μητέρα του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σε κατάσταση σοκ όταν αντίκρισε τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα δέχθηκε μαχαιριά στον θώρακα κατά τη διάρκεια αιματηρού καβγά που έγινε μπροστά από μια πολυκατοικία στην οδό Μεγαλουπόλεως στην Καλλιθέα. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο ένα μαχαίρι αλλά, σύμφωνα με τον δράστη, δεν πρόκειται για το όπλο του εγκλήματος καθώς, όπως είπε, μετά τη συμπλοκή το πέταξε σε έναν κάδο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του. Για την υπόθεση έχουν γίνει 13 προσαγωγές εκ των οποίων οι τέσσερις αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι κανείς δεν είχε αναζητήσει τον 15χρονο μετά τη συμπλοκή, νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι η μητέρα του είχε ξεκινήσει να τον ψάχνει από την πρώτη στιγμή. Η ίδια επικοινώνησε με τις αστυνομικές Αρχές και μετέβη στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί ο γιος της, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Η δίκη για τον 17χρονο Άγγελο

Σε μία άλλη συγκλονιστική επίθεση βίας ανηλίκων, ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στις Σέρρες εκ νέου (μετά τη χθεσινή προσωρινή διακοπή λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου) η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του 17χρονου Άγγελου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ημέρα των Θεοφανείων του 2026. Η υπόθεση εκδικάζεται κεκλεισμένων των θυρών στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Σερρών.

Αν και η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 2:00 το μεσημέρι, η διαδικασία άρχισε τελικά γύρω στις 3:00. Η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι βρισκόταν σε εξέλιξη άλλη δίκη στην οποία συμμετείχε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Έπρεπε, επομένως, να ολοκληρωθεί η προηγούμενη υπόθεση ώστε να μπορέσει ο εισαγγελικός λειτουργός να παραστεί στη συνέχεια της δίκης του Άγγελου. Ο 16χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας οδηγήθηκε στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, περνώντας από την πίσω πόρτα του Μεγάρου, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στην μπροστινή πλευρά του δικαστικού μεγάρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πολυάριθμοι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του αδικοχαμένου νεαρού, θέλοντας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους γονείς. Παράλληλα, στο σημείο βρέθηκαν σήμερα και ορισμένοι φίλοι του κατηγορουμένου, καθώς και ο αδελφός του με έναν φίλο του. Για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων και τη διατήρηση της ψυχραιμίας, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν άμεσα στην απομάκρυνση των προσώπων αυτών από τον χώρο των δικαστηρίων, προλαμβάνοντας οποιαδήποτε εστία έντασης.

Η ατμόσφαιρα εντός και εκτός της αίθουσας παραμένει ιδιαίτερα φορτισμένη. Οι γονείς και τα αδέρφια του 17χρονου Άγγελου, οι οποίοι βρίσκονται στο δικαστήριο καθώς είναι και μάρτυρες στη διαδικασία, εμφανίστηκαν βαθιά συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι μαραθώνια και να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, καθώς εξετάζονται κρίσιμα στοιχεία και μάρτυρες. Η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί αύριο, οπότε και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Έχετε συνειδητοποιήσει πως φτιάχνουν μια γενιά εγκληματιών που δεν έχουν τον παραμικρό σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή; Μια γενιά που η πορνεία, τα ναρκωτικά, ο μηδενικός σεβασμός, η απαξίωση ηθών και εθίμων αποτελούν “αρετές”; Αν δεν έρθει άμεσα μια άλλη κυβέρνηση που να αγαπάει πραγματικά αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους… Διαβάστε περισσότερα »

1
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx