ΑΠΟΨΗ

Μόνο ο Μακρόν έμεινε να πανηγυρίζει για το φιάσκο των Ολυμπιακών

Μόνο ο Μακρόν έμεινε να πανηγυρίζει για το φιάσκο των Ολυμπιακών, Κώστας Κόλμερ

Αντιστάσεως μη ούσης, η τελετή ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, αντικατέστησε τον κλασσικό στίβο με τον ποταμό Σηκουάνα και μετάλλαξε τον χαρακτήρα της από παρελάσεως των αθλητών της ρώμης και άλκης, εις ένα άθλιο θέαμα κλόουν τσίρκου και κομπάρσων Παρισινού καμπαρέ!

Δοθείσης μάλιστα της ευκαιρίας, η τελετή ενάρξεως διακωμώδησε χλευαστικώς τον Μυστικό Δείπνο του Ιησού (έργον του Λεονάρντο Νταβίντσι) σε οργιαστικό χορό, με τρανς-χορεύτριες. Το βλάσφημο γεγονός επέσυρε την καταδίκη της Γαλλικής Εκκλησίας και του Αμερικανικού προκαθημένου των Καθολικών Ρόμπερτ Μπάρον, ως και την επίκριση του Μητροπολίτου Ύδρας Εφραίμ. Ως αποτέλεσμα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγκάστηκε ν’ αποσύρει το σχετικό βίντεο, πυξ λαξ! Ακόμη κι ο Έλον Μάσκ επέκρινε την τελετή, ειπών το αμίμητο: «Τι’ ναι πάλι τούτο; Φύγαμε για τον (πλανήτη) Άρη»!

Οι εθνικές ομάδες των αθλητών στοιβάχθηκαν σε ποτάμιες μαούνες και δίκην απρόσωπου “τσούρμου”, χαιρετούσαν το φιλοθεάμον κοινό, ενώ πολλά εισιτήρια της τελετής ενάρξεως έμειναν απούλητα. Το παραλήρημα των μισθωμένων του Παρισιού καλείται να πληρώσει τώρα ο Γάλλος φορολογούμενος, ενώ οι αποδοκιμασμένοι στις πρόσφατες εκλογές “τρελοί” πήραν την εξουσία των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά τον Έντουαρντ Λιμόνοβ.

Φιάσκο των Ολυμπιακών

Θεαματικώς η τελετή ενέπλεξε την αγριότητα των φιλμ Μαντ-Μαξ με την μουσική όπερας και τ’ αποτέλεσμα ήταν τραγελαφικό, ενώ το περιβαλλοντικό στίγμα της τελετής άφησε κάθε σύνθημα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος κενού περιεχομένου, με χλιαρές διαμαρτυρίες των “Πρασίνων” και των κ. Καπράλου-Αγγελούδη.΄Αν έμεινε κανένα ποταμίσιο ψάρι στον βρωμερό Σηκουάνα, πάει κι αυτό το έρημο και μόνον ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κι η παρέα του έμειναν ν’ αλληλοσυγχαίρονται. Η Ολυμπιακή Επιτροπή όφειλε ν’ αποσύρει την Ελληνική ομάδα από την ανθελληνική τελετή αυτή.

Για να διασωθεί το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων χρειάζεται η αναβίωση της προτάσεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή επανόδου στην αρχική του κοιτίδα, διότι καμία πλέον μεγαλούπολη ως το Παρίσι, Τόκιο ή το καιόμενο Λος Άντζελες δεν αντέχει το κόστος των. Με την προσθήκη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιβάλλεται να γίνουν αγώνες ερασιτεχνών και όχι του Ναντάλ ή του Λαμπρόν – ίσως έτσι μπορεί ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων να διασωθεί. Το μεν Παρίσι θ’ ανακτήσει τα τραίνα του που τα ’χασε επί τετραήμερον από δολιοφθορά, ο δε εξευτελισμός των “Ολυμπιακών παιγνίων”, του ντόπινγκ και των ρύπων των Olympic games, οριστικώς να τερματιστεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι