ΘΕΜΑ

Naked Attraction: Ραντεβού στα τυφλά με γυμνούς παίχτες!

Naked Attraction: Ραντεβού στα τυφλά με γυμνούς παίχτες! Νεφέλη Λυγερού

Η τηλεόραση λειτουργεί σαν παράθυρο στον κόσμο και ως γνωστόν ο κόσμος είναι ένα απέραντο μέρος που περιλαμβάνει τα πάντα. Ακόμα και τα πλέον παράδοξα. Παράδοξο, περίεργο, σοκαριστικό, αποκρουστικό, ενδιαφέρον, προκλητικό, ακόμα, και πρωτοποριακό έχει χαρακτηριστεί ένα τηλεοπτικό κόνσεπτ που επελέγη μάλιστα να προβληθεί από τη γνωστή στο εξωτερικό πλατφόρμα Max. Ο λόγος για το reality “Naked Attraction” που σημαίνει “γυμνή έλξη”. Ο τίτλος λίγο πολύ τα λέει όλα!

Οι ιθύνοντες του παιχνιδιού το περιγράφουν ως ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που υπόσχεται να «ξεκινήσει από εκεί που συχνά τελειώνει ένα καλό ραντεβού». Σε κάθε επεισόδιο, ένας παίκτης καλείται να επιλέξει το άτομα του ενδιαφέροντος του ανάμεσα σε έξι πιθανούς διεκδικητές. Μέχρι εδώ τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση. Το κόνσεπτ αυτό το έχουμε δει σε διάφορες εκδοχές. Η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού βρίσκεται στο ότι οι έξι αυτοί άνδρες ή γυναίκες που διεκδικούν το ενδιαφέρον του παίκτη είναι εντελώς γυμνοί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο. Το μόνο που παραμένει κρυμμένο είναι το πρόσωπο τους.

Έτσι, εκείνος ή εκείνη που ψάχνει να βρει το ιδανικό του ταίρι απορρίπτει έναν έναν τους υποψήφιους μέχρι να καταλήξει στον ιδανικό. Εκείνοι στέκονται σε μια σκηνή, ακούγοντας την παρουσιάστρια και τον παίκτη να εξετάζει εξονυχιστικά τα εντελώς γυμνά σώματά τους, τα οποία αποκαλύπτονται σταδιακά, ένα μέρος τη φορά. Όταν έχουν απομείνει μονάχα δυο πιθανοί υποψήφιοι και οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν εκδιωχθεί εξαιτίας σωματικών χαρακτηριστικών που δεν αρέσουν στον βασικό παίκτη, τότε και ο τελευταίος καλείται να βγάλει τα δικά του ρούχα. Δίνει έτσι στους υπόλοιπους δυο διαγωνιζόμενους το δικαίωμα να του ασκήσουν παρόμοια κριτική για τα σωματικά και φυσικά του χαρακτηριστικά.

Το ζευγάρι που απομένει στο τέλος βγαίνει σε κανονικό ραντεβού…αυτή τη φορά με τα ρούχα του. Τα επεισόδια στην πλατφόρμα streaming προβάλλονται, δίχως λογοκρισία, αλλά με μια προειδοποιητική ένδειξη στην αρχή κάθε επεισοδίου: «Η ακόλουθη σειρά προορίζεται μόνο για ώριμο κοινό. Περιέχει γυμνό, χυδαία γλώσσα και γραφικές συζητήσεις για το ανθρώπινο σώμα. Συνιστάται η διακριτικότητα του θεατή».

Σοκάρει και προκαλεί

Το Naked Attraction δεν σοκάρει μονάχα για το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες είναι γυμνοί. Πολύ πιο δύσκολο είναι να παρακολουθεί κανείς τον τρόπο που κρίνονται και απορρίπτονται για τα σωματικά τους χαρακτηριστικά. «Δεν μου αρέσουν τα πόδια της», σχολιάζει ένας παίκτης. «Τα δάχτυλα της είναι χοντρά». «Πρέπει να κάνει επειγόντως γυμναστική ή λιποαναρρόφηση» σχολιάζει ένας άνδρας κοιτώντας επί πέντε λεπτά την κοιλιά μιας νεαρής γυναίκας.

Ταυτόχρονα, κάθε επεισόδιο περιέχει ολιγόλεπτες διαφημίσεις σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Εξάλλου, σύμφωνα με τους παραγωγούς της εκπομπής, στόχος αυτής είναι να προωθήσει την αυτοπεποίθηση, τη συμπερίληψη και το body positivity. Στη διάρκεια των έξι σεζόν συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι, πολλών και διαφορετικών σεξουαλικών προσανατολισμών.

Οι αντιδράσεις

Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις για την επίμαχη εκπομπή είναι πολλές. Το αμερικανικό κοινό μόλις αρχίζει να ανακαλύπτει το ιδιαίτερο αυτό τηλεοπτικό προϊόν, το οποίο κυκλοφόρησε χωρίς τρέιλερ ή προμόσιον. Αν και τώρα έγινε γνωστό, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει πρεμιέρα το 2016 στο Channel 4 για έξι ολόκληρες σεζόν.

«Η αδερφή μου μόλις με σύστησε σε αυτό το “γυμνό αξιοθέατο” και πιστέψτε με είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω δει ποτέ στην τηλεόραση», γράφει ένας χρήστης των σόσιαλ μίντια που έχουν πάρει φωτιά με την εκπομπή αυτή. «Υπάρχει κάτι τόσο ανατριχιαστικό στο να παρακολουθείς έναν γυμνό και ευάλωτο άνδρα ή γυναίκα που έχει μόλις αποβληθεί επειδή τα μπράτσα του δεν είναι αρκετά μεγάλα, ή οι κοιλιακοί του αρκετά εντυπωσιακοί», σχολιάζει ένας άλλος.

Ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Bert Weiss το χαρακτήρισε «ως την πιο συγκλονιστική εκπομπή που έχει παρακολουθήσει ποτέ». Πολλοί ζητούν την ακύρωση του, χαρακτηρίζοντας το απαράδεκτο. Υπάρχουν και αυτοί που υπερασπίζονται το σόου: «Οι διαγωνιζόμενοι είναι απλώς κανονικοί άνθρωποι με φυσιολογικά ελαττώματα και η εκπομπή προωθεί μια ανοιχτή υγιή συζήτηση για το σεξ με τους συμμετέχοντες», έγραψε ένας θεατής στο Reddit. «Πολλοί Αμερικανοί μπορεί πραγματικά να ωφεληθούν από το να το δουν αυτό», σχολίασε ένας άλλος. «Υπάρχει μια εκπληκτική ποικιλομορφία διαγωνιζομένων, σωμάτων και γούστων, που μιλούν για πραγματικά πράγματα».

Οποία και αν είναι η γνώμη του κοινού, το Naked Attraction μπήκε δικαίως στη λίστα με τις πιο περίεργες εκπομπές της τηλεόρασης…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι