ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μήνυση στην σύζυγό του υπέβαλε ο Λύτρας μετά την παράδοσή του

Μήνυση στην σύζυγό του υπέβαλε ο Λύτρας μετά την παράδοσή του

Παραδόθηκε στις αρχές ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. Προηγουμένως, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Ο δικηγόρος κατηγορείται πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ο γνωστός ποινικολόγος έφτασε στο αστυνομικό τμήμα φορώντας μια λευκή βερμούδα και ένα πορτοκαλί μπλουζάκι. Το πρωί θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια θα προφυλακιστεί. Εκεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Άκουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα.

Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους, από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή». Ο κ. Λύτρας αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά την καταγγελία της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου για εισβολή στο σπίτι της χθες το βράδυ.

Σε μήνυση κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, προχώρησε ο Απόστολος Λύτρας, μετά την παράδοσή του. Πρόκειται για πλημμέλημα. Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, μετέβη στο ΑΤ Παλλήνης με τον δικηγόρο της, Θέμη Σοφό, ο οποίος θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη.

Δίωξη στην πρώην σύζυγο

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο.

Προηγουμένως, στην υποβολή μήνυσης κατά της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα αλλά και του κατηγορούμενου ποινικολόγου προχώρησε η σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά από όσα συνέβησαν χθες το βράδυ και την έκαναν να ενεργοποιήσει το panic button.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κωνσταντία Δημογλίδου, που μίλησε στον ΑΝΤ1, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για αυτόφωρο του Απόστολου Λύτρα. Αργότερα η ίδια εκτίμησε πως ενδέχεται να κινδυνεύει, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε. Το βράδυ της Τρίτης επικράτησε αναστάτωση στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα όταν ενεργοποιηθηκε το κουμπί πανικού της 37χρονης δικηγόρου. Ο συναγερμός σήμανε στο Κέντρο της ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 20:00 με αποτέλεσμα να φτάσουν άμεσα τρία περιπολικά της Άμεσης Δράσης στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως εκεί ήταν η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα και η μεγάλη του κόρη που πήγαν για να πάρουν ρούχα του αλλά δεν το ήξερε η 37χρονη η οποία νόμιζε πως ήταν ο ποινικολόγος και πάτησε το κουμπί. Πληροφορίες ανέφεραν πως έχασε τις αισθήσεις της. Έξω από το σπίτι της υπάρχει περιπολικό με αστυνομικό.

Σχετικά με το περιπολικό έξω από το σπίτι της συζύγου, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι είναι μία συνηθισμένη τακτική, που συμβαίνει όταν κρίνουν οι αξιωματικοί ότι ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις και δεν βρισκόταν εκεί επειδή έχει λάβει διαστάσεις η υπόθεση. Η μήνυση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου εις βάρος του Απόστολου Λύτρα αφορά αδικήματα όπως διατάραξη οικιακής ειρήνης, εξύβριση, απειλή, ηθική αυτουργία στις άνω πράξεις κ.ά.

Η μήνυση Πολυζωγοπούλου κατά Λύτρα

Χθες βράδυ πήγε στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου η πρώην σύζυγος του Λύτρα, με συγγενικό πρόσωπο και τον δικηγόρο του ποινικολόγου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έδειξαν ταυτότητες στον σκοπό και είπαν ότι πήγαν να πάρουν κάποια ρούχα. Στην αυλή βγήκε ο πατέρας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, με τον οποίο ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση. Η 37χρονη δικηγόρος πάτησε τότε το κουμπί πανικού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κυρίας Πολυζωγοπούλου, Θέμη Σοφό, που μίλησε σήμερα το πρωί στο Open, κατά το χθεσινό επεισόδιο δημιουργήθηκε ένταση και ακούστηκαν ύβρεις, κάτι που οδήγησε τον πατέρα της κυρίας Πολυζωγοπούλου να ζητήσει από την πρώην σύζυγο του κ. Λύτρα και τον δικηγόρο της να αποχωρήσουν. «Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία και της είπα να πατήσει το panic button, με κάθε τρόπο να ειδοποιήσει τις Αρχές και άμεσα ήρθε περιπολικό», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της μήνυσης υπάρχει και αναφορά στην παράβαση των περιοριστικών όρων τόσο της υποχρεωτικής μετοίκησης, γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσης της συναναστροφής, καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να έστειλε απειλητικό μήνυμα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου «δώσε τα λεφτά και τα ρούχα μου». Νωρίτερα αναζητήθηκε ώστε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε κατοικία στη Σκουφά που είχε δηλώσει, χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επικοινωνήσει και θα μεταβεί αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης.

Δήλωση του συνηγόρου του Λύτρα

Την άποψη ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον Απόστολο Λύτρα καθώς και ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα της πρώην συζύγου του και δικηγόρου, εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος του ποινικολόγου Πέτρος Πανταζής μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε στο Action24. «Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση» είπε ο συνήγορος του Απόστολου Λύτρα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.