ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νίκος Αντωνιάδης: Με κορονοϊό ένας εκ των γκουρού των αντιεμβολιαστών

Νίκος Αντωνιάδης: Με κορονοϊό ένας εκ των γκουρού των αντιεμβολιαστών

Την αναβολή της δίκης του πέτυχε ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, που κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ένα εκ των οποίων η θανατηφόρα έκθεση (κατηγορείται πως προέτρεψε μία γυναίκα να μην διασωληνωθεί, με συνέπεια να χάσει την ζωή της). Η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε επειδή ο κατηγορούμενος προσκόμισε θετικό τεστ για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδίου «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για μία ίωση, όπως τόσες που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα από γενέσεως, και δεν θα υπήρχε καν λόγος να το κάνω θέμα, αν δεν είχε δαιμονοποιηθεί ο κορωνοϊός και η θετική διάγνωση δεν συνοδευόταν από υποχρεωτική απομόνωση».

Ο κ. Αντωνιάδης αποτελεί ένα χαρακτηριστικό πρόσωπο του αντιεμβολιαστικού κινήματος της χώρας μας, μαζί με τον καρδιολόγο Φαίδωνα Βόβολη, ο οποίος αντιτάσσεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο ενός ιού, «χαμηλής θνησιμότητας», όπως ισχυρίζεται. Ο κ. Βόβολης υπήρξε η “ψυχή” των μαζικών συγκεντρώσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα.

Ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος τον περασμένο Ιούλιο είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού, του Υπουργικού Συμβουλίου, των μελών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, διοικητών νοσοκομείων, ακόμα και δικαστικών λειτουργών για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση», ισχυριζόμενος πως αυτή αποδεικνύεται «από την εγκληματική οργάνωση του πρωτοκόλλου θανάτου στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς, που ως σκοπό είχε, και εξακολουθεί να έχει, την εξόντωση ασθενών, προκειμένου να ενισχύσει την εφαρμογή του πρωτοκόλλου της απάτης».

Ο Αντωνιάδης και υπόθεση της Πασχαλίνας

Ο κ. Αντωνιάδης, που κατηγορείται και για διασπορά ψευδών ειδήσεων λόγω των βίντεο που αναρτά στο διαδίκτυο που επικρίνει τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ισχυρίζεται πως η διαχείριση του κορονοϊού «είναι πολιτική και όχι ιατρική». Είναι πολέμιος της χρήσης μάσκας, λέγοντας πως δεν θα στείλει το παιδί του στο σχολείο όσο είναι υποχρεωτική η χρήση της, των εμβολίων που τα χαρακτηρίζει «επικίνδυνα», αλλά και των διασωληνώσεων.

Ένα γνώριμο επιχείρημα των αρνητών και των αντιεμβολιαστών είναι πως οι γιατροί στα νοσοκομεία διασωληνώνουν ασθενείς με κορονοϊό, χωρίς να υπάρχει ανάγκη. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της 51χρονης Πασχαλίνας Γαζή, μίας «γυναίκας θεοσεβούμενης» όπως ισχυρίστηκαν οι οικείοι της, η οποία έχασε την ζωή της από κορονοϊό, αρνούμενη να διασωληνωθεί. Η Πασχαλίνα αναρτούσε συχνά στο διαδίκτυο βίντεο από συνεντεύξεις των κ. Αντωνιάδη και Βόβολη.

Είναι η υπόθεση για την οποία κατηγορείται σήμερα ο δικηγόρος, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες. Η 51χρονη επικοινωνούσε μαζί του μέσω Facebook και σχετικά μηνύματα της είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Ισχυρίζονταν πως οι γιατροί την εξανάγκαζαν να διασωληνωθεί, παρά την θέληση της. Είναι ένα ένα φαινόμενο που έρχονται συχνά αντιμέτωποι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, από αρνητές ασθενείς που αρνούνται την διασωλήνωση, συχνά έπειτα και με την προτροπή συγγενών και οικείων τους.

Η περίπτωση του γνωστού αρνητή Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ήταν χαρακτηριστική. Γνωστός αντιεμβολιαστής, σε βαθμό που να κληθεί για αντιπειθαρχία από την Ιερά Σύνοδο, αρχικά αρνούνταν ακόμα και να εισαχθεί σε νοσοκομείο, όταν νόσησε από κορονοϊό. Αρνούνταν επίμονα να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών, κάτι που έκανε μόνο όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του. Ο Μητροπολίτης απεβίωσε στις 3 Ιανουαρίου, ενώ προηγουμένως είχε απεβιώσει η, επίσης αρνήτρια, αδελφή του.

Με την μετάλλαξη Όμικρον να επελαύνει δεν ακούγεται πλέον η επιχειρηματολογία των αρνητών στο πρώτο κύμα του κορονοϊού, “εγώ δεν ξέρω κανέναν γνωστό μου που κόλλησε”. Είναι ένας ισχυρισμός που δύσκολα θα γίνει πιστευτός, όταν πλέον νοσούν ακόμα και δεκάδες άτομα ενός στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος. Πλέον οι αρνητές δεν αμφισβητούν τόσο τον ιό (αν και υπάρχουν ακόμα τέτοιοι) αλλά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τα περιοριστικά μέτρα, την υποχρεωτικότητα κτλ. Μάλιστα οι ίδιοι ισχυρίζονται πως η πλειονότητα των ανθρώπων που πεθαίνουν από κορονοϊό ή διασωληνώνονται στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, χωρίς να δώσουν φυσικά κάποιο στοιχείο για τους ισχυρισμούς τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι