ΣΧΟΛΙΟ

Ντράπηκε και η ντροπή με την εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο…

Ντράπηκε και η ντροπή με την εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο…

Μέχρι στιγμής μόνο το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και το Μέρα 25 έχουν εκδώσει επικριτικές ανακοινώσεις για την εξοργιστική πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση της 12χρονης και του Ηλία Μίχου στον Κολωνό. «Ντρέπομαι που ζω σε αυτήν την χώρα», «ένας εισαγγελέας για την εισαγγελέα», «ο σεβασμός κερδίζεται και η Ελληνική Δικαιοσύνη τον έχει χάσει προ πολλού», είναι ορισμένα από τα σχόλια που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο σχετικά με την εξοργιστική εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή (λόγω αμφιβολιών!) του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό!

Στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης ενός δωδεκάχρονου παιδιού, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της μητέρας του κοριτσιού για μαστροπεία και σε έναν εκ των κατηγορουμένων (γνωστό ως “Μιχάλη”). Επιπλέον, πρότεινε την ενοχή 22 εκ των 23 “πελατών” για τον βιασμό του κοριτσιού… Όμως, την ίδια στιγμή βγάζει “λάδι” τον βασικό κατηγορούμενο, τόσο από τα αδικήματα του βιασμού, όσο και της μαστροπείας. Μόνο που δεν προτείνει να αποζημιώσει η Πολιτεία τον Ηλία Μίχο για την… ταλαιπωρία που υπέστη!

Ειδικά το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης ότι «ο Ηλίας Μίχος διευκόλυνε μεν τις ερωτικές συνευρέσεις της ανήλικη με τους “πελάτες”, χωρίς όμως ο ίδιος να αποκομίσει οικονομικό όφελος από αυτή του την συμπεριφορά» προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά, αν όχι οργή. Το κορίτσι έμενε για ώρες στο κατάστημα που διατηρούσε ο Μίχος στον Κολωνό, με τον ίδιο να έχει παραδεχτεί σε καταθέσεις του την συνεύρεσή του με το παιδί, υποστηρίζοντας πως ήταν «συναινετική» και πως ο ίδιος ήταν «ερωτευμένος» μαζί της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάγιος ισχυρισμός των κάθε λογής “ανθρώπων” που βιάζουν παιδιά από το οικείο τους περιβάλλον είναι πως “είχαν αγνά αισθήματα”, πως “προκλήθηκαν”, πως “υπήρξε συναίνεση από το παιδί”, πράγματα που εξοργίζουν κάθε φυσιολογικό άνθρωπο. Εκτός, βέβαια, από την εισαγγελέα της υπόθεσης που εισηγείται την απαλλαγή του ακόμα και για τον βιασμό, τον οποίο ο ίδιος παραδέχτηκε! Προφανώς και η εισαγγελέας γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι δεν υπάρχει συναινετική σεξουαλική συνεύρεση με παιδί κάτω των 15 ετών. Παρόλα αυτά εντυπωσιάζει πως “βγάζει λάδι” τον κατηγορούμενο, ίσως εκτιμώντας ότι πρόκειται για έναν “φιλήσυχο οικογενειάρχη” που “παρασύρθηκε” από την 12χρονη, εξ’ ου και έχει “αμφιβολίες” ότι μετείχε στον βιασμό του παιδιού!

Ερωτήματα από την εισαγγελική πρόταση

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Αφού η εισαγγελέας δέχεται τις καταθέσεις του παιδιού για τους 22 άλλους κατηγορουμένους, προτείνοντας την ενοχή τους, πώς μπορεί να την αγνοεί όταν πρόκειται για τον Ηλία Μίχο; Πώς αγνοεί την κατάθεση του κοριτσιού ότι ο Ηλίας Μίχος την πήγαινε στους οίκους ανοχής του Κολωνού; Μήπως η εισαγγελέας θέλει να μας πει ότι η 12χρονη εκδίδονταν με την θέλησή της και ο Μίχος απλώς την διευκόλυνε από την “καλή του την καρδιά”; Μήπως περίμενε ο Μίχος να έκοβε και δελτίο παροχής υπηρεσιών για να προσδιορίσει οικονομικό όφελος από την φρικτή του πράξη;

Μοιραία το μυαλό μας πηγαίνει στις δεδομένες διασυνδέσεις του κατηγορουμένου με κορυφαίους παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, για τις οποίες ο ίδιος κόμπαζε, την περίοδο που μεσουρανούσε ως “γαλάζιος” κομματάρχης στον Κολωνό, βγάζοντας φωτογραφίες με πολιτικούς και celebrities. Μοιραία, λοιπόν, αναρωτιόμαστε για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η οποία μάλιστα βγήκε και αντέδρασε… “σούμπιτι” για το καταδικαστικό για την χώρα μας ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Έλα που έρχεται τώρα η πρόταση της εισαγγελέως να επιβεβαιώσει με το παραπάνω τις κατηγορίες για την έλλειψη ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Η πρόταση της εισαγγελέως αποτελεί “καρφί” και βαρύτατη προσβολή σε όλα τα θύματα βιασμού και παιδεραστίας. Επομένως, μην απορούμε που το 80% των πολιτών βλέπει “συγκάλυψη” στα Τέμπη, με βάση τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης. Φιλότιμη είναι η προσπάθεια της εισαγγελέως να φτάσει το 80% στο 100%!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι