ΣΧΟΛΙΟ

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και το 1.200.000 κορόιδα

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και το 1.200.000 κορόιδα

Θυμάστε που είχε πέσει το Instagram για ένα 24ωρο; Κρύος ιδρώτας είχε λούσει τότε τους κάθε λογής influencers, στην πραγματικότητα κάτι τριτο-τέταρτους ανθυποcelebrities της κακιάς ώρας. Ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, τον οποίο “πετσοκόβει” ακατάπαυστα τα τελευταία 24ωρα το Twitter, σε βαθμό που υποχρέωσε τα αδέλφια Αντετοκούνμπο να διακόψουν την συνεργασία που είχαν σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό.

Ο Κοψιάλης εμφανίστηκε να πατάει “like” σε ομοφοβικά και υβριστικά σχόλια στο Twitter εις βάρος του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος ανέδειξε την υπόθεση της Γεωργίας, “like” που έσπευσε λίγο μετά να σβήσει.

Για να έχουμε μία εικόνα, ο Κοψιάλης είναι ο πιο δημοφιλής influencer και youtuber στην Ελλάδα, με πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθους και έφτασε όπως είδαμε να συνεργαστεί ακόμα και με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο. Μία συνεργασία που τελικώς διακόπηκε, λόγω των αντιδράσεων που εκφράστηκαν με το #cancelΚοψιάλης και το #cancelinfluencers, που πήραν διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Ποιος είναι ο Κοψιάλης

Θα με ρωτήσετε “τι το σπουδαίο έχει ανεβάσει αυτός ο Κοψιάλης”; Ιδού μία χαρακτηριστική ανάρτηση του, για να πάρετε μία γεύση: «Πας και κάθεσαι μωρή πάνω του μόνο και μόνο για να σηκωθεί η “σούβλα”, αλλά μόλις τον δεις να αρρωσταίνει σηκώνεσαι και φεύγεις. Αν σε στήσει στο απόσπασμα και σε κάνει ντέφι θα φταίει;». Ναι μην απορείτε, αυτού του επιπέδου είναι τα “αστεία” του Κοψιάλη που τρελαίνουν τα social media. Αλλά θα μου πείτε την δουλειά του κάνει και αυτός και αν κρίνουμε από τους followers που πατάνε like και κοινοποιούν τις εξυπνάδες του, την κάνει μια χαρά!

Γιατί πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκουν διασκεδαστικό τον χυδαίο-σεξιστικό χαβαλέ του Κοψιάλη, που μάλλον θυμίζει το all time classic στερεότυπο για τους βιασμούς “τα ‘θελαν και τα πάθαν” ή το “με αυτά που φοράει, μετά θα φταίει ο βιαστής”! Έχει όμως και άλλα ωραία. Σε ένα άλλο “ξεκαρδιστικό” του βίντεο, ο Κοψιάλης επιτίθεται στις «χοντρές φακλάνες που σαβουρώνουν… περπατούν και τρίζουν τα πεζοδρόμια», ένα “χιούμορ” που δεν έβλεπες ούτε σε βιντεοταινία της δεκαετίας του ’80 (συγνώμη Κώστα Τσάκωνα).

Τι είπατε; Κακοποιητική γλώσσα; Blame victim; Body shaming; Όλα αυτά στις οθόνες του κινητού σας τηλεφώνου, από ένα «ίνδαλμα της νεολαίας που οι σαραντάρηδες δεν γνωρίζουν», όπως διαβάζαμε σε παλαιότερα δημοσιεύματα για τον Κοψιάλη, πριν τον σάλο. Πως το έλεγαν παλιά; Α ναι… “Tο life style είναι μαγικό, από μηδενικό σε κάνει νούμερο”. Και στην περίπτωση του τα νούμερα (φυσικά σε ευρώ) είναι πάρα, μα πάρα πολλά. Ας όψονται οι followers!

Γιατί αυτό κάνουν σήμερα τα social media με τον Κοψιάλη και τον κάθε Κοψιάλη. Μετατρέπουν σε ινδάλματα (τι γιατροί, τι νοσηλευτές, τι πυροσβέστες μου λέτε τώρα εσείς) διαδικτυακά “παράσιτα” που κατάφεραν και έκαναν επικερδές επάγγελμα το ποστάρισμα της καφρίλας, της καταναλωτικής τους βουλιμίας και εν τέλει της ασημαντότητας τους. Καταχειροκροτούμενοι βεβαίως, για να μην ξεχνιόμαστε…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι