ΣΧΟΛΙΟ

Ο Αμβρόσιος ξεσπάθωσε για τον εμβολιασμό, αλλά του την είπε ο Σεραφείμ

Ο Αμβρόσιος ξεσπάθωσε για τον εμβολιασμό, αλλά του την είπε ο Σεραφείμ, Κόμπρα

Άστραψε και βρόντηξε από άμβωνος ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, κατά της επίσημης θέσης της Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό, μιλώντας για «αίσχος το να συστήνουν την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού… που τον θεωρούν ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης του ιού». Εντάξει! Είναι γνωστός και μη εξαιρετέος ο Αμβρόσιος, που προηγουμένως είχε επιδοθεί σε μπαράζ αφορισμών, μεταξύ άλλων και του πρωθυπουργού!

Επιπλέον, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και υπόδειγμα υπεύθυνης συμπεριφοράς. Αποχώρησε κι από το νοσοκομείο Ρίου, ενώ είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, αγνοώντας τις συστάσεις των γιατρών! Ο Αμβρόσιος, εξάλλου, είναι βίος και πολιτεία, η πορεία του στην Ιεραρχία είναι μία αλυσίδα από προκλήσεις, από ακροδεξιές και μισαλλόδοξες προκλήσεις. Με άλλα λόγια, ο τύπος δεν παίζεται.

Στις ημέρες μας τα κατάφερε και έγινε ένα από τα ινδάλματα του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα, αλλά δύσκολα θα επισκιάσει τον Φαίδωνα Βόβολη, τον καθοδηγητή των συγκεντρώσεων των αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα. «Ο Φαίδων σε καλεί», έλεγε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο γνωστός αρνητής καρδιολόγος, με ύφος Αμερικανού τηλε-ευαγγελιστή!

Ο Αμβρόσιος, πάντως, έμεινε μόνος, αφού ο συνήθως συνοδοιπόρος του σε ακρότητες, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κινείται σε άλλο μήκος κύματος για τον εμβολιασμό. Ο Σεραφείμ έχει κατά καιρούς επικρίνει τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και τα σχέδια «αποχριστιανοποίησης της Ελλάδας», έχει βάλει στο στόχαστρό του τους ομοφυλόφιλους και –όπως και ο Αμβρόσιος– είχε εμφανιστεί να “κλείνει το μάτι” στην Χρυσή Αυγή. Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, γρήγορα είχε διαχωρίσει την θέση του, επισημαίνοντας τον «παγανιστικό» χαρακτήρα της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ο Πειραιώς, λοιπόν, όχι μόνο δεν επιδόθηκε σε αντιεμβολιαστικό κήρυγμα, όπως ο Αμβρόσιος, αλλά και χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «πρόοδο της επιστήμης». Στηλίτευσε, μάλιστα, τις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών, λέγοντας πως «με τον Σταυρό στο χέρι υπερασπίζονται τον θάνατο», δείχνοντας πως δεν θέλει να χαϊδέψει αυτιά, παρόλο που κάποιοι εξ αυτών άλλα περίμεναν να ακούσουν από το στόμα του. Πάλι καλά, γιατί θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι και χειρότερα…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι