ΣΧΟΛΙΟ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε από το survivor!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε από το survivor!

Είναι γεγονός! Ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε από το survivor, από τον Άγιο Δομήνικο! Το πλήθος τον περίμενε με έκδηλη χαρά και ανακούφιση ύστερα από αναμονή τουλάχιστον δύο ωρών στο αεροδρόμιο. Τραγουδούσε, ζητωκραύγαζε, άπλωνε τα χέρια να τον ακουμπήσει. Το φαν-κλαμπ του μαζεύτηκε απ’ όλη την Ελλάδα να δει από κοντά το νικητή της καρδιάς του, κραυγάζοντας συνθήματα, «νάτος, νάτος, ο πρωθ… εμ… όχι ο νικητής!».

Αυτός τους ευχαρίστησε όλους με εμφανή συγκίνηση και ανταπέδωσε παρά την κούρασή του, «Σας αγαπώ… Χωρίς εσάς τίποτε». Μπρατσωμένοι τον προστάτεψαν, οδηγώντας τον εκτός πλήθους. Τι Ανδρέας Παπανδρέου, τι Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου, ή σκέτο Τριαντάφυλλος, ή απλά Ντάφυ! Ο Ανδρέας Παπανδρέου κόντεψε να πάει στον άλλο κόσμο και γύρισε από την εγχείρηση στο Χέρφιλντ. Ο Ντάφυ δεν υπήρχε επαγγελματικά πριν και τώρα που επέστρεψε ανοίγει μπροστά του λαμπρή καριέρα. Ο Ανδρέας “νομιμοποίησε” τη Δήμητρα. Ο Ντάφυ ρίχτηκε στην αγκαλιά της δικής του Δήμητρας.

Το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ζει στις ψυχές των καθ΄ έξη οπαδών του, διατηρεί ζωντανές τις γλυκιές αναμνήσεις των παλιών μεγαλείων και κρατάει αναμμένη τη φλόγα της φαντασίωσης από γενιά σε γενιά. Οι παλιοί δημοσιογράφοι εξήγησαν στους νεώτερους συναδέλφους τους ότι η Ελλάδα έχει ξαναζήσει τέτοια υποδοχή, όπως αυτή που επεφύλαξαν στον Ντάφυ οι θαυμαστές του. Το ίδιο συνέβη και όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε από το Χέρφιλντ.

Συζητήσεις, αναμνήσεις, συγκρίσεις, συγκινήσεις! Εργαζόμενοι, εργατοώρες, διαφημίσεις, ανάλωση πόρων! Και για του λόγου το αληθές, συνεπικουρείται ο τηλεθεατής με την προβολή στην οθόνη παράλληλων πλάνων, Ανδρέα-Τριαντάφυλλου! Πώς θα κατανοηθούν και εμπεδωθούν τα πρωτοφανή της νέας εποχής; Δόξα και μεγαλεία, λοιπόν, στα κανάλια. Στρώνουν τα πάνελ με τους παρουσιαστές για να αναλύσουν σε άπλετο χρόνο τα κοσμοϊστορικά συμβαίνοντα!

Ο έμπειρος Ανδρέας Μικρούτσικος, βοηθά τους νεώτερους να αντιληφθούν ότι οι ήρωες του survivor παίζουν επ’ ωφελεία τους το παιχνίδι της δημοσιότητας. Πώς να τους πείσει, όμως, όταν έχουν κατακλυστεί από τη συγκίνηση της επιστροφής του Ντάφυ; Εύκολο είναι; Σκιάζοντας κατά το δυνατόν με την παλάμη του την οξύνοιά του, ο Μικρούτσικος αναφέρεται σε μια προσωπική του ανάμνηση. Τότε που, ο περίφημος μάγος της σκηνοθεσίας Τάσος Μπιρσίμ, του ομολόγησε ότι, η σκηνή της επιστροφής στο αεροδρόμιο του Ανδρέα Παπανδρέου είχε σχεδιασθεί και προβαρισθεί από τους πρωταγωνιστές της από την προηγούμενη μέρα.

Μετά covid οικονομία

Όλοι οι συζητητές στα πάνελ αναφέρονται συνεχώς στην “στρατηγική” του ενός και του άλλου παίκτη. Σοβαρά πράγματα, δηλαδή, ανάλυση στρατηγικής. Το survivor μοιάζει πιο σοβαρό από το κράτος. Εδώ έχουμε αναλύσεις στρατηγικής που οι πολιτικοί ούτε διανοούνται. Ένα νέο ανθρώπινο κεφάλαιο, νέοι ωραίοι και κυρίως γυμνασμένοι, χτυπημένοι από την κρίση συμμετείχαν και συνωστίζονται για νέες συμμετοχές σε ριάλιτι τηλεπαιχνίδια και παρόμοια.

Η επί πληρωμή «αναζήτηση των ορίων τους», όπως όλοι χωρίς εξαίρεση οι συμμετέχοντες λένε στα τηλε-θεάματα, έχει δημιουργήσει πραγματική φρενίτιδα. Οι νέοι εργάζονται με υπερωρίες και τουμπανιάζονται στη γυμναστική για να βγουν στην αγορά εργασίας. Τα κανάλια επενδύουν για να αποκτήσουν δικαιώματα σε “καινοτόμα” τηλεπαιχνίδια. Και γιατί όχι; Κοινωφελές έργο επιτελούν! Προσφέρουν στο πόπολο τον μαγικό τρόπο να δραπετεύει από το μίζερη καθημερινότητά του. Τώρα, για το τα άλλα πεζά και βαρετά της Πολιτικής μη με ρωτάτε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι