ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο χάρτης της NASA που δήθεν δείχνει τον πλανήτη να φλέγεται!

Ο χάρτης της NASA που δήθεν δείχνει τον πλανήτη να φλέγεται!, Γιώργος Αδαλής

Πριν τρεις εβδομάδες, όταν ξεκίνησαν να ξεσπάνε οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, άρχισε να ακούγεται δειλά-δειλά από τα χείλη επισήμων, η αιτία. Ο ένας κυβερνητικός έδινε την σκυτάλη στον επόμενο, για να μας πείσουν ότι όλη αυτή η καταστροφή οφείλεται στην “Kλιματική Aλλαγή”, στην “υπερθέρμανση του πλανήτη”. Με άλλα λόγια, δεν φταίει η κυβέρνηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά ο πλανήτης που μας τιμωρεί! Αυτά άλλωστε είπε και ο Πρωθυπουργός στα διαγγέλματά του! Σαν απόδειξη, μάλιστα, στα social media και σε παραδοσιακά ΜΜΕ έκανε την εμφάνισή του ένας διαδραστικός χάρτης της NASA.

Αν δεις με την πρώτη ματιά αυτό τον χάρτη, είναι σαν να έχει αρπάξει φωτιά ολάκερος ο πλανήτης, σαν να καιγόμαστε απ’ άκρη σ’ άκρη! Πρόκειται για μεγάλο παραμύθι! Ας δούμε πρώτα, τον εν λόγω χάρτη, τον οποίο παρουσίασαν και τα μεγαλύτερης κυκλοφορίας sites στην Ελλάδα:

Χρησιμοποιώντας βαρύγδουπους τίτλους, οι θιασώτες της θεωρίας ότι για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα φταίει η κλιματική αλλαγή έδωσαν πάσα, με αποτέλεσμα να γεμίσει όλο το ελληνικό διαδίκτυο με τον παραπάνω χάρτη! Κι όταν ένας χάρτης της υπηρεσίας FIRMS που αντικατοπτρίζει σε πραγματικό χρόνο, όλες τις πυρκαγιές στον πλανήτη, έχει την επιστημονική πιστοποίηση της NASA, που διαχειρίζεται αυτό το project, τότε αμέσως η συντριπτική πλειονότητα των αναγνωστών καταπίνει αμάσητο ακόμα κι ένα τόσο τεράστιο ψέμα.

Ουδείς μπήκε στον κόπο να ερευνήσει τι στο καλό είναι αυτός ο χάρτης! Είναι δυνατόν να καίγονται δέκα κράτη της νότιας Αφρικής μαζί με την Μαδαγασκάρη από άκρη σ’ άκρη; Κι εντάξει, ας δεχτούμε ότι οι φωτιές της Ελλάδας σε συνάρτηση με τις φωτιές της Καλιφόρνια και του Αμαζονίου έχουν γίνει ένα μόνιμο φαινόμενο του καλοκαιριού και καίγονται κάθε χρονιά. Τα υπόλοιπα χιλιάδες στίγματα στον χάρτη της NASA, τι είναι; Κάψαμε τον πλανήτη και κανένα ΜΜΕ π.χ. από το Γιοχάνεσμπουργκ που φλέγεται δε ανέφερε τίποτα;

Από τον χάρτη της NASA

Στον παρακάτω χάρτη, που αποτύπωσα την Πέμπτη 19 Αυγούστου του 2021, όσο η κυβέρνηση έχανε την μάχη με τις φλόγες στα Βίλια καίγονταν και οι ωκεανοί! Δεν το λέω εγώ αλλά ο χάρτης που παρουσίασαν όσοι επικαλέστηκαν ως αιτία την κλιματική αλλαγή! Ορίστε: Βορειοανατολικά της Βρετανίας έχει αρπάξει φωτιά η θάλασσα! Πολλαπλές εστίες φωτιάς περικυκλώνουν το νησί! Για να το λέει η NASA, κάτι θα ξέρει παραπάνω!

Φωτιά επίσης, έχει αρπάξει την ίδια μέρα και η Κασπία! Η απόδειξη στον παρακάτω χάρτη. Στην ανατολική πλευρά της Κασπίας, βλέπετε ότι τα πύρινα μέτωπα ξεπηδούν μέσα στο νερό! Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, τα μέτωπα ήταν τρία, αλλά προφανώς πρέπει να τα έσβησαν τίποτα Beriev ή Ιλούσιν!

Οι θιασώτες της κλιματικής αλλαγής σερβίρουν ψευδείς θεωρίες στο ελληνικό κοινό! Δεν ανέμενα φυσικά από αυτούς να παρατηρήσουν ότι στον χάρτη φαίνεται να καίγονται και εκτάσεις ερήμου! Η απόδειξη στον παρακάτω χάρτη: Σχεδόν όλη η έρημος της Βόρειας Αφρικής σε τρία κράτη, καίγεται από άκρη σε άκρη. Αν παρατηρήσετε καίγεται και ο Νείλος!

Τώρα που το βλέπετε κι εσείς με ψυχραιμία, είμαι βέβαιος ότι θα αναρωτηθείτε, τι ακριβώς μπορεί να καίγεται σε αυτές τις περιοχές, αφού δεν υπάρχει ούτε πουρνάρι; Κι αν δείτε ακόμη καλύτερα, στη νότια πλευρά του Κόλπου της Σύρτης, καίγονται δυο σημεία καταμεσής στο πέλαγος! Στον χάρτη της Μεσογείου φαίνεται ξεκάθαρα και το μέτωπο στα Βίλια καθώς και άλλα δασικά μέτωπα που γνωρίζουμε! Δεν μπορεί να λέει αλήθεια για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα η NASA, αλλά να λέει ψέματα για τα υπόλοιπα.

Ας δούμε και τον χάρτη της Αραβικής Χερσονήσου που δεν φημίζεται για τα δάση της! Θα έχετε αρχίσει να μπαίνετε στο νόημα για το τι απεικονίζουν τα περισσότερα από αυτά τα κόκκινα στίγματα! Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι πυρκαγιές. Στον παραπάνω χάρτη κατά κανόνα πρόκειται για πετρελαιοπηγές, πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου και βιομηχανικές εγκαταστάσεις! Αυτά τα στίγματα θα τα βρείτε στους χάρτες της NASA σχεδόν όλες τις ημέρες του χρόνου.

Τα κόκκινα στίγματα

Εάν τα κόκκινα στίγματα έδειχναν πυρκαγιές, όπως ισχυρίστηκαν όσοι διασπείρουν fake news, Η Νότια Αφρική έπρεπε να καίγεται, παρότι εκεί είναι τώρα χειμώνας. Είναι δυνατόν να παίζουν πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και κανείς να μην μιλάει για την τεράστια οικολογική καταστροφή εκεί; Ας ρίξουμε μια βαθιά ματιά εκεί κι ας συγκρίνουμε με την Ελλάδα με το ειδικό εργαλείο που δίνει η NASA μέσω του FIRMS:

Aν καιγόταν όλη η χερσαία Ελλάδα, θα μιλούσαμε για μια έκταση περίπου 113.000 τετρ. χλμ. Ευτυχώς κάηκαν μερικές εκατοντάδες τετρ. χλμ. Στην Νότια Αφρική τα κόκκινα στίγματα καλύπτουν συνολική έκταση που ξεπερνά τα 5.600.000 τετρ. χλμ! Σα να λέμε ότι καίγεται η μισή Ευρώπη! Τα δε στίγματα στη Μαδαγασκάρη καλύπτουν έκταση 380.000 τετρ. χλμ.! Οι θερμοκρασίες στη  Αφρική τον Αύγουστο κυμαίνονται μεσοσταθμικά 6-21 βαθμούς. Εκτός από συννεφιά, αρκετές μέρες είχαμε και βροχόπτωση! Πως γίνεται λοιπόν να υπάρχουν χιλιάδες εστίες φωτιάς;

Η NASA, λοιπόν, λέει ψέματα; Ξεκίνησα μια επικοινωνία με τους διαχειριστές του FIRMS της NASA, οι οποίοι με παρέπεμψαν να διαβάσω τι ακριβώς απεικονίζει ο διαδραστικός τους χάρτης, τονίζοντάς μου, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για χάρτη πυρκαγιών. Έλαβα οδηγίες τι να διαβάσω σε μενού του ιστότοπου για να κατανοήσω πλήρως τι παρουσιάζει η NASA και γίνεται προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Όπως, επίσης, με καθοδήγησαν πως να χρησιμοποιήσω το εργαλείο που διαθέτουν δωρεάν, με το οποίο, μπορούμε να βλέπουμε το ιστορικό των πυρκαγιών για κάθε μέρα του έτους, τα τελευταία 21 χρόνια που υπάρχει αυτή η υπηρεσία και διαθέτει δορυφορικά δεδομένα. Και ιδού τι διαπιστώσαμε και το αποτύπωσα σε φωτογραφίες:

Η ίδια κατάσταση με φέτος! Αλλά ας δούμε τι συνέβη στις 19 Αυγούστου 2018:

Όπως επίσης αξίζει να δούμε τι συνέβαινε στις 19 Αυγούστου 2020:

Η Νότια Αφρική “καίγεται”!

Αν τα κόκκινα στίγματα ήταν πυρκαγιές, από τα στοιχεία της NASA θα προέκυπτε ότι η Νότια Αφρική και η Μαδαγασκάρη καίγονται εξίσου κάθε μέρα την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου που εκεί είναι χειμώνας! Η εξήγηση είναι απλή. Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό (κάτω του 4-5%) είναι δασικές πυρκαγιές. Τα υπόλοιπα είναι κυρίως ελεγχόμενες φωτιές που βάζουν οι αγρότες. Η εντατικοποίηση των καλλιεργειών τους αναγκάζει, κάθε φορά που θέλουν να σπείρουν να καίνε μεγάλες εκτάσεις ώστε να καθαρίζει η γη και κατόπιν να σπείρουν.

Όταν έρθει κάποιος σε επικοινωνία με τη NASA, είναι το πρώτο που του τονίζουν. Δυστυχώς οι σταυροφόροι της Κλιματικής Αλλαγής φαίνεται ότι δεν τα γνωρίζουν. Ο χάρτης που κυκλοφόρησε ευρέως για να τεκμηριώσει υποτίθεται τη θεωρία ότι οι πυρκαγιές οφείλονται στην Κλιματική Αλλαγή, είναι κλασικό fakenews. Το 95% όσων απεικονίζονται στον χάρτη, είναι πλατφόρμες εξόρυξης, φωτιές οχημάτων, πυρκαγιές σε αστικά κτήρια και κυρίως ελεγχόμενες φωτιές σε αγροτικές εκτάσεις.

Επίσης, πολλά από τα κόκκινα σημάδια είναι αντανακλάσεις της ατμόσφαιρας που μπερδεύουν τους αισθητήρες υπερύθρων των δορυφόρων και όχι φωτιές. Οι μοναδικές περιοχές που καίγονται κάθε χρόνο τα δάση του πλανήτη είναι κυρίως του Αμαζονίου και της Καλιφόρνια. Ο χάρτης που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον πλανήτη να καίγεται, είναι προπαγάνδα για να καλυφθούν οι ευθύνες των κυβερνώντων για τη διαχείριση των πυρκαγιών. Ας σημειωθεί ότι μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα είχαμε δεκαετίες πριν τη θεωρία της Κλιματικής Αλλαγής! Καλά θα κάνουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι να αφήσουν τις βολικές δικαιολογίες για την κλιματική αλλαγή, να αφήσουν τη NASA και τους χάρτες της και να κάνουν επιτέλους αυτό για το οποίο εντέλλονται! Πρόληψη και δασοπροστασία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι