ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί έλεγε για το Παλαιστινιακό ο Έλληνας πατέρας του φοιτητή που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση

Τί έλεγε για το Παλαιστινιακό ο Έλληνας πατέρας του φοιτητή που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση

Πριν από δέκα μήνες ο καθηγητής νευρολογίας Δημήτρης Καρούσης διευθυντής κέντρου νευροανοσολογίας Χαντάσα στα Ιεροσόλυμα, πατέρας του άτυχου 26ρονου που σκοτώθηκε όταν άνοιξαν χθες το βράδυ πυρ δύο Παλαιστίνιοι στο Τελ Αβίβ, είχε δώσει συνέντευξη στο κανάλι Kontra.

Εκεί φαίνεται σχετικά αντικειμενικός στο όλο ζήτημα και μιλάει για την συνύπαρξη Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Προσθέτει ότι ο ίδιος, μπαίνοντας στη θέση των δεύτερων, αν είχαν κάνει το ίδιο με την Χαμάς στην Ελλάδα οι Τούρκοι, πιθανόν και ο ίδιος να ένιωθε την ίδια οργή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος Ίων Καρούσης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, γιος του καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση που ζει στο Ισραήλ από το 1988, φέρεται να φοιτούσε στο Τελ Αβίβ και είχε βγει για να ψωνίσει όταν τον βρήκαν οι σφαίρες.

Ο επιστήμονας αναφέρεται στην κριτική προς τους χειρισμούς του Νετανιάχου, στην αμηχανία όσων Αράβων έχουν πλέον την ισραηλινή υπηκοότητα και πίστευαν στην συνύπαρξη, αλλά μιλά και για το φόβο του κόσμου να βγει έξω, ανύποπτος γι’ αυτό που θα “έβρισκε” την οικογένειά του δέκα μήνες μετά, δηλαδή χτες τη νύχτα, όταν το παιδί του βρέθηκε κοντά στο μοιραίο βαγόνι.

Μεταξύ άλλων είχε πει ότι οι Άραβες του Ισραήλ βοηθούν επιστημονικά και με άλλους τρόπους στο να συνεχιστεί η ζωή, καθώς έχουν επιστρατευθεί πολλοί μη αραβόφωνοι του Ισραήλ και ότι έχει αλλάξει η καθημερινότητα: «Έχει συμβεί τεράστια μετακίνηση πληθυσμών από νότιο Λίβανο και στη Γάζα, άλλαξε δημογραφικά η κατάσταση. Η οικονομία περνάει κρίση. Δεν βγαίνει ο κόσμος, η ψυχαγωγία έχει σταματήσει, τέλος τα μποτιλιαρίσματα, φοβούνται οι άνθρωποι να βγουν» είχε πει.

Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή, ανύποπτος για αυτό που του επιφύλασσε η μοίρα, μιλάει στο 20ο λεπτό:

Ίων Καρούσης: Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ

Υπενθυμίζεται ότι επτά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα εννέα τραυματίστηκαν λίγη ώρα προτο;y αρχίσει η πυραυλική επίθεση του Ιράν. Δύο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν εν συνεχεία από τον ισραηλινό στρατό, πρόλαβαν και πολυβόλησαν περαστικούς κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ. Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες ήταν Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ». «Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», προσθέτει ακόμη το ΥΠΕΞ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx