ΘΕΜΑ

Ο νεκρός πυγμάχος της ΑΕΚ και τα ξεκαθαρίσματα της νύχτας

Ο νεκρός πυγμάχος της ΑΕΚ και τα ξεκαθαρίσματα της νύχτας

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η ΕΛΑΣ την δολοφονία 58χρονου άνδρα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Ήταν πυγμάχος της ΑΕΚ όταν ήταν νεότερος.  Την ώρα της εκτέλεσης, ο  πυγμάχος βρισκόταν έξω από καντίνα στην οδό Ιφιγένειας. Ξαφνικά σταμάτησε δίπλα του μια μηχανή με δύο άτομα και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε εναντίον του με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Αθροίζονται σε είκοσι πλέον οι δολοφονίες στο “χώρο της νύχτας” τα τελευταία τρία χρόνια.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Και είναι μια από τις πολλές, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά παρόμοια περιστατικά. Μετά το φόνο του δημοσιογράφου Καραϊβάζ και το σάλο που προκλήθηκε διεθνώς, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή να αλλάξει η πάγια τακτική της ΕΛΑΣ (που σημειωτέον ισχύει διεθνώς και δεν είναι ελληνική πατέντα), δηλαδή να μην διερευνά ιδιαίτερα τους αλληλοσκοτωμούς στον κόσμο της νύχτας. Η τακτική “άσε τους να τρώγονται μεταξύ τους” θεωρήθηκε προβληματική, καθώς δημιουργείται η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, είχαν προηγηθεί άλλες πέντε συναφείς, μέσα σε ένα χρόνο. Αυτές είναι: στην Καλλιθέα χαράματα ένας 60χρονος, στα Βριλήσσια ένας 56χρονος στις 3:30 το μεσημέρι, στην Ηλιούπολη 38χρονος υπόδικος για εκβιάσεις δολοφονήθηκε με μαφιόζικο τρόπο στην οδό Θερμοπυλών, στη Βάρη τέσσερα άτομα εισέβαλαν με πυροβόλα όπλα σε ταβέρνα στα “Βλάχικα” στις 18:30 και τραυμάτισαν θανάσιμα δύο ξένους υπηκόους. Σύμφωνα με την αστυνομία οι υπαίτιοι και τα θύματα ανήκαν σε συμμορίες που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια.

Ξεκαθαρίσματα της νύχτας

Είναι πρόσφατο και το συμβάν στην Κέρκυρα, όπου στις 7 Μαΐου μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, πληρωμένοι εκτελεστές σκότωσαν έναν άνδρα που και ο ίδιος είχε ποινικό παρελθόν με ληστείες. Είχαν αποπειραθεί να τον σκοτώσουν και πέρσι, αλλά εκείνος είχε γλιτώσει και είχε σκοτωθεί η 37χρονη σύζυγός του, ενώ επέβαιναν μαζί σε δίκυκλο. Οι δράστες ήταν τότε δύο άνδρες με μοτοσικλέτα. Ο 57χρονος στην Κέρκυρα είχε κατηγορηθεί το 2004 ότι είχε αυτός βάλει εκτελεστές να σκοτώσουν ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής στην Αθήνα, με την οποία  είχαν αγοράσει και ξενοδοχείο την Κέρκυρα.

Την ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει άγνωστοι έξω από το σπίτι της στα Πατήσια. Λίγο προτού εκτελεσθεί η γυναίκα, είχε επισκεφθεί τον τότε 43χρονο “επιχειρηματία” στην Κέρκυρα για να εισπράξει 600.000 ευρώ που της χρωστούσαν, όπως έλεγε. Ο φονευθείς “επιχειρηματίας” είχε εμπλακεί και σε ληστεία με λεία 550.000 ευρώ σε βάρος του δημάρχου της Ζακύνθου και φέρεται να έδινε πληροφορίες για κλοπές από ΑΤΜ στο νησί από Αλβανούς δράστες.

Στις 8 Μαΐου 2019 στα Μανιάτικα του Πειραιά στις 9.30 το βράδυ δολοφόνησαν έναν Έλληνα 52 ετών, την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στην πολυκατοικία, όπου ζούσε. Τον σκότωσαν πυροβολώντας τον στο κεφάλι δύο άνδρες που επέβαιναν σε ΙΧ. Το αυτοκίνητο βρέθηκε στις 5:00 πμ μακριά καμένο. Το θύμα είχε καταδικασθεί στο παρελθόν για εκβιασμούς και ληστείες. Εις βάρος του είχε γίνει το 2010 απόπειρα δολοφονίας, την ώρα που το θύμα πήγαινε το παιδί του στο σχολείο και είχε γλιτώσει με τραύματα.

Κύκλος αίματος

Με παρόμοιο τρόπο σκότωσαν το Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά τον Βασίλη Γρίβα, που έπεσε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, την ώρα που άφηνε το 10χρονο παιδί του στο σχολείο. Ο 47χρονος Γρίβας, παλαιστής, είχε απασχολήσει τις αρχές για εκβιάσεις και συμβόλαια θανάτου και είχε επίσης στοχοποιηθεί δύο φορές. Είχε γλιτώσει με τραύματα τον Ιανουάριο του 2003 όταν είχε δεχτεί πυροβολισμούς σε περιοχή του Πειραιά. Πριν από τη δολοφονία του το 2017 είχε πει: «έχουν βγάλει συμβόλαιο για το κεφάλι μου με 50 χιλιάρικα». Επί τρεις δεκαετίες είχε ηγετικό ρόλο σε κυκλώματα της νύχτας. Ήταν πρωτοπαλίκαρο του Μανώλη Καραγιάννη ή “Σαμπρέλα”, αρχινονού της νύχτας, που είχαν προσπαθήσει να τον μαχαιρώσουν στις φυλακές και τον οποίο τελικά σκότωσαν κι αυτόν.

Τον 45χρονο “Σαμπρέλα”, τον δολοφόνησαν το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Είχαν βρεθεί τότε 60 κάλυκες. Η εκτέλεσή του συνδέθηκε με τη δολοφονία, ένα μήνα πριν, ενός 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Ο συνταξιούχος αστυνομικός των ΕΚΑΜ είχε ιδιωτική εταιρεία security.  Φέρονται να είχαν αντιπαραθέσεις για τη δολοφονία ενός άλλου ποινικού του Γιώργου Λίτσα, ή “Μπούμπι” όπως ήταν γνωστός, τον Απρίλιο του 2018, στους Αγίους Αναργύρους. Διαφωνίες είχαν και για την “επέκταση των εργασιών” του “Σαμπρέλα” στη Μύκονο, καθώς η εταιρεία του αστυνομικού είχε αναλάβει την ασφάλεια πολλών επιχειρήσεων στο νησί.

Ο αστυνομικός είχε φιλικές σχέσεις με τον Γιώργο Λίτσα, τον οποίο φέρονται να δολοφόνησαν άνθρωποι του “Σαμπρέλα”. Ο τελευταίος φερόταν από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ηθικός αυτουργός και της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι. Το 2018 είχαν δολοφονηθεί πέντε ποινικοί άνθρωποι στο πλαίσιο του πολέμου των διαφόρων αρχηγών της ελληνικής μαφίας.

Εκτελέσεις

Τον Σεπτέμβριο του 2018 είχαν εκτελέσει και τη δεύτερη γυναίκα-θύμα, η οποία φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στον υπόκοσμο, μια 33χρονη που παλαιότερα είχε συλληφθεί για κλοπές, ληστείες, παράβαση του νόμου περί όπλων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.  Την “γάζωσαν” έξω από το σπίτι της στην Κηφισιά.

Λίγα χρόνια πριν είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον της στο Γαλάτσι, όταν την πυροβόλησαν από διερχόμενο ΙΧ, ενώ μάλιστα τότε η γυναίκα ήταν έγκυος. Το παιδί ήταν ενός “άνδρα της νύχτας” και επέζησε. Έζησε κι εκείνη, αλλά έφυγε για τις ΗΠΑ. Προφανώς όταν γύρισε, οι εκτελεστές δεν την είχαν ξεχάσει και την γάζωσαν με 16 σφαίρες παρά τα μέτρα που η γυναίκα έπαιρνε.

Άλλη μια γυναίκα-θύμα ήταν η 29χρονη σύζυγος του Γιώργου Αυτιά, γνωστού κι αυτού αρχηγού στον κόσμο της νύχτας. Τον εκτέλεσαν  δύο χρόνια πριν από την γυναίκα του. Εκείνην την είχαν εκτελέσει πισώπλατα με μια σφαίρα στο κεφάλι,  μέσα σε ζαχαροπλαστείο όπου βρισκόταν ως πελάτις.  Η 33χρονη που δολοφονήθηκε αργότερα στην Κηφισιά, φέρεται να γνώριζε τον δολοφόνο της γυναίκας του Αυτιά, η οποία ήταν και κουμπάρα της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου, ο σύζυγος της οποίας είχε κι εκείνος ανάμιξη στον κόσμο της νύχτας και είχε δολοφονηθεί το 2007.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι