Ο “πυρ και μανία” Τραμπ θα γίνει ταινία

Ο “πυρ και μανία” Τραμπ θα γίνει ταινία

της Νεφέλης Λυγερού  – 

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο βιβλίο “Fire and Fury” (Πυρ και Μανία), του συγγραφέα και δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ, ενώ κύκλοι του Λευκού Οίκου προσπάθησαν να αναστείλουν την έκδοσή του. Όλα αυτά, ωστόσο, εξασφάλισαν κατ’ αντιδιαστολή την εκδοτική επιτυχία. Πράγματι, λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, η οποία μετά από απαίτηση του κοινού επισπεύσθηκε, έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι γνωστή εταιρεία παραγωγής έσπευσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του, καταβάλλοντας επταψήφιο ποσό. Ο συγγραφέας του  Μάικλ Γουλφ, έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον διάσημο τηλεοπτικό παραγωγό του BBC Μάικλ Τζάκσον. Λέγεται, μάλιστα, ότι η μεταφορά του βιβλίου στην μικρή οθόνη δεν θα καθυστερήσει. Ήδη βρίσκονται σε αναζήτηση των βασικών συντελεστών.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ντόλαντ Τραμπ θα αποτελέσει τον πρώτο εν ενεργεία πρόεδρο που θα δει τον εαυτό του, τους συνεργάτες του, την θητεία του και ό,τι αμφιλεγόμενο την περιβάλει να γίνεται βορά στον βωμό της μαζικής ψυχαγωγίας, ως άλλος Φρανκ Άντεργουντ. Επιχειρώντας να αποδείξει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός», ο συγγραφέας καταπιάνεται με την προεκλογική εκστρατεία και τον πρώτο χρόνο του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μέσα από δεκάδες διαλόγους, μυστικές συναντήσεις, καυγάδες εντός του προεδρικού επιτελείου, αλλά και απόρρητα τηλεφωνήματα, μοιάζει να παρακολουθεί από την κλειδαρότρυπα της δυτικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου και της καμπίνας του Air Force One όσα λέγονται και όσα γίνονται από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Εξάλλου, το βιβλίο δεν στερείται γαργαλιστικών λεπτομερειών, όπως την συνήθεια της Ιβάνκα Τράμπ να γελοιοποιεί την κόμμωση του πατέρα της σε δείπνα φίλων, περιγράφοντας, προς τέρψη της παρέας, την ιεροτελεστία χτενίσματος. Η αγαπημένη θυγατέρα, μάλιστα, διευκρινίζει ότι το ιδιαίτερο χρώμα των μαλλιών του Τραμπ είναι αποτέλεσμα της άρνησής του να συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο που πρέπει να μείνει η βαφή στο κεφάλι του.

Αναφέρεται στην εκλογική του νίκη και πώς αυτή αποτέλεσε τεράστια έκπληξη ακόμα και για τον ίδιο, την οικογένεια και τους συνεργάτες του. Ο γιός Ντόναλντ Τζούνιορ αποκάλυψε σε φίλο του ότι όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα «ο πατέρας μου ήταν τόσο χλωμός σαν να είχε δει ένα φάντασμα», ενώ ακριβώς δίπλα του η Μελάνια ξέσπασε σε υστερικά κλάματα. Ψυχογραφεί την πρώτη κόρη που, όπως ισχυρίζεται, «θεωρείται η έξυπνη της οικογένειας» και διατηρεί ουσιαστικά τον ρόλο της πρώτης κυρίας.

Μετά από τρεις γάμους…

Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως έχει ήδη κάνει συμφωνία με τον πατέρα και τον σύζυγό της να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές. Εντύπωση προκαλεί και η παντελής απουσία της Μελάνια, η οποία ουσιαστικά διάγει τον δικό της βίο. Όπως ο ίδιος ο Τραμπ συνηθίζει να λέει σε φίλους, «μετά από τρείς γάμους είμαι φανατικός οπαδός της φιλοσοφίας ζήσε την ζωή σου και άσε και τον άλλον να κάνει ότι θέλει».

Επιχειρεί να ψυχογραφήσει έναν πρόεδρο που δεν εμπιστεύεται τους συνεργάτες του, που δεν παραχωρεί έλεγχο σε κανέναν, που δεν γνωρίζει εις βάθος βασικά θέματα, που αρνείται να διαβάσει ακόμα και συνοπτικά μέμο. Όταν η Ιβάνκα επιθυμεί να προωθήσει κάτι, συμβουλεύει τους συνεργάτες του και αυτοί με την σειρά τους προετοιμάζουν μία παρουσίαση αποτελούμενη από «μεγάλες, εντυπωσιακές εικόνες, κάτι σαν ζωγραφιές».

Ο Τραμπ έχει εμμονή με το junk food. Λατρεύει τα Mac Donalds όχι μόνο για την γεύση τους, αλλά και επειδή είναι πεπεισμένος ότι ενδέχεται να πέσει θύμα δηλητηρίασης. Για κάποιο λόγο, λοιπόν, πιστεύει ότι μόνο εκεί δεν μπορεί κανείς να «πειράξει» το φαγητό. Όταν δεν δειπνεί με τους συνεργάτες του, βρίσκεται από τις 18:30 στο κρεβάτι, μπροστά από τις τρείς τηλεοράσεις του, παρακολουθώντας ενημερωτικές εκπομπές και υποφέροντας από το γεγονός ότι τα Μίντια τον πολεμούν. Είναι η ώρα που τηλεφωνεί σε φίλους και γνωστούς, γκρινιάζοντας για την μοναξιά, τα καθήκοντά του και την ανεπάρκεια όσων των περιβάλουν. «Είναι όλοι παντελώς ηλίθιοι».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι