Ο “Πόντιος”, το κινητό και το χαμένο πορτοφόλι – Πως εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες

Ακαταδίωκτοι, διώκτες, και διωκόμενοι

Η έρευνα της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη είναι σε εξέλιξη και αυτή την ώρα οι ενέργειες φαίνεται ότι επικεντρώνονται στην προσπάθεια να ταυτοποιηθούν άλλα δέκα άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε αυτά. Την ίδια ώρα έρχονται στο φως απίστευτες αποκαλύψεις για το πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και ο “Πόντιος”.

Μάλιστα ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίον ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του Mega, ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε ενέργειες αναρχικών, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κατόπιν εισαγγελικής άδειας.

Έτσι, οι αστυνομικοί άκουγαν σε ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε ο συγκεκριμένος νεαρός με άλλους στο κινητό του στη Νέα Σμύρνη, ακόμα και τι  ανέφεραν κάποιοι από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι ο νεαρός, προφανώς μέσα στη σύγχυση της επίθεσης, ξέχασε ανοιχτό το κινητό του ανοικτό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν όλα όσα ειπώθηκαν την ώρα που ο 28χρονος αστυνομικός βρισκόταν τραυματισμένος στο έδαφος και δεχόταν τα χτυπήματα.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, μια κατάθεση “φωτιά” φαίνεται ότι είναι αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου Ελληνοϊρακινού, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι το άτομο που έριξε στο έδαφος τον αστυνομικό. Ο ίδιος το αρνείται και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι δεν βρισκόταν καν  στη νέα Σμύρνη. Υποστηρίζει επίσης ότι τις επίμαχες ώρες βρισκόταν στην Δυτική Αττική και ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση είναι αποτέλεσμα καταγγελίας ενός προσώπου με το οποίο έχει σοβαρές οικογενειακές διαφορές.

Ο συνήγορός του υποστηρίζει μάλιστα ότι τα λεγόμενα του εντολέα του θα αποδειχθούν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και τα στοιχεία από το GPS. Πως όμως οι αστυνομικοί έφτασαν στον τριαντάχρονο Ελληνοϊρακινό που έμενε στη Μαγούλα και κατηγορείται ότι είναι αυτός που έτρεξε και έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή του.

Σύμφωνα με κατάθεση, από αυτόπτη μάρτυρα που είχε βρεθεί στη Νέα Σμύρνη για άλλο λόγο, ο τριαντάχρονος με έναν φίλο του που φέρει το ψευδώνυμο “Πόντιος” συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Πριν το επεισόδιο μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την  κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, ο τριαντάχρονος τον ρώτησε (τον αυτόπτη μάρτυρα) αν θα τον καρφώσει και ακολούθησε ένας έντονος διάλογος μεταξύ τους μέχρι την ώρα που εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Ο “Πόντιος” και το χαμένο πορτοφόλι 

Ο “Πόντιος” είναι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ελληνικής αστυνομίας, ενώ ο τριαντάχρονος, που αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζει ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν στη Μαγούλα και μετά στην Ελευσίνα. Εντυπωσιακή ήταν όμως και η πρώτη σύλληψη, εκείνη του 22χρονου από τα Νότια προάστια, ο οποίος στη διάρκεια των επεισοδίων έχασε το πορτοφόλι του μαζί με την ταυτότητά του. Τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν στο σημείο του ξυλοδαρμού, ενώ ο ίδιος, όταν το ανακάλυψε, τρεις ώρες αργότερα, πήγε στην αστυνομία για να δηλώσει κλοπή.

Οι αστυνομικοί όμως ήταν προετοιμασμένοι και, αφού ο νεαρός δεν μπορούσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο το πορτοφόλι του, προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο νεαρός έδωσε και κάποια άλλοθι, τα οποία όμως διαψεύστηκαν από τα συγγενικά πρόσωπα που είχε επικαλεστεί. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειες για την ταυτοποίηση άλλων δέκα ατόμων, τα οποία φέρονται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού. Οι Αρχές έχουν ήδη πληροφορίες για τρεις από αυτούς, ενώ κλειδί για τη σύλληψή τους φαίνεται ότι είναι, εκτός από τα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης και οι επικοινωνίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι