ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο πρίγκιπας της Μέγκαν: Τα παιδιά μου δεν θα μεγαλώσουν σαν ζώα σε ζωολογικό κήπο

"Με είχες κερδίσει με το πρίγκιπας", Νεφέλη Λυγερού

Σε μια νέα συνέντευξή του ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, σύζυγος της Μέγκαν, μιλώντας στον Αμερικανό ηθοποιό Νταξ Σέπαρντ και στο podcast «Armchair Expert» έβγαλε πολλά στη φόρα σχετικά με την βασιλική οικογένεια, ανάμεσά τους και παράπονα για τον πατέρα του Κάρολο. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια «γεμάτη πόνο και προβλήματα», ο πρίγκιπας Χάρυ, κατέληξε λέγοντας ότι δεν ήθελε να εμπλακούν και τα παιδιά του σε αυτό τον φαύλο κύκλο, φυλακισμένα σε χρυσό κλουβί.

Ο δούκας του Σάσεξ δήλωσε βαθιά απογοητευμένος από τον πατέρα του, ο οποίος πλέον δεν σηκώνει το τηλέφωνο, όταν τον καλεί. Απογοητευμένος δήλωσε και για το γεγονός ότι αποκληρώθηκε οικονομικά. Παραλλήλως, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, λέγοντας:

«Δεν αναζητώ ευθύνες, δεν πιστεύω ότι πρέπει να είναι κάποιος δακτυλοδεικτούμενος και να τον κατηγορούμε. Εάν έχω βιώσει κάποια μορφή πόνου ή ταλαιπωρίας στα παιδικά μου χρόνια και στην εφηβεία, οφειλόταν στον ίδιο πόνο που ίσως υπέφεραν και ο δικός μου πατέρας ή η μητέρα μου. Γι’ αυτό θα σπάσω αυτήν την αλυσίδα, ώστε να μην κληροδοτήσω τα ίδια τραύματα και εγώ στα παιδιά μου. Και θα πω: “Ξέρεις αυτό συνέβη σε εμένα, αλλά δεν θα επιτρέψω να συμβεί και σε εσένα”. Εξάλλου ήδη από τα 20 κατάλαβα ότι δεν με ενδιέφερε η “δουλειά” του βασιλιά».

Τα παράπονα του Χάρι

Όπως είπε, κατέληξε ν απορρίψει τη βασιλεία ως “απασχόληση” βλέποντας τι υπέστη εξαιτίας της η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο πρίγκιπας Χάρι, που περιμένει το δεύτερο παιδί του από την Μέγκαν και είναι ήδη πατέρας του Άρτσι, παρομοίασε τη ζωή στα βασιλικά ανάκτορα ως «ένα συνδυασμό του να είσαι στο “The Truman Show” και σε ζωολογικό κήπο, όπου όλοι σε παρακολουθούν ασταμάτητα».

Σημειώνεται ότι το Τρούμαν Σόου ήταν μια ταινία του 1998 με τον Τζιμ Κάρεϊ, όπου ο ήρωας είναι ένας άνδρας, του οποίου η γέννηση μεταδόθηκε τηλεοπτικά και ζει τη ζωή του σε ένα τεράστιο τηλεοπτικό πλατό, αγνοώντας ότι μετέχει σε τηλεοπτική εκπομπή που παρακολουθείται από εκατομμύρια θεατές. «Δεν θέλω να είμαι η ατραξιόν» είπε χαρακτηριστικά ο Χάρι.

«Για εμένα το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι όταν γεννιέσαι σε αυτή την οικογένεια, κληρονομείς και τον κίνδυνο, κληρονομείς κάθε στοιχείο που συνοδεύει αυτή την γέννηση χωρίς να έχεις καμία επιλογή. Τα βρετανικά ενημερωτικά μέσα λειτούργησαν σαν να είχαν κάποια κυριαρχικά δικαιώματα επάνω μου» είπε. Πρόσθεσε επίσης, ότι η σύζυγός του τον βοήθησε να μην παριστάνει τη στρουθοκάμηλο, χώνοντας στην άμμο το κεφάλι του και τον βοήθησε να ελευθερωθεί.

Η βοήθεια από τη Μέγκαν

«Η Μέγκαν με έκανε να δω ότι μπορούσα και έπρεπε να χρησιμοποιήσω την προνομιακή μου θέση για να βοηθήσω άλλους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Έκανα ψυχοθεραπεία και άρχισα να συνθέτω το παζλ, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τον πατέρα μου. Ξέρω τι έγινε στη ζωή του, πώς πήγε στο σχολείο, ξέρω την σχέση του με τους δικούς του γονείς, τον τρόπο που με τη σειρά του μεγάλωσε εμένα. Τώρα ξέρω πώς μπορώ να αλλάξω αυτό τον τρόπο ανατροφής και να μεγαλώσω καλύτερα τα δικά μου παιδιά. Για αυτό είμαι εδώ. Έφερα την οικογένειά μου στις ΗΠΑ. Πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις ιεραρχώντας πρώτα την  οικογένειά μας και την ψυχική μας υγεία».

Ο Χάρι μίλησε και για τη γνωριμία του με την Μέγκαν και για το πώς συναντιούνταν προτού παντρευτούν. Περιέγραψε ένα ραντεβού τους τις πρώτες μέρες της σχέσης τους, όπου  συναντήθηκαν σε ένα σούπερ μάρκετ στο Λονδίνο και προσποιήθηκαν ότι δεν γνωρίζονταν. «Εγώ φορούσα καπέλο του μπέιζμπολ, κοιτάζοντας κάτω στο πάτωμα και προσπαθούσα να μείνω ινκόγκνιτο. Είναι φοβερό πόσες τσίχλες βλέπεις όταν κοιτάς συνέχεια κάτω», είπε. «Στο Λος Άντζελες νιώθω διαφορετικά. Μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου, να περπατήσω με αίσθημα μεγαλύτερης ελευθερίας, να κάνω μαζί με τον γιο μου βόλτα με το ποδήλατο».

Εν τω μεταξύ, το μουσείο Madame Tussauds στο Λονδίνο απομάκρυνε τα κέρινα ομοιώματα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από την έκθεση με τα υπόλοιπα ομοιώματα μελών της βασιλικής οικογένειας και τα μετέφερε στη ζώνη του Χόλιγουντ. Ο κέρινος πρίγκιπας Χάρι και η κέρινη Μέγκαν Μαρκλ, δεν βρίσκονται πλέον δίπλα στην Ελισάβετ, τον Γουίλιαμ και την Κέιτ αλλά δίπλα στον Τζορτζ Κλούνεϊ και τη σύζυγό του Αμάμ Αλαμουντίν, κοντά στους Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι