Ο ψηφιακός κόσμος στην εποχή του κορονοϊού

Κορονοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Βουλγαρία

Και ενώ η εξάπλωση του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλο τον κόσμο απειλώντας την ζωή εκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη αλλά και τις οικονομίες όλων των χωρών, η ψηφιακή τεχνολογία δίνει το στίγμα που θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές συμπεριφοράς σε πιο πολύπλοκες μορφές απομακρυσμένης εργασίας, κατανάλωσης αγαθών και υπηρεσιών αλλά και εκπαίδευσης.

Όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας, η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική σε πολλά πεδία της καθημερινότητας των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, ειδικά μέσω της τεχνολογίας.

Καθώς όλο και περισσότερες χώρες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον ιό βάζοντας σε καραντίνα ολόκληρες χώρες και πόλεις, οι ψηφιακές εφαρμογές επιστρατεύονται για να προσφέρουν λύσεις σε επιχειρήσεις και ομάδες πολιτών. Προσπαθώντας να μειώσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του ιού στους χώρους εργασίας, οι επιχειρήσεις, στρέφονται σε ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές που ενώ υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, τώρα αποτελούν την μοναδική λύση στις ανάγκες των επιχειρήσεων!

Πριν την εξάπλωση του ιού, οι εφαρμογές εργασίας εξ αποστάσεως, χρησιμοποιούνταν από μικρό ποσοστό επιχειρήσεων. Πλέον, είναι μια φυσιολογική εξέλιξη για να συνεχίσει την λειτουργία της μια επιχείρηση από όπου και να βρίσκονται οι εργαζόμενοι της, σε συνθήκες όπως την περίπτωση του κορονοϊού ή ενδεχόμενες περιπτώσεις στο μέλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κίνα έχει αυξηθεί η χρήση ειδικών ψηφιακών πλατφορμών τηλεδιάσκεψης ακόμα και για την παρακολούθηση της κατάστασης υγείας των εργαζομένων.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις πλατφόρμες εκπαίδευσης που γνωρίζουν μεγάλη αύξηση μιας και πολλά σχολεία ανά τον κόσμο έχουν κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μαθητές εξακολουθούν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω e-classes συνεχίζοντας απρόσκοπτα την εκπαίδευση τους.

Ήδη η Κίνα ξεκίνησε μια νέα εθνική πλατφόρμα εκμάθησης cloud που θα παρέχει εκπαίδευση σε μαθητές γυμνασίου ενώ ταυτόχρονα παρέχει μια εθνική ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης εκπέμποντας μαθήματα δημοτικών σχολείων στη δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με το News CCTV στην εθνική πλατφόρμα εκμάθησης cloud, εισήχθησαν 169 μαθήματα για την πρώτη εβδομάδα, καλύπτοντας 12 μαθήματα για το γυμνάσιο με βάση το εθνικό πρόγραμμα σπουδών της Κίνας που απευθύνεται σε πάνω από 50 εκατομμύρια μαθητών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι