ΣΧΟΛΙΟ

Ο Σαϊντού μετράει τ’ άστρα

Ο Σαϊντού μετράει τ’ άστρα, Γιάννης Μαντζουράνης

Πώς κρίνεται το μέλλον ενός παιδιού, που ήρθε μόνο του, κυνηγημένο στην Ελλάδα; Ποιος θα ορίσει τον χρόνο και τον τόπο του; Η απάντηση για τον Σαϊντού, για όλους τους Σαϊντού, είναι μια και αδιαπραγμάτευτη. Είμαστε με όλα τα ασυνόδευτα παιδιά του κόσμου, είτε έρχονται κυνηγημένα από την Ουκρανία, είτε από τη Γουινέα. Κι έχουμε για όλα μια θέση στην καρδιά μας κι ένα θρανίο σε μια σχολική τάξη.

Είμαστε με όλα τα ασυνόδευτα παιδιά του κόσμου, γιατί είμαστε με τα παιδιά μας. Γιατί μαθαίνουμε από τα παιδιά μας. Που δεν κάνουν διαχωρισμούς, δεν βάζουν αστερίσκους. Δεν ξέρουν τι σημαίνει αλά καρτ προστασία, ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας και τις δεξιότητες.

Είμαστε με όλα τα ασυνόδευτα παιδιά του κόσμου, γιατί θέλουμε μια κοινωνία που να προσθέτει και όχι να αφαιρεί. Που να συνθέτει και όχι να εξαιρεί.
Η αλληλεγγύη δεν είναι επικοινωνιακό σόου. Δεν είναι τα ναρκισσιστικά ενσταντανέ της Νίκης Κεραμέως με τα ξανθά, λευκά προσφυγάκια. Η αλληλεγγύη δεν εκπορεύεται από τις αντιδράσεις και το πολιτικό κόστος. Η αλληλεγγύη είναι υποχρέωση να δώσουμε ευκαιρία στις ίσες ευκαιρίες.

Ο Σαϊντού μετράει τώρα τ’ άστρα που θα φωτίσουν το δρόμο του. Εμείς μπορούμε να γίνουμε τ’ άστρα του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι