ΣΧΟΛΙΟ

Ο Θύμιος και τα πραγματικά τέρατα στον Πύργο

Βρέθηκε ο αγνοούμενος Θύμιος Μπουγάς

«Τρόμος στον Πύργο από τον μανιακό που κυκλοφορεί το βράδυ με πριόνι» διαβάζαμε στις αρχές του μήνα, με αφορμή ένα storie στο Instagram που έδειχνε έναν άνδρα σε έξαλλη κατάσταση να κυνηγά μία ομάδα νεαρών. Μέχρι που αποδείχτηκε πως πίσω από τον “μανιακό με το πριόνι που σπέρνει τον τρόμο”, κρύβονταν η ιστορία ενός δυστυχισμένου ανθρώπου. Είναι ο Θύμιος, που πλέον έχει εξαφανιστεί και αγνοείται η τύχη του.

Ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς, του οποίου το πρόσωπο παραμορφώθηκε έπειτα από ένα τροχαίο το 2008, μιλάει και τρώει με μηχανική υποστήριξη. Σαν να έφταιγε ο ίδιος για ότι του συνέβη, ο Θύμιος εγκαταλείφθηκε από φίλους και συγγενείς να ζει μόνος σε ένα διαμέρισμα, ανίκανος να εργαστεί.

Και όμως ορισμένοι “μάγκες” της περιοχής βρήκαν διασκεδαστικό να “σπάνε πλάκα” με την κατάσταση του. Η ζωή του Θύμιου είχε μετατραπεί σε κόλαση, καθώς ομάδες νεαρών (σύμφωνα με πληροφορίες και ανήλικοι) πετούσαν αντικείμενα στο σπίτι του, ακόμα και κροτίδες, καταγράφοντας σε βίντεο τις αντιδράσεις του “Φρέντι Κρούγκερ”, όπως τον αποκαλούσαν.

Κάποια στιγμή ο Θύμιος δεν άντεξε και τους κυνήγησε. Δεν σήκωσε όμως πριόνι, όπως γράφτηκε, αλλά το μπαστούνι του, το οποίο τον βοηθούσε στο περπάτημα. Μάλιστα, αυτοί οι “μάγκες” πήγαν και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι τάχα απειλήθηκαν από “τον μανιακό με το πριόνι”.

Μία ομάδα γιατρών μόλις έμαθαν για την υπόθεση του Θύμιου απευθύνθηκαν στον Δήμο προκειμένου να τον βοηθήσουν αφιλοκερδώς, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν. Βλέπετε, τα τελευταία 24ωρα ο Θύμιος, μην μπορώντας να αντέξει άλλο τον συνεχιζόμενο εξευτελισμό του, έχει εξαφανιστεί και εκφράζονται φόβοι για την ζωή του.

Αυτό που χρειάζονταν ο Θύμιος ήταν λίγο αγάπη, αλλά που να την βρει όταν για ένα μέρος της κοινωνίας μας, το bullying, η κακοποιητική συμπεριφορά, ή ο βασανισμός ζώων, θεωρούνται “μαγκιά”, “χαβαλές”, τόσο σπουδαία “κατορθώματα” που αξίζουν μάλιστα να ανέβουν και stories στο Instagram. Σαν να μην μάθαμε τίποτα από το τραγικό τέλος του Βαγγέλη Γιακουμάκη…

Η Αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην προσαγωγή δύο νεαρών που συμμετείχαν στον bullying κατά του 39χρονου και ερευνά τα βίντεο για να ταυτοποιήσει τους υπόλοιπους. Μακάρι ο Θύμιος να είναι καλά όπου και να βρίσκεται και τα πραγματικά τέρατα της ιστορίας, να βρουν την τιμωρία που τους αξίζει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι