ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οδύνη για τον θάνατο της 15χρονης – Πυροβόλησαν το σπίτι του οδηγού

Οδύνη για τον θάνατο της 15χρονης – Πυροβόλησαν το σπίτι του ασυνείδητου οδηγού

Μόνος κήδεψε το 15χρονο κορίτσι του ο άτυχος πατέρας, που το έχασε στο τραγικό τροχαίο μέσα στην Παλαιοχώρα Ημαθίας με δράστη έναν 28χρονο Ρομά που εγκατέλειψε τον χώρο του ατυχήματος και αναζητείται. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν φόβοι για βεντέτα, καθώς άγνωστοι πυροβόλησαν το σπίτι του ασυνείδητου οδηγού. Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα στον παραπάνω οικισμό, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές στον τοίχο της κατοικίας.

Ο οδηγός που είναι Ρομά, φέρεται να οδηγούσε πιωμένος και οργίλος μετά από καβγά με τη σύζυγό του. Ο δράστης άλλαξε εν τω μεταξύ τις φωτογραφίες του στο Facebook, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα είναι αναγνωρίσιμος, αλλά υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες. Υπενθυμίζεται ότι το ΙΧ του έτρεχε ιλιγγιωδώς και “θέρισε” κυριολεκτικά μάνα με δύο κόρες που επέστρεψαν εκείνη την ώρα σπίτι τους, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Η 37χρονη μητέρα δίνει μάχη στην εντατική και θα υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις. Δεν ξέρει ότι το μεγάλο της κορίτσι είναι νεκρό, ενώ με σοβαρά κατάγματα νοσηλεύεται η 11χρονη αδελφή του θύματος. Κάτοικοι της Παλαιοχώρας είπαν σε δημοσιογράφους ότι ο συγκεκριμένος άνδρας οδηγούσε συχνά με μεγάλη ταχύτητα μέσα στην Παλαιοχώρα και περνούσε με το πόδι τέρμα στο γκάζι δίπλα από πεζούς και από κατοικίες, ενώ πρόκειται για κοινότητα όπου οι περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται πεζοί χωρίς να περιμένουν να περάσει “βολίδα” κάποιο όχημα. Ο δράστης είχε αγοράσει το ΙΧ του πριν από 15 ημέρες.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Παλαιοχώρας. Υπενθυμίζεται ότι ήταν τόση η ταχύτητα του ΙΧ, που εκσφενδόνισε την 15χρονη 50 μέτρα μακριά. Το ασθενοφόρο που κλήθηκε βρήκε πρώτα την μητέρα και την 11χρονη κόρη και η μάνα έλεγε “πού είναι το μεγάλο παιδί μου; Ήταν μαζί και η μεγάλη κόρη μου”. Τότε αναζήτησαν σε μεγαλύτερη ακτίνα το μεγάλο παιδί, και το βρήκαν νεκρό. Η μικρότερη κόρη νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση της υγείας της να δείχνει σημεία βελτίωσης.

Ο οδηγός εξαφανίστηκε και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί, ενώ το Αυτόφωρο έχει παρέλθει. Έχει ταυτοποιηθεί πάντως ο δράστης και σχηματίσθηκε εις βάρος του ήδη δικογραφία. Εν τω μεταξύ, εν όψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, η Τροχαία παρακαλεί όλους τους οδηγούς να είναι συνετοί, να μην πίνουν προτού οδηγήσουν καθώς και να μην κάνουν χρήση του κινητού τους όσο οδηγούν. Τα θανατηφόρα τροχαία στη χώρα μας είχαν μειωθεί κάθετα την τελευταία διετία λόγω της καραντίνας, όμως από την άνοιξη και μετά δείχνουν ανησυχητική αυξητική τάση.

Το τελευταίο διάστημα είναι πολλά τα τροχαία με θύματα πεζούς, όπως ένα 7χρονο αγοράκι που τελικά επέζησε, ενώ την ίδια μέρα έγινε καραμπόλα με τρία οχήματα και πέντε τραυματίες. Νωρίτερα χρειάσθηκαν διασωλήνωση ένας 16χρονος ποδηλάτης και ένας 13χρονος πεζός που παρασύρθηκαν σε διαφορετικά τροχαία από οχήματα, ενώ βαριά τραυματίσθηκε την ίδια μέρα μία πεζή 15χρονη. Τις τελευταίες 30 ημέρες έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί σοβαρά 13 πεζοί σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν τραυματισθεί λιγότερο σοβαρά άλλα 15 άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ.  Σε πολλά από αυτά τα περιστατικά τον κρίσιμο ρόλο, τον έπαιξε το αλκοόλ που είχε καταναλώσει ο οδηγός ή η υψηλή ταχύτητα που είχε αναπτύξει το όχημα σε κατοικημένη περιοχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι