Οι άδειες του Κουφοντίνα – Θεσμοί και εκδικητικότητα

Από κράτος δικαίου στο κράτος του φόβου

Και όμως… είναι κάτι περισσότερο από μη σοβαρό, για να μην το χαρακτηρίσει κανείς ανόητο και παρεξηγηθεί στην δημόσια σφαίρα του καθωσπρεπισμού που διέπει τη χώρα, το γεγονός εν έτει 2019 να συζητείται δημόσια το δικαίωμα της χορήγησης άδειας σε κρατούμενο, ανεξαρτήτως ονόματος, πράξης που τον οδήγησε στον εγκλεισμό και φυσικά ιδεολογίας. Εν προκειμένω στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Έχει, βλέπετε, χυθεί πολύ αίμα επάνω σε τούτο τον πλανήτη για την διεκδίκηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και δυστυχώς για τους πολιτειακούς θεσμούς αυτής της χώρας, είναι η στάση του Δημήτρη Κουφοντίνα κυρίως, που επαναφέρει τα αυτονόητα στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου. Και όμως, δεν είναι θέμα Κουφοντίνα. Είναι θέμα τήρησης των νόμων ή άλλως ισονομίας. Δεν είναι δυνατόν η ελληνική Πολιτεία να αντιμετωπίζει τις υποθέσεις αλα καρτ.

Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της“, υπενθύμιζε προ ολίγων μηνών η Αθήνα στην Άγκυρα, αναφορικά με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Μια Αθήνα, η οποία με βάση τον σχετικό νόμο, μπορεί να χορήγησε άδειες στον Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και πάλι με τεράστια καθυστέρηση. Μια Αθήνα, τα κομματικά επιτελεία της οποίας, όπως και συγκεκριμένα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης, ξεχνώντας του νόμους αυτής της χώρας, ευθυγραμμίζονται πάντοτε στην επίσημη γραμμή της πρεσβείας των ΗΠΑ και για τέτοιου είδους θέματα.

Μια Αθήνα, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ο μόνος απ’ όσους παίρνουν άδειες, ο οποίος θα επιστρέψει σίγουρα στο κελί του. Μια Αθήνα, που αν ήθελε θεσμικά να φαντάζει, τουλάχιστον, σοβαρή, θα έπρεπε εν τέλει να ξεκαθαρίσει με απόλυτο τρόπο ποιους καταδικασθέντες και για ποια συγκεκριμένα αδικήματα θέλει να εξαιρεί από τα όποιας μορφής ευεργετήματα.

Μια Αθήνα, τέλος, στα χώματα της οποίας γεννήθηκε η Δημοκρατία και όμως… στα ίδια χώματα καταδικάστηκε, με τις γνωστές μεθοδεύσεις, ο Σωκράτης σε θάνατο. Μέχρι λοιπόν οι όποιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι αποφασίσουν να σοβαρευτούν, με τη στάση τους θα εξαναγκάζουν ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας να μετατρέπεται σε κοινωνικό συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι