Οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ, οι πολιτικές έριδες και ο ανύπαρκτος Μπάτμαν

Οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ, οι πολιτικές έριδες και ο ανύπαρκτος Μπάτμαν, Αντώνης Κουμιώτης

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά“, λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Το αντίθετο δηλαδή απ’ ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα τους τελευταίους μήνες και μέρες στη χώρα. Τα καθημερινά δελτία θανάτου και αστυνομικά ρεπορτάζ δίνουν και παίρνουν με εφάνταστους τίτλους. Η δε Πολιτεία α παρακολουθεί αποβλακωμένη τον εν εξελίξει πόλεμο “για τον έλεγχο της νύχτας” -ή των καρτέλ που κρύβονται επιμελώς κάτω από τον μανδύα της!

Ότι οι σφαίρες στην αθηναϊκή νύχτα θα έπεφταν βροχή, ήταν κάτι για το οποίο μας είχαν προειδοποιήσει το προηγούμενο διάστημα οι “μαντατοφόροι” της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και μάλιστα μέσα από πλήθος ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Και πράγματι, οι δύο τελευταίες μαφιόζικες εκτελέσεις σε Πανόραμα Βούλας και Ακτή Κονδύλη, σε συνέχεια πολλών άλλων τους τελευταίους μήνες, οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα που οι παίχτες του οργανωμένου εγκλήματος αλλάζουν τους μεταξύ τους συσχετισμούς, με στόχο τον έλεγχο της πιάτσας, άρα και του βρώμικου κέρδους από παράνομες δραστηριότητες, στην άλλη πιάτσα, την πολιτική, οι πάντες δείχνουν κάτι περισσότερο από απρόθυμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Και τούτο δεν αφορά μόνο αυτή καθ’ αυτή τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, περιορίζεται από τους αρμόδιους τομεάρχες στις κλασικές πλέον αναφορές της υποστελέχωσης, της έλλειψης εξοπλισμού και… τελεία. Καμία περαιτέρω αναφορά, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, όπως αυτής για παράδειγμα της απώλειας του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα. Αλήθεια, θυμάται κανείς το περιστατικό στον καθημερινό καταιγισμό των πληροφοριών;

Η κατά τα άλλα συμπαθεστάτη και σοβαρή, όπως απέδειξε κατά την διαχείριση του προηγούμενου χαρτοφυλακίου της, ιατρός ακτινοδιαγνώστρια, αρμόδια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τα τελευταία 24ωρα έγινε πρωταγωνίστρια σε μια διένεξη που κανείς δεν κατάλαβε(;) με την υφυπουργό της Κατερίνα Παπακώστα, η οποία τυγχάνει νομικός.

Δίχως υπαρχηγό

Εν τω μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ., για όσους δεν το γνωρίζουν μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές παραμένει χωρίς υπαρχηγό, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσεις στο Σώμα. Τα τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε η “καλλικρατικοποίησή” της , η οποία και συνέπεσε με την οικονομική κρίση, η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Η παρτίδα σώζεται από την καθημερινή θέση και στάση της πλειοψηφίας των γυναικών και των ανδρών αστυνομικών ανά την επικράτεια.

Δυστυχώς, στις μέρες που διανύουμε το αφήγημα μιας ιδεοληπτικής κυβέρνησης που οδηγεί στη διάλυση τα Σώματα Ασφαλείας, είναι κάτι που βολεύει και να λέγεται και να γράφεται. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από υπαρκτό. Μπορεί στην Αθήνα να μην γίνεται ή να μην επιτρέπεται άνωθεν να γίνεται αντιληπτό, αλλά στην ελληνική περιφέρεια είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Ειδικά στο δεδομένο χρόνο, όπου η παραβατικότητα λόγω της οικονομικής συγκυρίας χτυπάει limit up.

Είναι κάτι περισσότερο, λοιπόν, από αδήριτη ανάγκη η υπερκομματική αντιμετώπιση του προβλήματος, ειδάλλως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταρρεύσει ακόμα και ο εσωτερικός αντιβιοτικός μηχανισμός του Σώματος, με την διαφθορά να λαμβάνει διαστάσεις Γκόθαμ Σίτι. Μόνο που στην δική μας περίπτωση δεν θα υπάρχει ο Μπάτμαν να μας σώσει στο τέλος από τους κακούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι