ΘΕΜΑ

Οι μαϊμού-απαγωγές στην Ελλάδα με αφορμή το συμβάν στην Θεσσαλονίκη

Συγκλονισμένη η οδηγός που βρήκε μωρό να μπουσουλάει στη λεωφόρο!

Μια 36χρονη συνελήφθη σήμερα, επειδή είχε σκηνοθετήσει  με τον 30χρονο σύντροφό της  την απαγωγή της, ώστε να πάρουν “λύτρα απελευθέρωσης” από την θεία και τον εξάδελφό της. Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο στην Ελλάδα και συχνά δεν έχει αίσια έκβαση για τους σκηνοθέτες. Το κίνητρο στις περισσότερες σκηνοθετημένες απαγωγές είναι το χρήμα, αλλά όχι πάντα.

Εν προκειμένω ο σύντροφος της 36χρονης ζήτησε μόνο 3.000 ευρώ από τους συγγενείς της, ποσό που κίνησε υποψίες στην αστυνομία, όχι γιατί η θεία της φερόμενης ως απαχθείσης είχαν πολύ περισσότερα να δώσει, αλλά γιατί κανένας κακοποιός δεν προχωρεί σε απαγωγή με στόχο τόσο μικρό ποσό. Όπως έχουν ισχυριστεί σε καταθέσεις τους κακοποιοί, «όταν μπλέκεις με τέτοιες δουλειές, πρέπει όσα “βγάζεις” να καλύπτουν 100% τα έξοδα δικηγόρων και διαβίωσης στη φυλακή για κάποια χρόνια και να αφήνουν και κάτι στη μπάντα.»

Η θεία και ο γιος της (εξάδελφος της 36χρονης) ανέφεραν την απαγωγή στην αστυνομία και οι έρευνες οδήγησαν μέσα σε 24 ώρες στην 36χρονη, η οποία ταξίδευε με το ΚΤΕΛ από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες και διόλου δεν είχε απαχθεί. Η γυναίκα συνελήφθη από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης και ο 30χρονος σύντροφός της αναζητείται. Εκείνος ήταν που είχε τηλεφωνήσει προχθές στην θεία της γυναίκας και είχε ζητήσει 3.000 ευρώ για να μην σκοτώσει την ανιψιά.

Η “απαγωγή” της Καβάλας

Μια άλλη υπόθεση, που όμως ήταν για πλούσια λεία, είχε απασχολήσει την αστυνομία τον Δεκέμβρη του 2019 όταν ο διευθυντής εταιρείας security στην Καβάλα δήλωσε ότι απήγαγαν την κόρη του και τον ίδιο και ότι τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας και να τους δώσει ως λύτρα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που φύλαγε για χρηματαποστολές. Κατέθεσε ότι οι “απαγωγείς” τον έβαλαν να ακούσει στο κινητό και κλάμα κοριτσιού και ότι τον έπεισαν ότι κρατούσαν την 5χρονη κόρη του (ο 44χρονος ήταν διαζευγμένος και το παιδί ζούσε με τη μητέρα του). Εν συνεχεία οι απαγωγείς, πήραν τα λεφτά και αφού τον έδεσαν, εξαφανίστηκαν.

Δεν μπορούσε -είπε- να δώσει περιγραφή των δραστών, γιατί οι δύο άνδρες που του επιτέθηκαν και τον απείλησαν φορούσαν αποκριάτικες μάσκες του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή. Όπως είπε τότε στην κατάθεσή του, όταν κατάφερε να λυθεί  (την επομένη το πρωί) και κατάλαβε ότι η κόρη του δεν έπεσε θύμα απαγωγής, ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.

Άγνωστο πώς ακριβώς, η αστυνομία ένα χρόνο μετά εντόπισε μέσα σε ζάντα σε συνεργείο αυτοκινήτων το ποσό των 600.000 ευρώ και εν συνεχεία οι δύο συλληφθέντες ιδιοκτήτες του συνεργείου έσπασαν και αποκάλυψαν που ήταν κρυμμένα και τα άλλα χρήματα. Τα υπόλοιπα χρήματα βρέθηκαν σε ηχεία, πόρτες αυτοκινήτου και θαμμένα. Ιδιοκτήτες του συνεργείου ήταν ένας 66χρονος και ο ηλικίας 42 ετών γιος του. Ο γιος ήταν κουμπάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας security. Ομολόγησαν και καταδικάστηκαν σε οκταετή κάθειρξη ο διευθυντής και σε εξαετή πατέρας και γιος, για διακεκριμένη κλοπή.

Η απαγωγή Πουλίδο

Ερωτήματα έχουν ανακύψει και για την απαγωγή του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Άλαν Πουλίδο στο Μεξικό. Ο παίκτης είχε καταγγείλει ότι είχε απαχθεί  και είχε καταφέρει να απελευθερωθεί μόνος του. Αργότερα για την ερασιτεχνική απαγωγή συνελήφθη ξάδελφός του. Ένα σενάριο συσχετίζει τα γεγονότα με τις εκλογές στο Μεξικό και την προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση αποτελεσματικής εξιχνίασης με “θύμα απαγωγής” ένα μεγάλο όνομα του ποδοσφαίρου!

Την απαγωγή του σκηνοθέτησε και ο Βραζιλιάνος παίκτης του soccer Paulo Rogério Reis Silva. Ο λόγος ήταν πως είχε αργήσει για την προπόνηση και θα έχανε το 40% του μισθού του (είχε μεγάλο πέναλτι η καθυστέρηση). Τιμωρήθηκε με πρόστιμο: κατέβαλε 13.000 δολάρια στο ταμείο υπέρ των πλημμυροπαθών. Μια νεαρή Αμερικανίδα σκηνοθέτησε την απαγωγή της επειδή έπασχε από βουλιμία και ήθελε να αποφύγει τα γεύματα των Χριστουτγέννων, ενώ 17χρονος  σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να αποφύγει την τηλε-εκπαίδευση, κάτι που κρίθηκε άκομψο ως φάρσα, γιατί είχε προ ημερών συμβεί όντως ληστεία σε σπίτι παιδιού στην διάρκεια τηλε-εκπαίδευσης στην Ονδούρα με αυτόπτες μάρτυρες όλους τους συμμαθητές του.

Anne-Elizabeth Falkevik Hagen and Tom Hagen were married for more than 50 years

Και υπάρχουν και πιο σκοτεινά κίνητρα, όπως του Νορβηγού εκατομμυριούχου κτηματομεσίτη που συνελήφθη για φόνο, ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της συζύγου του.  Ο ίδιος επιμένει ότι η γυναίκα του έχει απαχθεί και ότι του ζητήθηκαν 9 εκατομμύρια κορώνες σε κρυπτονόμισμα, αλλά η αστυνομία έχει στοιχεία ότι η απαγωγή σκηνοθετήθηκε για να αποκρυβεί ο φόνος. Η σορός της  Anne-Elisabeth Falkevik Hagen δεν έχει βρεθεί από τον Οκτώβρη του 2019, που η γυναίκα δηλώθηκε ως αγνοουμένη ή απαχθείσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι