ΘΕΜΑ

Οι πιο παράξενοι γάμοι που μπορείτε να φανταστείτε

Οι πιο παράξενοι γάμοι που μπορείτε να φανταστείτε

Ανεξάντλητη σε ιδέες η Αλεξανδρουπολίτισα Λία Ευθυμιάδου. Εξωτικοί γάμοι, υποβρύχιοι, σε κλίμα Μπόλιγουντ, ή εν πλω. Σε Θάσο, Κεφαλονιά, Ρόδο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Σαμοθράκη και όπου της ζητηθεί. Γάμος αλά ελληνικά που θα συνδυάζει τα στοιχεία που ονειρεύεται το ζευγάρι με φόντο ελαιώνες, απόκρημνα βράχια, βαρκάδες, καταρράκτες, αμμουδερές παραλίες, και ό,τι άλλο θα ήθελε να πραγματοποιήσει για την ξεχωριστή αυτή στιγμή της ζωής του, προτείνει η Λία Ευθυμιάδου ένα ανήσυχο κορίτσι από την Αλεξανδρούπολη που με έμπνευση και ορμητήριο την αγάπη της για δημιουργία και όμορφες στιγμές δίνει κάθε φορά εξετάσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Γλωσσομαθής, αεικίνητη, έχει ασχοληθεί και με υπερτροφές, τοπικά αλείμματα σε ταχίνι, ενώ διδάσκει και γερμανικά δεν παύει να κυνηγά το όνειρό της παρά τις δυσμενείς συγκυρίες. Δυστυχώς ο κορονοιός μας έκανε να ματαιώσουμε αρκετούς γάμους που τους οργανώναμε με τόσο μεράκι, –θα πει– όπως ένα ζευγάρι Ινδών που ήθελαν τον γάμο τους με χρώμα Μπόλιγουντ αλλά ελληνικό ηλιοβασίλεμα και τοπία.

Ο γάμος Αυστραλών μεταναστών που επέλεξαν την Χαλκιδική και άλλοι γάμοι στην Θάσο και την Σαμοθράκη, νησιά που έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μοναδικά τοπία αληθινά σκηνικά και πλούτο εναλλαγών για δεξίωση και μενού με παραδοσιακές γεύσεις μεσογειακής κουζίνας. Γάμοι με παϊτόνια, με φορτηγά, με βαρκάρηδες… με λαϊκούς οργανοπαίχτες και μπάντες. Με φίλους ξυπόλητους στην παραλία, σε λατομεία, σε μικρά εξωκλήσια και όπου αλλού τους ζητηθεί με έμπνευση και πρωτοτυπία..

Πλήγμα από τον κορονοϊό

Η μείωση και ο περιορισμός των πτήσεων, τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, ο φόβος της μετάδοσης η δυσκολία των μετακινήσεων και κυρίως η αβεβαιότητα πλέον ήταν τα στοιχεία για να ακυρωθούν οι όλοι αυτοί οι γάμοι αλλοδαπών ή Ελλήνων μεταναστών που θα γινόταν το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα. «Δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι», θα πει η γλυκιά Λία Ευθυμιάδου που έχει επενδύσει σ΄ αυτή την επιχείρηση και δεν γνωρίζει αν γίνει και η ανάλογη απόσβεση με όλα αυτά τα μη προβλέψιμα που προέκυψαν και άλλαξαν αναφανδόν την ζωή μας.

Είχαμε ολοκληρωμένη πρόταση και για γάμο στον βυθό με τον σχετικό εξοπλισμό, την βιντεοκάλυψη και την ασφαλή τέλεσή του για λάτρεις των καταδύσεων και της θάλασσας, σε σημεία που έχουμε ελέγξει με υπέροχα τοπία και πλάνα… «Η σημερινή όμως πραγματικότητα κάνει πλέον απαγορευτικά όλα αυτά τα σενάρια για τους αλλοδαπούς μελλόνυμφους που επικοινωνούσαν με το site μας», λέει η Λία ελπίζοντας τις υπηρεσίες τους να τις εκμεταλλευτούν οι Έλληνες υποψήφιοι νύφες και γαμπροί που θέλουν να κάνουν την διαφορά με λογικό κόστος ξεχωρίζοντας από τις τετριμμένες τελετές.

Οι επιπτώσεις βεβαίως είναι για ένα κλάδο συνεργατών τους που συμπράττουν σ΄ αυτό το αποτέλεσμα, για ξενοδοχεία μπουτίκ και καταλύματα υψηλών προδιαγραφών, για ποτοποιίες, catering, κομμωτήρια, μακιγιέρ, μουσικούς, είδη δώρων, ανθοπώλες και μια σειρά άλλων επαγγελματιών που συνέβαλλαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

To άνοιγμα του τουρισμού δημιουργεί προοπτική

«Η προοδευτική επιστροφή στην κανονικότητα δημιουργεί ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας. Το άνοιγμα του τουρισμού επίσης αν και τα πολύ μεγαλεπήβολα σχέδια έχουν ατονήσει. Ο γάμος όμως δεν παύει να είναι μια ιδιαίτερη μοναδική στιγμή και όποιοι επενδύουν σε κάτι τέτοιο θα μας χρειαστούν σίγουρα».

»Πρόσφατα στην γκάμα των προτάσεών μας εντάσσεται κι ένα πολύ ωραίο σκάφος που ήδη είναι στην Κεραμωτή του νομού Καβάλας για γάμους εν πλω!» θα πει η Λία Ευθυμιάδου που ξαναμπαίνει δημιουργικά σ΄ αυτό που έχει ξεκινήσει, αποδεικνύοντας ότι η προσπάθεια αξίζει και θα βρει θερμούς αποδέκτες. Ήδη έχει να προτείνει σε υποψήφια ζευγάρια τώρα το καλοκαίρι και γάμο εν πλω! Μια καινοτομία που έρχεται να εμπλουτίσει τις προτάσεις της με νέο σκάφος που φθάνει σύντομα στην Κεραμωτή Καβάλας ειδικά για το σκοπό αυτό.

Τα απρόοπτα της δουλειάς

Κάνοντας μια τέτοια δουλειά, το μόνο βέβαιο είναι ότι η Λία Ευθυμιάδου έχει ακούσει πολλές περίεργες ιδέες. «Το πιο περίεργο που μου έχει ζητηθεί, είναι να ανταλλάξει ένα ζευγάρι όρκους αγάπης και παντοτινής αφοσίωσης πάνω σε ένα ναύδετο (μεγάλος σημαντήρας για να προσδεθεί πλοίο), φτάνοντας εκεί με κλασικό ξύλινο ελληνικό βαρκάκι», δηλώνει. «Οι γάμοι που θα θυμάμαι για πάντα, είναι αυτοί, που με έχουν δέσει μετέπειτα και συναισθηματικά με το ζευγάρι και τους οικείους τους», συμπλήρωσε.

«Με τα ζευγάρια, που αντιλαμβάνονται, ότι αποτελούμε τον πυρήνα της ομαλής διεξαγωγής και διευθέτησης όλων των υπηρεσιών, όπως σχεδιάσαμε με το ζευγάρι, έχουμε συνεχή επικοινωνία και ιδιαίτερο δέσιμο». Όπως είναι φυσικό για κάθε μεγάλη διοργάνωση, τη θέση τους έχουν πάντα οι αναποδιές και τα απρόοπτα.

«Τα απρόοπτα είναι πάντα μέρος μιας τέτοιας ημέρας, αλλά λόγω της εμπειρίας μας, μπορούμε να βρούμε άμεση λύση ή να προλάβουμε κάποια ανεπιθύμητη κατάσταση. Είμαστε κοντά στο ζευγάρι και τους καλεσμένους τους καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας του γάμου, έτσι ώστε η μέρα χαράς να γίνει ξεχωριστή».

 

Πώς ξεκίνησε το… “όνειρο”

Αυτό είναι άλλωστε και το μεγάλο στοίχημα της δουλείας της κυρίας Ευθυμιάδου. «Οι αναπάντεχες καταστάσεις που μπορούν να δημιουργηθούν, χωρίς να το γνωρίζουμε, αλλά πρέπει να διεκπεραιωθούν από εμάς, διότι υποσχεθήκαμε στο ζευγάρι το γάμο των ονείρων τους, είναι ιδιαίτερα στρεσογόνες».

Το νησί της Σαμοθράκης στάθηκε ως έναυσμα για το να ακολουθηθεί αυτή η πορεία. «Η ιδέα όλη ξεκίνησε από την αγάπη μας για το νησί της Σαμοθράκης, όπου γνωρίζουμε καλά το μέρος και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τα ζευγάρια να εκπληρώσουν το γάμο των ονείρων τους συνδυάζοντας πολλά και διαφορετικά όμορφα τοπία. Μετά η ιδέα εμπλουτίστηκε κι εξελίχθηκε».

«Την περίοδο της πανδημίας το συγκεκριμένο επάγγελμα συνάντησε τρομερές δυσκολίες. Πολλά ζευγάρια που ήμασταν σε επικοινωνία επειδή προχώρησαν σε εγκυμοσύνη έκαναν τους γάμους στην χώρα τους και κλείνουν την προσομοίωση του ελληνικού γάμου για του χρόνου το Σεπτέμβριο. Με λίγους φίλους και μεγαλύτερη ασφάλεια» δηλώνει η Λία Ευθυμιάδου. «Εμείς πάντως δεν το βάζουμε κάτω κι επενδύουμε στη δουλειά μας προσφέροντας και στους Έλληνες γάμο εν πλω με ιδιωτικό πάρτι και ιδιωτικό dinner, κι όχι μόνο. Οι νέες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των γάμων με περισσότερους καλεσμένους δημιουργεί μια αισιοδοξία». Να της ευχηθούμε από καρδιάς το καλύτερο στο τόλμημά της!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι