Οι ρασοφόροι αρνητές της μάσκας – Θρησκοληψία και υποκρισία

Οι ρασοφόροι αρνητές της μάσκας – Θρησκοληψία και υποκρισία, Δημήτρης Χρήστου

Στην πρώτη φάση της πανδημίας η συμπεριφορά κάποιων ιερέων της ελληνικής Εκκλησίας δεν μας εξέπληξε τόσο, ίσως διότι ήμασταν υποψιασμένοι για τον δογματισμό, τον φανατισμό και την υποκρισία που αντιμετωπίζουν διαχρονικά τα γεγονότα. Πλην όμως, σήμερα, σχεδόν δέκα μήνες με την εμφάνιση της πανδημίας που δεν υποχωρεί αλλά φουντώνει, καμιά παρόμοια συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από σοβαρές και υπεύθυνες δημοκρατικές κοινωνίες.

Οι εικόνες ιερέων να τελούν το καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία χωρίς κανείς τους να φοράει προστατευτική μάσκα, είναι πλέον πρόκληση που απαιτεί υπεύθυνη απάντηση, πολύ δε περισσότερο που οι ιερωμένοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι! Θέλουν να δείξουν ότι αυτοί προστατεύονται από τoν εξαιρετικά μεταδοτικό Covid-19 λόγω της πίστης τους στον θεό; Πως αρκεί αυτή η πίστη και λίγη “αμόλυντη” θεία κοινωνία; Τα μέτρα προστασίας και τα εμβόλια της ιατρικής επιστήμης, είναι περιττά!

Η υποκρισία τους προκαλεί. Για κάθε σοβαρή ασθένεια που τους προσβάλει, σπεύδουν πολύ σωστά αμέσως στα θεραπευτήρια για φροντίδα. Κι αν αυτά δεν αρκούν, ταξιδεύουν στο εξωτερικό μπας και αποφύγουν το μοιραίο. Και ταξιδεύουν με υψηλό οικονομικό κόστος, παρότι είναι βέβαιοι ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή γι’ αυτούς μάλιστα στον Παράδεισο.

Για παράδειγμα τον Ιούνιο του 2007 διαγνώστηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου. Επειδή οι προσευχές δεν αρκούσαν, ανατέθηκε η σωτηρία του στους γιατρούς. Χειρουργήθηκε για την αφαίρεση του όγκου. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας όμως διαγνώστηκε και δεύτερος καρκίνος στο ήπαρ καθώς και κίρρωση που ήταν αποτέλεσμα χρόνιας ηπατίτιδας. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και τέθηκε σε αναμονή εύρεσης μοσχεύματος.

Αν και το μόσχευμα βρέθηκε γρήγορα, κατά τη χειρουργική επέμβαση στις 8 Οκτωβρίου δεν έγινε η μεταμόσχευση, καθώς διαπιστώθηκαν πολλαπλές μεταστάσεις. Λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψε και αργότερα εξέπνευσε. Τις ΗΠΑ προτίμησε για την θεραπεία του καρκίνου (2018) και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Ούτε οι δικές του προσευχές αρκούσαν, ενώ ο μητροπολίτης Λάρισας Ιγνάτιος, την ίδια χρονιά ταξίδευσε για μεταμόσχευση ήπατος στο Μαϊάμι, αλλά δεν άντεξε τη διαδικασία της μεταμόσχευσης και απεβίωσε.

Ρασοφόροι εκβιάζουν για τα προνόμια τους

Ο φανατισμός είναι πολύτιμο στοιχείο για το “πελατολόγιο” κάποιων ιερωμένων. Δεν δίστασαν ομάδες ιερέων και μοναχών να βγουν στους δρόμους και στις πλατείες για να αποφευχθεί η “προδοτική” για τη Μακεδονία Συμφωνία των Πρεσπών. Και μετά, κρύφτηκαν σε ναούς και μοναστήρια, κάνοντας πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Οι συντηρητικές πολιτικές εξουσίες συνεργάζονται μαζί τους για ψηφοθηρικούς λόγους. Αντίτιμο να μην θίγουν τελετές που έχουν σημαντικά εξτρά αφορολόγητα έσοδα γι’ αυτούς. Νίκησαν τον παντοδύναμο τότε Ανδρέα Παπανδρέου, όταν επιχείρησε να θεσμοθετήσει ως υποχρεωτικό τον πολιτικό γάμο. Απειλούν τους πάντες και καθυστέρησαν μέχρι χτες την δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών εδώ στην Ελλάδα.

Το επιχείρημα; Όταν αποτεφρωθεί το πρόσωπο, δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση και αξιολόγηση για την μετά θάνατο ζωή! Οι αθώοι καμένοι σε πυρκαγιές, οι αθώοι πνιγμένοι στη θάλασσα που τους έφαγαν τα μαύρα τα ψάρια, έχασαν την ευκαιρία της μετά θάνατο ζωής; Έτσι τα έχει ρυθμίσει ο φιλεύσπλαχνος θεός;

Αδιαπραγμάτευτη η κοινωνική ευθύνη

Χάρη στην ευλογία των εμβολίων , οι κοινωνίες έχουν πάψει να ανησυχούν για την ευλογιά και την πολιομυελίτιδα (μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε η εξάλειψή της και από την Αφρική) και θα είχε εκλείψει και η ιλαρά αν δεν υπήρχε το “αντιεμβολιαστικό κίνημα”. Ασθένειες όπως η φυματίωση, η μηνιγγίτιδα, η ηπατίτιδα Β, η χολέρα αλλά και η γρίπη και πολλές άλλες, χάρις στα εμβόλια έχουν περιοριστεί αισθητά.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αντιμετωπίζει με ατομική ευθύνη και προσωπική άποψη, τέτοιου είδους ζητήματα, που εκτός από τον ίδιο και την οικογένειά του, αφορούν και επηρεάζουν όλη την κοινωνία. Καμιά πολιτική δύναμη δεν δικαιούται να κρύβεται και να υποκύπτει σε εκβιασμούς από οποιονδήποτε. Αν ιερείς αρνούνται να κάνουν αγιασμό με μάσκα, τότε ας μην γίνει αγιασμός. Αν αρνούνται να κοινωνήσουν τους πιστούς με ατομικά κουταλάκια, αφού δεν υιοθετούν την ασφαλή ατομική όστια της καθολικής εκκλησίας, τότε ας απαγορευτεί η μετάληψη μέχρι να πειθαρχήσουν.

Αν αρνούνται τα μέτρα για τον συνωστισμό μέσα στις εκκλησίες, τότε ας κλείσουν οι εκκλησίες μέχρι να αποδεχτούν τις αποφάσεις της Πολιτείας. Τα μέτρα προστασίας της κοινωνίας είναι υποχρεωτικά και αδιαπραγμάτευτα. Αν δεν ήταν, ίσως σήμερα ελάχιστοι άνθρωποι να είχαν επιβιώσει στη γη. Έλεος!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι