Οι Τούρκοι χάκερς που επιτίθενται στην Ελλάδα αυτοσυστήνονται…

Οι Τούρκοι χάκερς που επιτίθενται στην Ελλάδα αυτοσυστήνονται..., Νεφέλη Λυγερού

Οι ψηφιακές συρράξεις του λεγόμενου κυβερνοπολέμου είναι επακόλουθο του γεωπολιτικού αναβρασμού στην ευρύτερη γειτονιά μας και απ’ ότι φαίνεται αναπόσπαστο μέρος ενός υβριδικού πόλεμου που υλοποιεί εδώ και καιρό η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας. Προ ημερών, η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ANKA NEFERLER TİM –στην Αθήνα εκτιμούν ότι δρα με εντολές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT)– σε μία επίδειξη δύναμης “έριξε” τις ιστοσελίδες ελληνικών κρατικών υπηρεσιών. Ανάμεσά στις ιστοσελίδες που “έριξαν” οι Τούρκοι χάκερς ήταν αυτές της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών.

Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη διαδικτυακή επίθεση, ανακοινώνοντας ότι αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών. Διαβεβαίωσαν, μάλιστα, ότι πρόκειται να εκπονηθεί σχέδιο για την θωράκιση από τέτοιου είδους απειλές. Στην αντεπίθεση δεν άργησαν να περάσουν οι Anonymous Greece, στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκαν δέκα τουρκικές ιστοσελίδες. Σε μήνυμά τους, μάλιστα, εξέφρασαν την άποψη ότι δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτόνομους Τούρκους χάκερ, αλλά «κυβερνητικούς υπαλλήλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με άφθονη χρηματοδότηση και χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες».

H επίμαχη τουρκική ομάδα, λίγες ημέρες μετά την τελευταία επίθεση, συστήνεται στο ελληνικό κοινό. Περιγράφει τη δομή, τη λειτουργία της, τα αισθήματα που τρέφει για την Ελλάδα και δίνει απάντηση στην κατηγορία ότι σχετίζεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

  • Μπορείτε να συστηθείτε στο ελληνικό κοινό; Ποιοι είστε; Τί ακριβώς κάνετε;

Είμαστε κάτι σαν ένας παγκόσμιος όμιλος, καθώς διαθέτουμε εκατοντάδες μέλη από όλες σχεδόν τις χώρες. Τούρκοι πολίτες και μουσουλμάνοι, εξειδικευμένοι σε διάφορα πεδία, όπως το λογισμικό λειτουργικού συστήματος, ο προγραμματισμός και άλλα παρεμφερή. Εκτός από την κατάρτιση, είμαστε γνωστοί ως η πιο πειθαρχημένη ομάδα στον κόσμο. Ο τρόπος που έχουμε δομήσει την ομάδα επιτρέπει να δρούμε απολύτως εν κρυπτώ. Υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο των ιδρυτών της ομάδας. Κανένα μέλος μας δεν γνωρίζει πραγματικά ποιοι είναι εκείνοι που αποτελούν την υψηλότερη βαθμίδα. Όλοι ανεξαιρέτως χρησιμοποιούμε ψευδώνυμα. Τα μέλη απευθύνονται το ένα στο άλλο με τα ψευδώνυμα, αλλά και τη βαθμίδα στην οποία ανήκει ο καθένας.

  • Πώς προσελκύεται νέα μέλη και πώς αυτά εντάσσονται στην ομάδα σας;

Τα νέα μας μέλη ταξινομούνται ανάλογα με τις ικανότητές τους. Πρωτίστως, όμως, υπόκεινται σε δοκιμές κατάρτισης και αφοσίωσης από επαγγελματίες εκπαιδευτές. Στην ομάδα μας, η τάξη της στρατιωτικής ιεραρχίας και η αλυσίδα διοίκησης είναι ζωτικής σημασίας.

  • Πληρώνεστε από κάπου;

Τα μέλη της ομάδας μας δεν έχουν κανένα μισθό ή προσδοκίες κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων και των εντολών τους. Εκτελούν αυτές τις υπηρεσίες μόνο στο όνομα του τουρκικού έθνους με τη βοήθεια του Θεού.

  • Υπάρχει η φήμη ότι αποτελείται το μακρύ χέρι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε θεσμικό όργανο, δεν έχουμε σχέση ούτε ταυτιζόμαστε με το τουρκικό κράτος. Δεν μας χρηματοδοτεί κανένα δημόσιο ή νομικό πρόσωπο. Η όποια χρηματοδότηση που χρειάζεται η ομάδα καλύπτεται αποκλειστικά από τα ανώτερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

  • Ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξής σας;

Αντιδράμε σε κάθε είδους κακόβουλες ενέργειες εναντίον της χώρας μας, στην παρουσία του ΡΚΚ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στο δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και σε όλες τις αναγνωρισμένες από την Τουρκία τρομοκρατικές ομάδες. Απενεργοποιούμε ψεύτικους διαδικτυακούς λογαριασμούς ομάδων και ατόμων που στρέφονται κατά του αγαπημένου μας έθνους.

Αν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι ελλοχεύει κίνδυνος τις στέλνουμε στις επίσημες κρατικές δυνάμεις ασφαλείας, με τη μορφή προειδοποίησης. Παρεμβαίνουμε σε κακόβουλα σάιτ και φυσικά αντλούμε πολύτιμες πληροφορίες.

  • Προς τι, όμως, ο κυβερνοπόλεμος που έχετε κηρύξει στην Ελλάδα;

Όχι, όχι. Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος με τους Έλληνες χάκερς. Φυσικά, όταν διεξάγονται επιθέσεις εναντίον της χώρας μας, καθήκον μας είναι να απαντήσουμε. Αυτή η αντίδραση είναι εγγενής στην όλη επιχείρησή μας.

  • Τί σας ενοχλεί και τί σας σπρώχνει εναντίον μίας χώρας. Ας πούμε της Ελλάδος.

Δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη χώρα. Δεν στρεφόμαστε κατά συγκεκριμένων χωρών. Μας προσβάλουν κάθε είδους επιθετικές κινήσεις εναντίον της Τουρκίας, ή και άλλων μουσουλμανικών χωρών. Στρεφόμαστε κατά αντιλήψεων που μας αδικούν, κατά στρατιωτικών κινήσεων που μας απειλούν, κατά προφορικών απειλών και μέτρων που μας πλήττουν. Τα βέλη μας χτυπούν θεσμούς, οργανισμούς. Δεν έχει να κάνει με το πού βρίσκεται μία χώρα. Στον κυβερνοχώρο πάντα θα φτάσουμε τους στόχους μας, όπου αυτοί και να βρίσκονται.

  • Η Τουρκία είναι αλάθητη; Γιατί άραγε έχουν στραφεί εναντίον της άλλες χώρες, ασκώντας της αυστηρή κριτική για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου;

Η Τουρκία δεν έχει ποτέ στραφεί εναντίον κάποιας άλλης χώρας. Τουναντίον, φαίνεται ότι πρέπει διαρκώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της και να αποδεικνύει ότι πορεύεται με πυξίδα την δικαιοσύνη και την ευσπλαχνία. Μην ξεχνάτε ότι κουβαλάμε 600 χρόνια ιστορίας. Τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Βασίλεια καταστράφηκαν για να χτιστούν στη θέση τους νέα. Έτσι λοιπόν πορεύτηκε το έθνος μας με κυβερνήτη τον πρόγονό μας Φατίχ (Πορθητή) Σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος άφησε πίσω του τον Μεσαίωνα και άνοιξε την πόρτα στη Νέα Εποχή.

  • Τί συμβαίνει τώρα στην Τουρκία;

Προστατεύει όλες τις θρησκείες και όλους τους πολιτισμούς.

  • Τους Χριστιανούς; Τους προστατεύει και αυτούς;

Βεβαίως. Και μαζί με αυτούς και όλες τις μειονότητες που κατέφυγαν στην Αγία Σοφία από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης μέχρι σήμερα. Ο πρόεδρός μας δεν διώκει κανέναν. Στρεφόμαστε εναντίον των όποιων λαθών και αδικιών γίνονται εις βάρος του αρχαίου μας έθνους, για το οποίο καλό θα ήταν να αισθάνεται η υπόλοιπη ανθρωπότητα ευγνωμοσύνη. Χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και στις κυβερνοεπιθέσεις για να αποδείξουμε ότι δεν δεχόμαστε άλλο πια τέτοιου τύπου συμπεριφορές.

  • Ας επιστρέψουμε στο ζήτημα της Ελλάδος και της Τουρκίας. Ισχυρίζεστε ότι είστε απλοί πολίτες. Γιατί, λοιπόν, να εμπλακείτε στην όποια ένταση κυριαρχεί ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών;

Στην Τουρκία, η κυβέρνηση είναι το έθνος. Δεν διαφοροποιείται η κυβέρνηση από το έθνος. Όποιος επιτίθεται στην κυβέρνηση, στρέφεται εναντίον του ίδιου του έθνους. Νομίζουμε ότι η ταύτιση αυτή κατέστη σαφής μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Ερντογάν. Δεν πιστεύουμε ότι ο πόλεμος είναι η επιθυμητή επιλογή. Αλλά η ιστορία έχει αποδείξει ότι όσοι δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα της διπλωματίας, κατανοούν τη γλώσσα του πολέμου.

  • H Ελλάδα είναι μία από αυτές; Σκοπεύετε να κλιμακώσετε τις επιθέσεις σας εναντίον της;

Ορισμένες χώρες συγκαταλέγονται μεταξύ των σημερινών στόχων μας. Πράγματι, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στον κατάλογο στόχων μας. Δεν έχουμε, όμως, πρόβλημα με τον ελληνικό λαό. Όχι. Αντιθέτως. Το πρόβλημά μας εστιάζεται στις λανθασμένες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Χτυπήσαμε με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, την επιμονή της να παραβιάζει τα δικαιώματά μας.

  • Σε τί αναφέρεστε;

Στο μνημόνιο με τη Λιβύη.

  • Η συμφωνία αυτή αποτελεί άμεση αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών της ΕΕ, ειδικότερα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να μην δέχεται και να εμποδίζει αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος. Την νομιμότητα της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας. Ξέρετε, όμως, κάτι… Η ελληνική κυβέρνηση –και πρέπει αυτό να το καταλάβετε– βλάπτει τους ανθρώπους της, πλήττει τα δικαιώματα των πολιτών της. Αυτοί είναι που χάνουν το όποιο κέρδος θα προέκυπτε από μία κοινή επιχείρηση στη Μεσόγειο. Δείτε, όμως, τί κάνει η Ιταλία. Προσπαθεί να συνεργαστεί μαζί μας. Η Ιταλία είναι μια μεσογειακή χώρα που κάνει εμπόριο με την Τουρκία. Ο ελληνικός λαός είναι ξύπνιος, πρέπει να προειδοποιήσει την κυβέρνησή του να μην γίνει έτσι απλά μία μαριονέτα των ΗΠΑ.-

Ο ελληνικός λαός λέει ότι η τουρκική πολιτική συνοψίζεται στο «τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας δικά μας».Εμείς έχουμε μία άλλη παροιμία. «Η ζημιά στους κοφτερούς κύβους του ξυδιού». Ας προσπαθούσε η Ελλάδα να δημιουργήσει μία αρμονική γειτονία, χωρίς να είναι διαρκώς αντιτιθέμενη. Αντιθέτως, να ωφελείται, σχεδιάζοντας κοινές υποθέσεις. Τότε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους.

  • Από το στόμα σας και στα αυτιά του προέδρου σας…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι