ΣΧΟΛΙΟ

Οι βολικοί ξερόλες στις οθόνες – Έχει πάτο τούτο το βαρέλι;

Οι βολικοί ξερόλες στις οθόνες – Έχει πάτο τούτο το βαρέλι; Αντώνης Κουμιώτης

Κι αφού επί δέκα και πλέον χρόνια χορτάσαμε από αναλύσεις επί αναλύσεων στο οικονομικό από γνώστες και μη, λόγω των μνημονίων, αφού επί δύο χρόνια χορτάσαμε αναλύσεις για το Covid-19 από επιδημιολόγους και κάθε γιατρό που είχε πρόσβαση, έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στην γεωπολιτική υπερ-ανάλυση των δεδομένων, όπως τουλάχιστον αυτά εξελίσσονται λεπτό με λεπτό στην Ουκρανία, όπου πρωταγωνιστούν οι βολικοί ξερόλες.

Και μπορεί αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ποιος είναι ο σωστός βηματισμός της ελληνικής πλευράς στο Ουκρανικό, με γνώμονα πάντα το εθνικό μας συμφέρον, ωστόσο κάποιοι άλλοι, οι βολικοί ξερόλες, όχι μόνο θεωρούν ότι γνωρίζουν, αλλά και διστάζουν μάλιστα και να βροντοφωνάζουν την μεταξύ όλων των άλλων και ανιστόρητη άποψή τους.

Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στους δεκάδες χιλιάδες ανώνυμους ή επώνυμους των social media, αλλά ξεκάθαρα σε όλους αυτούς που δημοσιολογώντας ακατάπαυστα, εμφανίζονται σαν γνώστες της μοναδικής αλήθειας επί παντός του επιστητού. Αυτοί οι βολικοί ξερόλες διαμορφώνουν στην ελληνική κοινή γνώμη μέρα με τη μέρα, ζήτημα με το ζήτημα, κραυγή με την κραυγή, μία υποκουλτούρα απλοποίησης των πάντων.

Όλα αυτά στον βωμό μιας ακραίας “ξερολίασης”, που υπαγορεύει το πάθος για δημοσιότητα. Τους εν λόγω, βέβαια, εκμεταλλεύονται επιτηδείως διάφορα κέντρα που έχουν ατζέντα σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Ατζέντα η οποία επειδή ακριβώς έχει επιβληθεί από τα συστημικά Μίντια στον δημόσιο διάλογο, αρχίζει ήδη να επιφέρει τις συνέπειές του στην ελληνική κοινωνία.

«Η κοινή γνώμη, μια κοινή, μια πόρνη» είχε γράψει ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και σήμερα φαντάζει και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ! Και πράγματι, οι καιροί μπορεί να άλλαξαν και τα όσα γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια να πέρασαν ανεπιστρεπτί, ωστόσο σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολοι, περισσότερο βίαιοι και σίγουρα πιο επικίνδυνοι από ποτέ. Γι’ αυτό και καταντάει ιδιαίτερα επικίνδυνο να ακούμε αναλύσεις και μάλιστα για τόσο σοβαρά θέματα, όπως ο πόλεμος και η δικής μας εθνική ασφάλεια, από τηλεοπτικές καρικατούρες, που μαζί με το ψώνιο τους κάνουν και τεράστια ζημιά! Τελικά έχει ή όχι πάτο τούτο το βαρέλι;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι