Όλα καλά και όλα ωραία, χθες ήσουν με τα ΜΑΤ παρέα!

Όλα καλά και όλα ωραία, χθες ήσουν με τα ΜΑΤ παρέα!, Βαγγέλης Γεωργίου

Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν υπάρχει “εμβόλιο” για αυτό που συμβαίνει στην Ελληνική Αστυνομία. Τα χθεσινά περιστατικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη θύμισαν, δυστυχώς, λίγο από  πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη το 2013. Τα ελληνικά ΜΑΤ δείχνουν να ζηλεύουν τη διαβόητη Jandarması, την τουρκική χωροφυλακή, ως προς την βιαιότητα εναντίον πολιτών.Την ώρα της συνέντευξης του πρωθυπουργού, τα όργανα καταστολής νόμιζαν ότι έκαναν απλά το καθήκον τους.

Ενδεικτικά, σε ένα συγκεκριμένο βίντεο κατά τη διάρκεια ανθρωποκυνηγητού στη Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφος του GRTimes.gr αποθανάτισε αστυνομικό των ΜΑΤ να χτυπάει βίαια με τον αγκώνα του έναν άνδρα στο πρόσωπο. Την ίδια στιγμή, ένας συνάδελφός του τον κλωτσάει ενώ ένας τρίτος αστυνομικός χτυπά με το γκλοπ ένα ακόμα άτομο που βρίσκεται στο ίδιο μέρος, έτσι δίχως λόγο. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Πως θα διαφυλαχτεί η δημόσια τάξη εάν τα όργανα που υποτίθεται την επιβάλλουν δεν μπορούν να αντιληφθούν την απειλή από την κανονικότητα, τον επικίνδυνο από τον διαδηλωτή. Ανεξαρτήτως αν τα αιτήματα των φοιτητών είναι δίκαια ή άδικα, είναι εικόνα αυτή; Πως είναι δυνατόν να εμπιστευόμαστε την Αστυνομία, εάν αντί να εντοπίζει και να εξουδετερώνει -δια συλλήψεων- εκείνους που καίνε αυτοκίνητα αφήνει τα αστυνομικά όργανα να ξεθυμαίνουν πάνω σε σε πεσμένους στο πεζοδρόμιο;

Ακόμα και αν συλλάβεις έναν “μπαχαλάκια” είναι η δουλειά σου να τον ρίξεις και να τον χτυπάς ή να τον συλλάβεις και να τον μεταφέρεις στα κεντρικά; Αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Για του λόγου το αληθές δείτε στο βίντεο που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Σάββας Καρμανιόλας πως την πλήρωσε ένα ρεπόρτερ στις κινητοποιήσεις.

Στην Αθήνα, στην Πανεπιστημίου, η “περίφημη” Ομάδα Δέλτα άρχισε να γρονθοκοπεί έναν άνθρωπο ενώ ήταν ήδη πεσπένος κάτω στο πεζοδρόμιο. Λίγα μέτρα πιο πέρα Μπροστά ακριβώς από την Ακαδημία, όπως βλέπουμε σε άλλο βίντεο αφού κύκλωσαν έναν διαδηλωτώ, άρχισαν να τον χτυπάνε με τα γκλομπ.

Και επειδή αναφέραμε την Τουρκία, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα η αστυνομία χτυπάει στο “ψαχνό”, το ίδιο συμβαίνει και με την Τουρκία, όπου συνελλήφθησαν 11 φοιτητές σε διαδηλώσεις ενώ 557 τέθηκαν υπό κράτηση! Πρόκειται για μια αστυνομία που δεν διστάζει να χτυπήσει γυναίκες που διαδηλώνει την Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών! Θέλουμε η Ελληνική Αστυνομία να συναγωνίζεται την φρικτή Jandarma Genel Komutanlığı ως προς την βία;

Η Ελλάδα πρέπει να δίνει δείγματα γραφής όχι μόνο στη δυναμική εξωτερική πολιτική της έναντι απειλητικών χωρών, αλλά να δίνει πραγματικό νόημα σε αυτό που υποτίθεται προασπίζει, τη δημοκρατία. Όταν ο πρωθυπουργός έχει ασυλία όταν παρανομεί -δίχως να πληρώνει πρόστιμο- και ταυτόχρονα ο υπουργός αφήνει αχαλίνωτους τους αστυνομικούς τότε “μικραίνουν” αυτά που οφείλουμε να προστατέψουμε.

Πόσο υποκριτικό είναι εκ μέρους των κυβερνόντων να δηλώνουν ότι συμπαραστέκονται στους καταγγελόμενους/ες για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ την ίδια στιγμή μπροστά στα μάτια μας λαμβάνει χώρα επίσης βία; Για τον κορονοϊό το εμβόλιο βρέθηκε, με τον ΜΑΤοϊό όμως;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι