ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Όλο το story για την δολοφονημένη Αναστάζια

Όλο το story για την δολοφονημένη Αναστάζια

Προφυλακίσθηκε ο ηλικίας 32 ετών υπήκοος Μπαγκλαντές, που θεωρείται βασικός ύποπτος για το φόνο της 27χρονης Πολωνής Αναστάζια Ρουμπίνσκα, στο Μαρμάρι της Κω. Πάντως, η κατηγορία μέχρι στιγμής είναι μόνον για αρπαγή. Ο θάνατος της 27χρονης συνεχίζει να εγείρει ερωτήματα, όχι μόνον για τον δράστη (ή δράστες) του εγκλήματος, αλλά και για το κατά πόσο θα μπορούσε να είχε αποτραπεί ο φόνος.

Αναφέρονται τα SMS που έστειλε στον 28χρονο σύντροφό της Μιχάλ Σλιβίνσκι και αυτά δείχνουν ότι του είχε ζητήσει από τις 8μ.μ. να την πάρει από εκεί που βρισκόταν (ίσως επειδή είχε μεθύσει ή επειδή ένιωθε να κινδυνεύει) και του έγραφε ότι αισθανόταν άβολα. Ένα δεύτερο καθησυχαστικό SMS εν συνεχεία, έδειχνε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, όμως κανείς δεν ξέρει πλέον αν το έστειλε η ίδια ή ο δράστης/δράστες.

Κάποια στιγμή, ίσως στις 10:30μμ., έστειλε στο σύντροφό της το τελευταίο SMS για να συναντηθούν σε κάποιο σημείο όπου θα την μετέφερε κάποιος. Ο Μιχάλ πήγε και την περίμενε, αλλά εκείνη, όπως λέει πάντα ο Μιχάλ, δεν εμφανίστηκε. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς άρχισε να ανησυχεί ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας. Σήμερα, κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο συλληφθείς υπήκοος Μπαγκλαντές υποστήριξε ότι ναι μεν μετέφερε το κορίτσι με το μηχανάκι του στο σπίτι και εκείνη ήπιε κρασί, αλλά δεν συνέβη τίποτα μεμπτό – δεν αναφέρεται σε συναλλαγή για ινδική κάνναβη.

Ενώ όταν συνελήφθη είχε πει, αρχικά, ότι είχαν συναινετική ερωτική επαφή με το θύμα, σήμερα ανακάλεσε. Είπε ότι απλά έκατσαν για λίγο στο σπίτι του επειδή «το κορίτσι ήθελε να πάει στην τουαλέτα» και ότι εν συνεχεία την πήγε στο σημείο που είχε ραντεβού με τον Μιχάλ. Υποστήριξε εν ολίγοις ότι το κορίτσι ίσως “παρελήφθη” από τον Μιχάλ και ότι ο ίδιος δεν ξέρει τι απέγινε εν συνεχεία.

Η σχέση με τον σύντροφο της 

Κάποιοι κατέθεσαν ότι ζευγάρι τσακωνόταν πότε-πότε, όμως, όπως φαίνεται, αυτό δεν αξιολογήθηκε ως κάτι ύποπτο από τις ελληνικές αρχές και για αυτό, παρότι ο Μιχάλ κλήθηκε δύο φορές για κατάθεση, του επετράπη τελικά η έξοδος από την χώρα. Η μητέρα της Αναστάζια Ρουμπίνσκα, η 50χρονη Ναταλία, που είχε έρθει στην Κω μαζί με έναν ιδιωτικό ερευνητή, όταν ακόμη νόμιζε ότι η κόρη της ήταν αγνοούμενη, επέστρεψε ήδη στην Πολωνία, όπως και ο Μιχάλ Σλιβίνσκι. Η Ναταλία Ρουμπίνσκα έκανε μια ανάρτηση στην οποία “αθωώνει” από την πιθανή αμέλεια ή αυτουργία στο έγκλημα τον 28χρονο Πολωνό σύντροφο της κόρης της και επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. ότι υποτίμησε τον κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι είχε πάει πριν από ένα μήνα στην Κω για να εργασθούν και οι δύο και ότι η κοπέλα δούλευε σε εστιατόριο ξενοδοχείου. Εκεί δούλεψε για λίγο και ο φερόμενος ως δράστης και ίσως να είχε γνωριστεί με το ζευγάρι ή με το θύμα στο χώρο εργασίας. Το ζευγάρι διέμενε σε ξενοδοχείο σε απόσταση μισού χιλιόμετρου από το σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή η άτυχη Αναστάζια. Η μητέρα της Ναταλία γράφει τα εξής:

«Eίμαι η μητέρα της Αναστάζια και μπορώ να αποδείξω σε όλους, ότι ο φίλος της δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της κόρης μου», υποστηρίζει στην ανάρτηση της, θεωρώντας ότι για να απαλλαγεί από τυχόν υποψίες ο άνδρας, αρκεί το ότι δηλώνει πως αντέδρασε εγκαίρως. «Με πήρε αμέσως μετά την εξαφάνιση της και την ανέφερε και στην αστυνομία. Τους έστειλε και τα σημεία με τις τοποθεσίες που έδειχναν πού βρισκόταν το κινητό της. Ο ίδιος έψαχνε όλη την νύχτα, άλλα η αστυνομία υποτίμησε το γεγονός και του είπαν να το καταγγείλει την επόμενη ημέρα το πρωί. Αν είχαν ενεργήσει άμεσα θα ζούσε η κόρη μου. Όσο έστελνε τις τοποθεσίες το κινητό λειτουργούσε, ενώ το πρωί όχι. Εκείνος ειδοποίησε εξάλλου και την πρεσβεία μας, δεν θα γράψω όμως τίποτα άλλο» καταλήγει η μάνα του θύματος.

Να προσθέσουμε πάντως ότι σε όλες τις χώρες, και όχι μόνον στις ευρωπαϊκές, καμία έρευνα δεν ξεκινά για ενηλίκους –ακόμα και ανηλίκους– αν δεν παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα, εκτός και αν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για διάπραξη εγκλήματος. Επιπλέον, ο ίδιος ο 28χρονος στην αρχή δεν είχε ανησυχήσει με το πρώτο μήνυμα της κοπέλας. Άρχισε να την ψάχνει αργά το βράδυ, άγνωστο πότε ακριβώς.

Τι λένε οι συγγενείς της κοπέλας

Ο Αντρέι Ρουμπίνσκι, αδελφός του θύματος, είπε ότι η Αναστάζια ήθελε να γίνει μοντέλο ή και να ανοίξει κομμωτήριο. Είχε έρθει στην Ελλάδα για να βγάλει λίγα χρήματα, και παράλληλα να κάνει τις διακοπές της κατά κάποιο τρόπο. Είπε ότι η αδελφή του εμπιστευόταν γενικά τους πάντες. Ο ίδιος συμφωνεί με τη μητέρα του, ότι ο σύντροφος της αδελφής του δεν έχει καμία ανάμιξη στο έγκλημα.  «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για αυτόν, είμαι 100% βέβαιος ότι είναι αθώος. Αν ο Μίχαλ ήξερε ότι κάποιος την απειλούσε, ακόμα κι αν την απειλούσαν πέντε άτομα, θα πάλευε με πέντε γυμνά χέρια (σ.σ. άοπλος δηλαδή) για να τη σώσει», είπε σε συνέντευξή του.

Και ο πατέρας της Αναστάζια είναι κατηγορηματικός ότι δεν μπορεί να εμπλέκεται ο Μιχάλ. «Ο κατηγορούμενος λέει βλακείες. Λέει ότι είχαν δώσει ραντεβού με τον Μιχάλ σε ένα μπαρ και η κόρη μου δεν έφτασε ποτέ εκεί. Η κόρη μου έστειλε λίγα λεπτά πριν μήνυμα στο αγόρι της ότι θα είναι στο σημείο συνάντησης. Μετά η κόρη μου έστειλε στο αγόρι της screenshot με το σημείο που θα βρίσκεται. Ο Μιχάλ πήγε σε εκείνο το σημείο, το οποίο απομονωμένο. Και μετά από λίγο έστειλε πάλι νέο screenshot από ένα σημείο που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από το πρώτο σημείο. Μέχρι τις 22.00 το βράδυ ήταν στην δουλειά του ο Μιχάλ, σαν σερβιτόρος και δώσανε ραντεβού στις 22.30 στο μπαρ. Το αγόρι της ήταν συνέχεια με την αστυνομία, πώς θα μπορούσε να μεταφέρει την σορό της; Με τίποτα ο Μιχάλ δεν θα μπορούσε να της κάνει κακό. Σίγουρα δεν συμμετείχε σε αυτό». 

Τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Μπαγκλαντεσιανό

Επιβαρυντικό για τον συλληφθέντα είναι και το γεγονός ότι έβγαλε μυστικά εισιτήριο για να φύγει για Ιταλία, χωρίς να το πει ούτε καν στον συγκάτοικό του. Ο κατηγορούμενος, που δούλευε σε κτήματα του νησιού εδώ και λίγα χρόνια, δεν είχε ποινικό μητρώο. Η ιατροδικαστική εξέταση δεν ήταν δυνατόν να εντοπίσει σημεία βιασμού λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού και η αιτία θανάτου φαίνεται πως ήταν ο στραγγαλισμός. Αναμένεται να ταυτοποιηθεί το γενετικό υλικό από τα νύχια και τα ρούχα της νεκρής, διότι πάλεψε με τον ή τους δράστες. Όμως οι εξετάσεις DNA θα “βγουν” αύριο.

Εν τω μεταξύ ο Πακιστανός συγκάτοικος του κατηγορουμένου υποστηρίζει ότι δεν αντελήφθη τίποτα, γιατί βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο, αλλά προσθέτει ότι είδε τον κατηγορούμενο αργά το βράδυ να επιστρέφει αναστατωμένος, μέσα στα χώματα και στα χόρτα – εικόνα που επιβαρύνει τον συλληφθέντα, αφού η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε σε χωράφι, μέσα σε σακούλα, σκεπασμένη με κλαδιά και χώματα. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο στη μεταφορά της σορού να συνήργησε πάντως και άλλο άτομο, πέραν του συλληφθέντος.

Εμφανίστηκε στην Κω και μια 30χρονη που δίνει συνεντεύξεις σε διάφορα μέσα και υποστηρίζει ότι ένας Πακιστανός, φίλος του συλληφθέντα –δεν ξέρουμε αν εννοεί τον συγκάτοικο–, είχε προσπαθήσει να την βιάσει πριν από 20 ημέρες, στο ίδιο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της Αναστάζια. Δεν κατήγγειλε όμως το περιστατικό στην αστυνομία και υποστηρίζει ότι μπόρεσε να κάνει καταγγελία μόνο στο Χαμόγελο του Παιδιού. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της ο άνδρας αυτός έριξε κάτι στην μπύρα της και παρέλυσε, αλλά βρήκε τη δύναμη όπως λέει να βάλει τις φωνές και τελικά ο Πακιστανός δεν την βίασε.

Υπενθυμίζεται ότι την μοιραία Δευτέρα κάποιοι μάρτυρες είδαν την άτυχη Αναστάζια να πίνει μόνη στο Μαρμάρι και ότι εμφανίστηκε μια παρέα ανδρών, εκ των οποίων ο ένας (ο συλληφθέντας εν τέλει) την πήρε με το μηχανάκι του και έφυγαν. Όπως είπε ο πατέρας της, ίσως το δόλωμα να ήταν η αγορά χασίς, διότι η κοπέλα «ήταν καλή, αλλά αφελής και εμπιστευόταν τους πάντες, ίσως θέλησε να αγοράσει ένα τσιγαρλίκι επειδή είχε πάθει έγκαυμα και πονούσε και ήταν στενοχωρημένη, διότι την ενδιέφερε πολύ η εμφάνισή της και το έγκαυμα την προβλημάτιζε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι