Αποθέωση για τους πρωταθλητές Ευρώπης – MVP ο Κώστας Σλούκας

Ολονύχτιοι πανηγυρισμοί για τον επτάστερο Παναθηναϊκό AKTOR - Έρχονται στις 13:30 οι πρωταθλητές Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχοντας MVP τον τεράστιο ηγέτη Κώστα Σλούκα, έφτασε στην κατάκτηση του έβδομου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας του, καθώς επικράτησε με 95 -80 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR αναχώρησε στις 11:00 από το Βερολίνο. Μετά την πρώτη υποδοχή στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, η αποστολή του Παναθηναϊκού μπήκε στο Λεωφορείο των πρωταθλητών Ευρώπης, με προορισμό το ΟΑΚΑ, όπου χιλιάδες οπαδοί του, είχαν ετοιμάσει από νωρίς νέα υποδοχή ηρώων.

Το “πράσινο” γλέντι μεταφέρεται έτσι στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου και η ομάδα πανηγυρίζει μαζί με τον κόσμο της, την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού της τροπαίου. Η αποστολή έφθασε στο γήπεδο του Αμαρουσίου, λίγο μετά τις 17:00.

Το πρώτο καλωσόρισμα για τους παίκτες του Αταμάν έγινε μέσα σε… πανικό στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, με τους “τρελαμένους” οπαδούς του Παναθηναϊκού να υποδέχονται σαν ήρωες τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης Έργκιν Αταμάν, φανερά συγκινημένος, αφιέρωσε το τρόπαιο στον πατέρα του που δεν βρίσκεται στην ζωή. «Ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας όλης της χρονιάς. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι περήφανος. Ξέρετε έχασα τον πατέρα μου μερικούς μήνες πριν. Είμαι σίγουρος ότι το είδε. Ήταν μαζί μου σε όλα τα πρωταθλήματα. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες και τους Τούρκους φιλάθλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αταμάν.

Εντωμεταξύ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε MVP του Final 4 καθώς έκανε τα πάντα για να φτάσει η ομάδα του ως το τέλος της διαδρομής και να σηκώσει το Ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστς στους συμπαίκτες του.

Λίγο μετά τη λήξη, οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια όπου οι παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, αλλά και μπουγελώματα. Την ίδια ώρα στην Αθήνα χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού ξεχύθηκαν να πανηγυρίσουν στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Πανηγυρισμοί σημειώθηκαν φυσικά και στο Βερολίνο, όπου μετά το τέλος του τελικού, οι 10.000 οπαδοί του τριφυλλιού ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης.

Οι γειτονιές της Αθήνας με προπύργιο τους Αμπελόκηπους και την Ομόνοια γέμισαν με χιλιάδες οπαδούς των πράσινων να πανηγυρίζουν για την σπουδαία νίκη. Μάλιστα πράσινη βάφτηκε η πρόσοψη του δημαρχείου της Αθήνας αλλά και το σιντριβάνι στη πλατεία Κοτζιά.

Σημειώνεται πως δύο μεγάλες ισπανικές εφημερίδες, η” Marca” και η “As”, αποθέωσαν τον Κώστα Σλούκα για την εμφάνισή του στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Ο Έλληνας διάβολος Κώστας Σλούκας εκθρόνισε τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ο νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού έφερε ξανά τη δόξα στους πράσινους από τη στιγμή που έφυγε από τον Ολυμπιακό και πήρε ρεβάνς για το λάθος πριν έναν χρόνο. Ήταν ο έβδομος τίτλος για την ελληνική ομάδα. Η Ρεάλ εξαφανίστηκε στο 12ο λεπτό» ανέφερει η “As”.

Από την πλευρά της η “Marca” τονίζει πως «ο Σλούκας γκρέμισε τη Ρεάλ από τον θρόνο και έσβησε το όνειρο για το 12ο! Ο πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού πήρε εκδίκηση από τους Blancos που βρέθηκαν από το ζενίθ (36 πόντοι στην πρώτη περίοδο) στο ναδίρ (26 πόντοι στο β’ ημίχρονο) και πέρασαν από τη δόξα στην τραγωδία».

Δείτε τα highlights του τελικού:

Δήλωση πρωθυπουργού

«Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό! Μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Euroleague! Θερμά συγχαρητήρια» έγραψε στο “Χ” ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δήλωση Κασσελάκη

«Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα ως εδώ, στην Ιερουσαλήμ. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού για τον 7ο ευρωπαϊκό της τίτλο. Μια μαγική χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ και για τον ίδιο τον σύλλογο. Πρωταθλητές Ευρώπης!» σχολίασε από την πλευρά του στο “Χ “ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

 

Δήλωση Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχάρη τον Παναθηναϊκό AKTOR για την κατάκτηση της Euroleague. «Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το έβδομο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία του. Μας κάνατε πολύ περήφανους! Συγχαρητήρια!», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έγραψε στον λογαριασμό του στο “X”: «Θερμά συγχαρητήρια στον ΠΑΟ για τον θρίαμβο επί της Ρεάλ στον τελικό του Euroleague! Αναδεικνύεται ξανά Πρωταθλητής Ευρώπης στο basketball και γίνεται “επτάστερος”».

Δήλωση Δημάρχου Αθηναίων

«Μπράβο Παναθηναϊκέ 🏀 Έκανες τα αδύνατα δυνατά! Μας έκανες περήφανους ξανά!» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι